English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Jerebova ulica 14, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter
Aktualno - arhiv
Za povečanje kompetenc na področju upravljanja z designom in izboljševanje inovacijskih sposobnosti

4. oktober 2017 - Partnerji projekta Kompetenčni center za design management - KCDM 2.0 Osnovni in Napredni smo se v ponedeljek, 3. oktobra 2017 srečali na uvodni konferenci. Projekt bo opremil novo generacijo slovenskih podjetij, jim dvignil dodano vrednost in odprl možnosti za kreiranje tržnih niš, vstopanje na nove trge ter povečal vsebinsko vrednost njihovih posameznih blagovnih znamk.
Več o tem
[Srce Slovenije nagrajuje]: Osvojite ročno izdelano leseno skodelico

29. september 2017 - Nagradno vprašanje: Rokodelec Aleš Veber svoje lesene izdelke ustvarja z:
a) vrhunsko strojno opremo
b) tridimenzionalnim tiskanjem
c) ročnim struženjem

Odgovor na nagradno vprašanje nam pošljite na info@razvoj.si do 30. oktobra 2017. Med vsemi pravilnimi odgovori bomo izžrebali nagrajenca, ki bo prejel unikatno skodelico rokodelca Aleša Vebra. Pravila in pogoji sodelovanja v nagradni igri.

Več o tem
Prijavite se na zeliščarska izobraževanja

29. september 2017 - Od letošnjega oktobra do junija 2018 bo v Srcu Slovenije več kot 20 izobraževanj za obstoječe in potencialne zeliščarje. Možnosti za pridobitev novih znanj, ki bodo zeliščarjem pomagala pri podjetniškem preboju, so na voljo v okviru projekta sodelovanja Integralni turistični produkt zeliščarske dediščine, ki ga je zasnovalo šest lokalnih akcijskih skupin iz vse Slovenije. Oglejte si koledar in tematike izobraževanj! Število udeležencev je omejeno. Prijavite se pravočasno!
Več o tem
Abrahami Srca Slovenije za dementne

22. september 2017 - Letošnja generacija Abrahamovega ključa Srca Slovenije, rojeni leta 1967, si je pod vodstvom Bojana Vrtačnika, dr. Andreja Brgleza in Andreje Prislan zadala izziv poiskati priložnosti za osveščanje in pomoč ljudem, ki se v starosti srečujejo s težavami, ki jih prinaša demenca.
Več o tem
Na študijskem obisku v Srcu Slovenije partnerji iz Srednje Istre in Budimpešte

11. september 2017 - Razvojni center Srca Slovenije je 5. in 6. septembra 2017 gostil študijski obisk v okviru evropskega projekta INSiGHTS, ki spodbuja zeleni in trajnostni turizem. Projekt se v Sloveniji izvaja na območju občin Litija in Šmartno pri Litiji, kjer nastaja skupna turistična strategija za povezano promocijo turističnih potencialov v prihodnosti. Partnerji so obiskali Oglarsko deželo na Dolah pri Litiji, Veliko Presko, Polšnik, Litijo, Šmartno, grad Bogenšperk in Geometrično središče Slovenije s Pustolovskim parkom Geoss in Domačijo Škunder v Slivni.
Več o tem
Na proaktivni kavarni v Lukovici začrtana izhodišča za oblikovanje strategije za mlade

12. september 2017 - V Kulturnem domu Janka Kersnika v Lukovici so se v četrtek, 7. septembra 2017 ponovno zbrali člani mladinskega kluba STIK. Tokrat so se mladi zbrali, da bi razpravljali in delili svoje ideje o vsebini bodoče strategije za mlade. To je bil že tretji iz cikla štirih dogodkov iz naslova projekta »Aktivni mladi«, za katerega so bila s strani Občine Lukovica pridobljena evropska sredstva z namenom spodbujanja e-participacije mladih v lokalnem okolju na platformi OPIN.
Več o tem
V Šmartnem pri Litiji minuli vikend izbrali nove Viteze piva

11. september 2017 - Na Vikendu odprtih vrat v Šmartnem pri Litiji, ki je potekal pretekli konec tedna, od 8. do 10 septembra, je sodelovalo 11 lokalnih ponudnikov.
Več o tem
Podjetniške delavnice na Zavodu za zaposlovanje Kamnik

7. september 2017 - V septembru bosta na Zavodu za zaposlovanje Kamnik potekali dve brezplačni podjetniški delavnici v izvedbi Razvojnega centra Srca Slovenije, in sicer: 
- v ponedeljek, 11. septembra 2017 ob 12. uri: delavnica »Zaslužiti denar s hobijem«
- v ponedeljek, 25. septembra 2017 ob 12. uri: delavnica »Pogoji za vstop v svet podjetništva«.

Več o tem
Priložnost za rokodelce v okviru projekta "Zgodbe rok in krajev"

6. september 2017 - Rokodelstvo je pomemben steber kulturne dediščine in identitete Slovenije. Prav zato so se občine Litija, Kamnik, Lukovica, Moravče, Dol pri Ljubljani, Šmartno pri Litiji združile v LAS Srca Slovenije in pristopile k projektu "Zgodbe rok in krajev".  


Več o tem
LAS Srce Slovenije objavil 1. javni poziv za izbor operacij v letu 2017 za sklad ESRR

6. september 2017 - Lokalna akcijska skupina (LAS) Srce Slovenije na spletni strani www.las-srceslovenije.si v ponedeljek, 4. septembra 2017 objavila 1. Javni poziv za izbor operacij za uresničevanje ciljev Strategije lokalnega razvoja na območju občin Dol pri Ljubljani, Kamnik, Litija, Lukovica, Moravče in Šmartno pri Litiji v letu 2017 za sklad ESRR.
Več o tem
Ta vikend bodo svoja vrata odprli turistični ponudniki v Šmartnem pri Litiji

5. september 2017 - Prihajajoči konec tedna se odpravite na izlet v Šmartno pri Litiji in odkrijte posebna doživetja na vikendu odprtih vrat pri turističnih ponudnikih od petka, 8. do nedelje, 10. septembra.
Več o tem
Lukovica ponovno navdušila obiskovalce na vikendu odprtih vrat

5. september - Pretekli konec tedna, od 1. do 3. septembra je bilo pestro na vikendu odprtih vrat pri turističnih ponudnikih v Lukovici, kjer je sodelovalo 12 lokalnih ponudnikov.
Več o tem
Konzorcij vrtcev in šol Srca Slovenije aktivno v novo šolsko leto

31. avgust 2017 - Razvojni center Srca Slovenije v okviru Konzorcija vrtcev in šol povezuje 15 vzgojno-izobraževalnih zavodov iz Srca Slovenije (vrtci, osnovne ter srednje šole) iz občin Litija, Šmartno pri Litiji, Kamnik, Mengeš, Ivančna Gorica in Šentrupert. Namen konzorcija je dvig ustvarjalnega potenciala mladih in krepitev povezav z lokalnim okoljem. V preteklem šolskem letu 2016/2017 je bilo na omenjenih šolah izvedenih 25 delavnic, ki se jih je udeležilo 730 otrok oz. mladih.
Več o tem
Abrahami se srečajo 8. septembra na GEOSS-u

30. avgust 2017 - Če letos praznujete 50 let, se pridružite projektu Abrahamov ključ, ki je iz območja Srca Slovenije prerasel v vseslovenski projekt pomoči ranljivim skupinam, spodbudam za ohranjanje narave in vzpostavljanju pogojev za zdravo življenje. Vključite se v FB skupino Abrahamov ključ Srca Slovenije in pridite na prvo srečanje v petek, 8. septembra ob 17. uri na Geometrično središče Slovenije.

Več o tem
[Srce Slovenije nagrajuje]: Osvojite ročno kovan svečnik kovačije Stara fužina

30. avgust 2017 - Nagradno vprašanje: Kako daleč nazaj v zgodovino sega tradicija kovaštva v Šmarci pri Kamniku?
a) v 18. stoletje, v leto 1728
b) v 19. stoletje, v leto 1872
c) v 20. stoletje, v leto 1928
Odgovor na nagradno vprašanje nam pošljite na info@razvoj.si do 30. septembra 2017. Med vsemi pravilnimi odgovori bomo izžrebali nagrajenca, ki bo prejel ročno kovan svečnik kovačije Stara fužina. Pravila in pogoji sodelovanja v nagradni igri

Več o tem
Nove priložnosti za zeliščarje iz Srca Slovenije

29. avgust 2017 - Srce Slovenije sodeluje v projektu sodelovanja Integralni turistični produkt zeliščarske dediščine, ki ga je zasnovalo šest lokalnih akcijskih skupin iz vse Slovenije. Projekt, ki se začenja septembra, bo s strokovnimi izobraževanji, certificiranji zelišč, skupnim e-herbarijem, srčnim zeliščarskim vrtom in drugimi aktivnosti spodbujal podjetniški preboj zeliščarjev.
Več o tem
Ta vikend bodo svoja vrata odprli turistični ponudniki v Lukovici

28. avgust 2017 - Prvi septembrski vikend se odpravite na potep v Lukovico in odkrite nepozabna doživetja na vikendu odprtih vrat pri turističnih ponudnikih od petka, 1. do nedelje, 3. septembra. Izkoristite vikend za sprehod ob Gradiškem jezeru, kosilo in vožnjo s kočijo v gostilni Furman v centru Lukovice, obisk sadjarske tržnice in učne čebelarske poti na Brdu pri Lukovici, druženje s konji in jahanje na Trnjavi, peko kruha v krušni peči v na Kmetiji Pr' Matožet v Krašnji in vožnjo z malimi električnimi motorji pred Avto Kvedrom pod budnim očesom inštruktorjev. Prav posebno doživetje pripravljajo na Ekološki domačiji Plahutnik »Razgledi z Vrha« v vasi Koreno nad Lukovico, kjer bo šahovski velemojster Matej Šebenik istočasno igral več partij šaha z zainteresiranimi obiskovalci.
Več o tem
Na Vikendu odprtih vrat v Moravčah sodelovalo 15 lokalnih ponudnikov

28. avgust 2017 - Pretekli konec tedna od 25. do 27. avgusta je bilo živahno na vikendu odprtih vrat pri turističnih ponudnikih v Moravčah. Sodelovalo je kar 15 lokalnih ponudnikov.
Več o tem
Zadnji avgustovski vikend na kulinarična, rekreativna in glasbena doživetja v Moravče

17. avgust 2017 - Konec avgusta se bo v Moravški dolini odvijal Vikend odprtih vrat pri lokalnih turističnih ponudnikih. Od petka, 25. do nedelje, 27. avgusta bodo tako Moravče v znamenju kulinaričnih, rekreativnih, sprostitvenih in ustvarjalnih doživetij. Izbrani lokalni ponudniki bodo obiskovalce sprejeli na svojih lokacijah in ponudili degustacijo domačih dobrot in spoznavanje tradicionalnih mojstrstev, isti vikend pa bo potekal tudi festival kulinarike, glasbe in iger Špas na vas s koncertom Big Foot Mame, ekstremnim spustom in skakanjem v blato.
Več o tem
Jarina oblikovala turistični program za starejše

10. avgust 2017 - Zadruga za razvoj podeželja Jarina je oblikovala turistični program za starejše, ki temelji na potrebah in željah generacij starejših od 55 let in združuje turistične in prostovoljne dejavnosti. V okviru evropskega projekta SORT, ki se je izvajal v lanskem in letošnjem letu, je bil oblikovan turistični program testiran s strani končnih uporabnikov, in sicer je od 23. do 28. oktobra 2016 območje Srce Slovenije obiskala skupina starejših iz Italije.

Več o tem
Produkcija: Peternet