English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter
Aktualno - arhiv
Kaj dogaja na projektu HyPro4ST?

 28. februar 2023 - Preberite prvi spletni informator HyPro4ST projekta in spremljajte vse aktivnosti, saj bodo rezultati le-tega res pomembni in aktualni, projekt pa bo prav tako v prihodnje ponudil številne priložnosti za izobraževanja na področju razvoja trajnostnega turizma.
Več o tem
V Srcu Slovenije ustanovili nov LAS med prvimi v Sloveniji

1. februar 2023 - V Dolskem je v torek, 31. januarja 2023, 70 predstavnikov javnih institucij, podjetij, društev, zavodov, organizacij in posameznikov iz občin Dol pri Ljubljani, Kamnik, Litija, Lukovica, Moravče in Šmartno pri Litiji s podpisom konzorcijske pogodbe formalno vzpostavilo Lokalno akcijsko skupino Srce Slovenije za obdobje delovanja do leta 2027.

Več o tem
Nov Erasmus+ projekt, ki naslavlja izzive starejših z demenco in njihovih svojcev

26. januar 2023 – Na Razvojnem centru Srca Slovenije se že vrsto let zavzemamo za kakovostnejše življenje starejših. Demenca je javnozdravstvena prioriteta 21. stoletja in na tem področju se je v Sloveniji v zadnjih letih naredilo ogromno, kljub temu pa ostaja še veliko izzivov in epidemija koronavirusa je stanje še poslabšala. Na podlagi vseh dosedanjih izkušenj, spoznanj in pogovorov s strokovnimi zdravstvenimi delavci, je bil pripravljen in potrjen Erasmus+ projekt »Flower«, katerega partnerja iz Slovenije sta Razvojni center Srca Slovenije in Združenje Spominčica.
Več o tem
Razpisujemo prosto delovno mesto

18. januar 2023 - V ekipo Razvojnega centra Srca Slovenije, d. o. o., vabimo novega sodelavca ali sodelavko. Prijavi se, če te zanima dinamično in raznoliko delo na evropskih projektih in želiš s svojimi idejami soustvarjati razvoj območja Srce Slovenije. Stopi v korak z nami!
Povezava na razpis

»Točka za starejše« je odprla svoja vrata za občane občin Litija, Šmartno pri Litiji in Lukovica

19. december 2022 - Za občane občin Litija, Šmartno pri Litiji in Lukovica je pričela delovati svetovalna pisarna »Točka za starejše«, ki bo nudila pomoč in podporo starejšim ter koordinirala delo prostovoljcev (po modelu Zavoda Oreli iz Kamnika). Namen je povezati vse podporne institucije, vzpostaviti podporne storitve za starejše in sodelovati za dobro starejših občanov. Aktivnosti se izvajajo v okviru LAS projekta »Točka za starejše«, ki ga koordinira LAS Srce Slovenije, partnerji pa so Občina Litija, Društvo upokojencev Šmartno pri Litiji in Občina Lukovica.
Več o tem
V letošnjem letu smo podprli številne projekte in dogodke v Srcu Slovenije

30. november 2022 - Dobro se z dobrim vrača! Prepoznati številne dobre, kvalitetne in pomembne vsebine iz lokalnega okolja Srca Slovenije resnično ni težko, saj številna društva in iniciative delajo za boljši jutri ter za kvalitetne vsebine in programe, ki so nam na voljo. Tako smo v letu 2022 podprli kar nekaj takšnih vsebin.


Več o tem
Skupaj za kakovostnejše življenje starejših v Litiji in Šmartnem pri Litiji

 23. november 2022 - V okviru LAS projekta »Točka za starejše« je bilo organizirano prvo skupno srečanje vseh organizacij v Litiji in Šmartnem pri Litiji, ki zagotavljajo kakovostnejše življenje starejših. Občina Lukovica, kjer bo tudi vzpostavljena ena od točk za starejše, je srečanje organizirala v oktobru. Namen je povezati vse institucije, sodelovati za skupno dobro starejših občanov ter vzpostaviti podporne storitve za starejše. Preko 30 udeležencev je spoznalo dobro prakso Zavoda Oreli ter proces vzpostavitve točke za starejše. Srečanja so se udeležili tudi predstavniki vseh treh osnovnih šol, kjer prostovoljstvo in medgeneracijsko sodelovanje že aktivno živijo.


Več o tem
Ponosni na še dva nova Erasmus + projekta v Srcu Slovenije

19. oktober 2022 - Dve tematiki, za kateri se na Razvojnem centru Srca Slovenije močno zavzemamo in odločno spoprijemamo z izzivi že več let, sta izboljšanje pogojev za življenje starejših in razvoj trajnostnega turizma. Tako je razumljivo, da omenjeni vsebini vključujemo tudi v aktivnosti, ki jih izvajamo v okviru evropskih projektov.


Več o tem
Srečanje podjetnikov občine Dol pri Ljubljani

8. oktober 2022 - V petek, 7. oktobra 2022, smo za Občino Dol pri Ljubljani organizirali Srečanje podjetnikov, ki se ga je udeležilo okrog 40 lokalnih podjetnikov in gostov. Na dogodku so se predstavili lokalni podjetniki, nacionalne in regijske inštitucije pa so jih seznanile z možnostmi črpanja povratnih in nepovratnih sredstev iz naslova različnih javnih razpisov. Dogodek je organizirala Občina Dol pri Ljubljani v sodelovanju z Razvojnim centrom Srca Slovenije, d.o.o..
Več o tem
Digitalno kampanjo #VisitZasavje si jih je ogledalo več kot 12 tisoč ljudi

29 oktober 2022 - 5. oktobra smo z Regionalno razvojno agencijo Zasavje in številnimi zasavskimi organizacijami opravili zaključno evalvacijo digitalne kampanje #VisitZasavje, v kateri smo, kot del delovne skupine in promotorji akcije na območju občine Litija, aktivno sodelovali tudi v Razvojnem centru Srca Slovenije.
Več o tem
Festival dediščine podzemnih arhitektur je odlično uspel

6. oktober 2022 - Strokovnjaki iz različnih področji so izmenjevali svoje izkušnje in jih delili obiskovalcem Festivala dediščine podzemnih arhitektur, ki se je v ponedeljek, 3. oktobra odvijal v Mestnem muzeju Litija.
Več o tem
Organizirali smo delavnici za rokodelske in prehranske ponudnike Srca Slovenije

3. oktober 2022 - Konec septembra smo v Mestnem muzeju Litija organizirali dve zanimivi delavnici. Prva je bila namenjena ponudnikom rokodelskih izdelkov in izdelkov unikatnega ter industrijskega oblikovanja in druga ponudnikom pridelkov ter živilskih izdelkov, ki so že in bi še želeli svoje izdelke vključiti v certifikacijsko shemo kolektivne blagovne znamke (KBZ) Srce Slovenije.


Več o tem
Participativni proračun uvedla tudi Občina Lukovica

30. september 2022 - Občina Lukovica se je pridružila skupini 39-ih slovenskih občin, ki participativni proračun že izvajajo. Pod sloganom »Odločamo skupaj!« tako prenašajo del odločanja o porabi javnih proračunskih sredstev neposredno v roke občank in občanov. Razvojni center Srca Slovenije Občini nudi strokovno podporo pri izvedbi.
Več o tem
Predstavitev inovativnih rešitev za oskrbo na domu v Bukarešti

26. september 2022 – Dodatno leto projekta HoCare, katerega partner je Razvojni center Srca Slovenije, se je 20. in 21. septembra zaključilo z uspešnim seminarjem in delavnico v Bukarešti. Projekt naslavlja inovativne rešitve za oskrbo na domu in v času COVID-19 krize je to postalo še bolj pomembno. Države se odzivajo na spremembe in prilagajajo svoje politike. Izkušnje in dobre prakse drugih držav lahko znatno pripomorejo k vzpostavitvi učinkovitega sistema, ki bo starejšim omogočil kakovostnejše življenje na domu. Dogodka se je skupaj z nami udeležila tudi Marina Bevanda iz Ministrstva za zdravje.
Več o tem
Idi v Makole!

14. september 2022 - Tesni stiki in sodelovanje z lokalnim okoljem so ključnega pomena za uresničevanje ciljev razvoja ter napredek na območju Srca Slovenije. Razvojni center Srca Slovenije brez posameznih ponudnikov z našega območja zagotovo ne bi mogel kakovostno delovati in ustvarjati kvalitetnih zgodb. Pomembno je, da se povezujemo, skupaj učimo in rastemo, v drugih delih Slovenije pa odkrivamo primere dobrih praks, ki jih lahko prenesemo tudi v naše okolje. Tako smo se 12. septembra 2022 odpravili na strokovno ekskurzijo po Dravinjski dolini in skrajno severozahodnem delu Haloz. Ekskurzije so se udeležili člani LAS Srce Slovenije in turistični ponudniki iz Lukovice, Litije in Šmartna pri Litiji.
Več o tem
Rokodelski tabor na Dolah pri Litiji navdušil mlade

2. september 2022 - Med poletnimi počitnicami je letos prvič v sedmih slovenskih krajih potekal Slovenski rokodelski tabor 2022. V Ribnici in Škofji Loki so mladi, stari med 12 in 17 let, ustvarjali z lesom, v Veržeju in Slovenski Bistrici z glino, Rogatcu s steklom, Moravčah z volno in papirjem, na Dolah pri Litiji pa so se spoznavali z ogljem. Izvedbo celotnega projekta je koordiniral Razvojni center Srca Slovenije.

Več o tem
Vabljeni prostovoljci in bodoči uporabniki "Točk za starejše"

1. September 2022 – V okviru LAS projekta "Točka za starejše - Vzpostavitev modela in storitev za pomoč starejšim na domu« se bosta predvidoma v novembru 2022 vzpostavili dve točki za starejše, in sicer ena za občini Litija in Šmartno pri Litiji ter ena v Lukovici. Koordinatorji točk v septembru in oktobru pridobivajo prostovoljce in bodoče uporabnike ter organizirajo prvi skupini sestanek vseh organizacij v posameznih občinah, ki delajo s starejšimi. Vabljeni vsi, ki bi se želeli vključiti kot prostovoljci in tudi starejši (bodoči uporabniki), ki potrebujete pomoč ali podporo.
Več o tem
#VisitZasavje – skupna kampanja za promocijo celotne zasavske regije

5. avgust 2022 - Odkrivaj, pristno uživaj in na spletu deli lepote zasavske regije je vodilo kampanje #VisitZasavje. S prvim avgustom se je začela skupna akcija za izboljšanje turistične prepoznavnosti zasavske regije. Kampanja je nastala na pobudo Regionalne razvojne agencije Zasavje, snovala in zasnovala pa se je v sodelovanju z organizacijami in posamezniki, ki delujejo na področju zasavskega turizma. Potekala bo avgusta in septembra 2022.
Več o tem
Uspešno zaključili prvi delovni paket na projektu "Digital Generations"

22. julij 2022 - Intenzivno delo v zimskih in pomladnih mesecih je na projektu »Digital Generations« pripeljalo do uspešnega zaključka prvega delovnega paketa. Za nami je tudi drugo spletno transnacionalno srečanje partnerjev, na katerem smo predstavili rezultate dosedanjega dela in se dogovorili o konkretnih nalogah in izzivih, ki še prihajajo.
Več o tem
Prvi rezultati projekta RE-CONNECT

11. julij 2022 - Intenzivno delo in odlično sodelovanje projektnih partnerjev na projektu RE-CONNECT je ustvarilo prve rezultate. Veseli in ponosni smo, da jih lahko delimo s širšo javnostjo. S projektom RE-CONNECT bomo na Razvojnem centru Srca Slovenije pospešili razvoj digitalnih in trajnostnih kompetenc turističnega osebja na odmaknjenih turističnih destinacijah. S pristopom bolj zelenega, digitalnega in trajnostnega turizma ter s principi krožnega gospodarstva bomo iskali rešitve, ki bodo spodbujale gospodarski potencial na podeželju in razvoj konkurenčnega turizma.

Več o tem
Produkcija: Peternet