English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook
Aktualno - arhiv
Napovedujemo: Zeleni teden v Srcu Slovenije

16. april 2014 - Ukrepe za učinkovito rabo energije (energetsko učinkovitost) in povečanje rabe obnovljivih virov energije bomo predstavili na Zelenem tednu v Srcu Slovenije, od 22. 4. do 26. 4., saj jih želimo približati čim širši javnosti. V okviru Energetske pisarne Srca Slovenije bomo v počastitev dneva Zemlje organizirali petdnevni promocijski teden z naslovom »Zeleni teden v Srcu Slovenije«. Namenjen je različnim ciljnim skupinam: otrokom, učencem, starejšim in mladim družinam.

Več o tem
Ne spreglejte: WIDER delavnice za podjetnike prestavljene

15. april 2014 - Vse podjetnike, kandidate za sklop WIDER delavnic na temo oblikovanja novih produktov in storitev za starostnike, obveščamo, da te odpadejo oz. se prestavijo v začetek maja. Za točne informacije spremljajte našo spletno stran. Hvala za razumevanje!


Več o tem
Ne spreglejte: Izobraževanja za turistične ponudnike Srca Slovenije

Če ste turistični ponudnik na območju Srca Slovenije, lahko zdaj povečate svoje možnosti za uspeh z znanji, ki jih boste pridobili na seminarjih s priznanimi strokovnjaki s področja turizma. V aprilu in maju bodo potekala izobraževanja za turistične ponudnike iz občin Dol pri Ljubljani, Domžale, Kamnik, Litija, Lukovica, Mengeš in Trzin.

Več o tem
Srečanje vrtičkarjev na Vrtovih Srca Slovenije

14. april 2014 - V petek je bilo na Vrtovih Srca Slovenije organizirano srečanje najemnikov vrtov in lastnika zemljišča Marka Vodeta, kjer so se  poleg dogovarjanja o nadaljnem potrebnem delu dogodila tudi nova poznanstva med najemniki. Marko Vode je ponovno poudaril, da se na vrtovih Srca Slovenije lahko uporabljajo le naravi prijazna (ekološka) sredstva proti škodljivcem in boleznim ter izpostavil, da je zadrževanje domačih ljubljenčkov na zemljišču prepovedano.

Več o tem
Srečanje na Vrtovih Srca Slovenije

10. april 2014 - Ste ljubitelj narave, želite pridelovati svojo zelenjavo pa nimate lastnega vrta? V petek, 11.4.2014 ob 19.00 uri bo na lokaciji Osredke  45, Dol pri Ljubljani srečanje, kjer se boste lahko z lastnikom zemljišča, Markom Vodetom, dogovorili za  sodelovanje, srečali pa se boste tudi z že zadovoljnimi vrtičkarji,  katerim ta zelena oaza pomeni sinonim za druženje in dobro voljo. Lepo vabljeni! Dodatne informacije: Marko Vode (041/ 621 700)

Več o tem
Napovedujemo: Delavnica za seznanitev s sistemom podeljevanja pravice do uporabe znamke Srce Slovenije

10. april 2014 - Strategija tržnih znamk je nedvomno konkurenčna prednost, ki prinaša korist proizvajalcem in potrošnikom. Slednji v množici podobnih produktov začnejo segati po točno določenih znamkah, ker so vizualno prepoznavne in ugledne. Bi želeli biti del tega? Vas zanima, kako pridobiti pravico do uporabe tržne znamke Srce Slovenije za svoje pridelke in izdelke?

Več o tem
Spomladanski dogodki na Vrtu zdravilnih rastlin v Dolu pri Ljubljani

1. april 2014 - Na Vrtu zdravilnih rastlin v Srcu Slovenije bodo v spomladanskem času potekali dogodki o zdravilnih rastlinah, superživilih in vzgoji sadik.

Več o tem
Moderne komunikacijske tehnologije za promocijo turizma

31. marec 2014 - S sodelovanjem pri evropskem projektu Dante in spoznavanjem dobrih praks iz tujine Razvojni center Srca Slovenije prenaša izkušnje o uporabi modernih komunikacijskih tehnologij pri promociji turizma. Konec marca smo se v Firencah udeležili delovnega srečanja partnerjev projekta, skupaj s katerimi razvijamo inovativen model spletnega portala za turistične destinacije.

Več o tem
Izmenjava znanj med občinama Šentrupert in Dol pri Ljubljani

31. marec 2014 - Vrt zdravilnih rastlin v Srcu Slovenije so 28. marca 2014 z namenom izmenjave znanj obiskali predstavniki iz Šentruperta. Skrbnica Vrta zdravilnih rastlin Sabina Grošelj je obiskovalce popeljala po vrtu, na katerem je trenutno zasejanih več kot 200 zdravilnih rastlin, ki se v tem prihajajočem pomladanskem času že prebujajo.

Več o tem
Tržnica v Ivančni Gorici - uspešen primer razvoja podeželja

31. marec 2014 - V ljubljanskem Antiq hotelu se je 28. marca izvedlo zaključno srečanje Sklada za NVO in Sklada za male projekte v okviru programa Švicarski prispevek. Razvojni center Srca Slovenije je v letih 2012-2013 uspešno izvedel projekt Lokalni produkti, v okviru katerega se je nadgradila tržnica v Ivančni Gorici.

Več o tem
S potenciali v ljudeh in okolju do uspešnega razvoja regij

28. marec 2014 - V četrtek in petek, 20. in 21. marca 2014, je v mestecu Straden v Štajerskem Vulkanlandu v Avstriji potekala zaključna konferenca projekta Cultural Capital Counts. Številni govorniki so spregovorili o izjemnih potencialih, ki jih ima nesnovna dediščina za razvoj posameznih regij. Partnerji iz Srednje Evrope so predstavljali primere svojih dobrih praks, med njimi tudi Razvojni center Srca Slovenije primer Mreže rokodelcev Srca Slovenije.

Več o tem
Abrahami generacije 1964 organizirali dobrodelni koncert

28. marec 2014 - Abrahami generacije 1964 so v soboto 22. 3. 2014, ob materinskem dnevu v Kulturnem domu Dolsko organizirali dobrodelni koncert. Pred polno dvorano so se predstavili , vokalisti: Julija Kramar, Nataša Madjar in Peter Vode, pianist Jure Hudoklin, violinistka Eva Dukarič in harfistka Erika Gričar, Mešani pevski zbor Sv. Helene, Ženska vokalna skupina Lipa in Tamburaši iz Senožet.

Več o tem
Mednarodna delavnica o upravljanju voznega parka in tovora

26. marec 2014 – Razvojni center Srca Slovenije je v Ljubljani v okviru evropskega projekta RITS-net 25. marca 2014 organiziral mednarodno tematsko delavnico na temo upravljanja voznega parka in tovora. Delavnica je poleg zanimivih mednarodnih predavateljev privabila tudi številne slušatelje iz različnih slovenskih podjetij, ki se ukvarjajo z logistiko in upravljanjem voznega parka.

Več o tem
[Srce Slovenije nagrajuje]: Osvojite domače kosilo na Turistični kmetiji Grofija

26. marec 2014 - Katero novost so na Turistični kmetiji Grofija iz Vira pri Stični uvedli v lanskem letu?
a) Etnološko zbirko
b) Zunanji bazen

Odgovor na nagradno vprašanje nam pošljite na info@razvoj.si do 21. aprila 2014. Med vsemi pravilnimi odgovori bomo izžrebali nagrajenca, ki bo prejel domače kosilo na Turistični kmetija Grofija na Viru pri Stični. Pravila in pogoji sodelovanja v nagradni igri

Več o tem
Napovedujemo: Brezplačno predavanje »Pasivna hiša – je boljša od običajne ali kaj je dražje?«

22.marec 2014 - Vabilo na brezplačno predavanje »Pasivna hiša – je boljša od običajne ali kaj je dražje?«, ki bo potekalo v torek, 15. aprila 2014, ob 16. uri v Energetski pisarni Srca Slovenije v prostorih JUB Design Studia v Dolu pri Ljubljani.Več o tem
Srce Slovenije na okrogli mizi o integralni zeleni ekonomiji

19. marec 2014 - V Celju je v petek, 14. marca 2014, potekala okrogla miza z naslovom »Integralna ekonomija – z zelenimi delovnimi mesti do pravične družbe«. Kot dobra praksa s tega področja je bilo predstavljeno tudi Srce Slovenije.

Več o tem
Sodelujte: Merjenje inovativnosti v podjetjih

17. marec 2014 - Vabimo vas, da izpolnite vprašalnik, s katerim zbiramo podatke o inovacijah in inovacijskih aktivnostih v podjetjih na območju Srce Slovenije. Vprašalnik je del evropskega projekta »IN EUR - Merjenje inovativnosti v evropskih regijah«, katerega cilj in glavni rezultat bo oblikovano orodje za merjenje inovativnosti, imenovan model »ALBI - Advanced Local Balance of Innovation«. Dostop: https://www.1ka.si/a/37120

Več o tem
Ustvarjalne delavnice na Turistični točki Srca Slovenije

16. marec 2014 - Turistična točka Srca Slovenije, ki deluje v starem mestnem jedru Litije, od začetka letošnjega leta svojo dejavnost širi tudi na področje rokodelstva. Kot ena izmed točk mreže rokodelcev Srca Slovenije mesečno gosti razstave lokalnih rokodelcev.


Več o tem
Srce Slovenije kot dobra praksa na konferenci Zlati kamen

14. marec 2014 - V Ljubljani je v četrtek, 13. marca 2014, v sklopu dneva občin in srečanja županov potekala konferenca Zlati kamen 2014, na kateri je bila podeljena letošnja nagrada Zlati kamen za razvojno najbolj prodorno občino. Kot dobra praksa v slovenskem prostoru na področju razvoja lokalne skupnosti je bilo v programu konference predstavljeno tudi Srce Slovenije.

Več o tem
Napovedujemo: Vabljeni na mednarodno delavnico o upravljanju voznega parka in tovora v Ljubljano

14. marec 2014 - Se ukvarjate s inteligentnimi transportnimi sistemi? Iščete nove in celovite rešitve za sisteme sledenja in spremljanja tovora? Vas zanima, kako se znajdejo na tem področju drugod po Evropi? Želite spoznati nove partnerje?
Razvojni center Srca Slovenije in Slovensko društvo za inteligentne transporte vabita na brezplačno delavnico o upravljanju voznega parka in tovora, ki bo potekala v torek, 25. marca 2014, ob 8.30 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

Več o tem
Produkcija: Peternet