English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook
Aktualno - arhiv
Napovedujemo: Abrahami se bodo preizkusili v nabiranju soli v Sečoveljskih solinah

15. julij 2014 - Letošnji abrahami bodo v soboto, 2. avgusta 2014, dan preživeli v Sečoveljskih solinah in izkusili kako so nekoč živeli solinarji. Seznanili se bodo s 700 let staro tradicijo nabiranja soli ter se v tem tudi sami preizkusili. Privoščili si bodo pravo solinarsko kosilo in se družili ob prijetnem okolju Krajinskega parka Sečoveljske soline, ki predstavlja simbiozo med človeškim delom in naravnim okoljem.

Več o tem
Srce Slovenije na posvetu o novi kmetijski politiki

11. julij 2014 - Srce Slovenije je bilo kot primer dobre slovenske prakse predstavljeno na posvetu o novi kmetijski politiki 10. julija 2014 na Fakulteti za kmetijstvo in biosistemske vede v Hočah pri Mariboru. Na posvetu so sodelovali strokovnjaki, ki so pripravljali novo Skupno kmetijsko politiko ter strokovnjaki, ki so soustvarjali uvedbo neobvezne navedbe kakovosti za »Gorski proizvod«.

Več o tem
Nov promocijski videoposnetek »The Heart of Slovenia – Where ideas become reality«

10. julij 2014 - Razvojni center Srca Slovenije je objavil nov promocijski videoposnetek za destinacijo Srce Slovenije z naslovom »The Heart of Slovenia – Where ideas become reality«. Videoposnetek prikazuje odgovorne inovacije v Srcu Slovenije v tehnoloških procesih, pa tudi v turizmu ter pri skrbi za okolje in širšo družbo. Povezava: https://www.youtube.com/watch?v=7hfXGaX4Djo

Več o tem
Srce Slovenije na LAG Summer Festivalu v Biogradu na Moru

7. julij 2014 - V Biogradu na Moru na Hrvaškem je od 4. do 6. julija 2014 potekala mednarodna prireditev LAG Summer Festival, na kateri so se predstavile hrvaške lokalne akcijske skupine. Kot edini slovenski LAS je na prireditvi sodelovala Lokalna akcijska skupina Srce Slovenije.

Več o tem
[Srce Slovenije nagrajuje]: Pridobite si naravno mazilo iz zelišč

30. junij 2014 - Kako na domačiji Pivec iz Vrat pri Šmartnem pri Litiji obirajo zelišča?
a) ročno
b) strojno

Odgovor na nagradno vprašanje nam pošljite s povratnim e-mail sporočilom na info@razvoj.si do 28. julija 2014. Med vsemi pravilnimi odgovori bomo izžrebali nagrajenca, ki bo prejel Jernejevo mazilo, ki ga med drugim izdelujejo na domačiji Pivec. Po nagrado pridete na domačijo. Pravila in pogoji sodelovanja v nagradni igri.

Več o tem
V Bruslju o modernih tehnologijah za promocijo turistične ponudbe

27. junij 2014 - V Bruslju je 25. junija 2014 potekala konferenca projekta DANTE na temo uporabe sodobnih informacijsko-komunikacijskih tehnologij v turizmu. Kot primer dobre prakse s področja uporabe IKT v turizmu je bila predstavljena tudi mobilna aplikacija E-turist, ki je bila razvita v Srcu Slovenije.

Več o tem
Rokodelske novice iz Srca Slovenije št. 3 - junij 2014

24. junij 2014 - Izšla je že tretja številka Rokodelskih novic iz Srca Slovenije, ki prinaša zanimive ter koristne informacije o priložnostih s tega področja. Pod naslovom Obrazi naših rokodelcev vam v tokratni številki predstavljamo Aleksandro Goluh.

Več informacij o Mreži rokodelcev Srca Slovenije najdete na tej povezavi.

Marketinška orodja za promocijo lokalne hrane

23. junij 2014 - Predstavniki Razvojnega centra Srca Slovenije so se 19. In 20. junija 2014 v okviru evropskega projekta LOCFOOD udeležili srečanja v Sofiji v Bolgariji s poudarkom na modernih marketinških orodjih za pomoč in podporo pri delovanju malih in mikro podjetij v prehranskem sektorju. V okolici Sofije so potekali tudi ogledi dobrih praks s področja malih in srednje velikih podjetij z dejavnostjo predelave mlečnih izdelkov, proizvodnje kruha in pekovskih izdelkov ter gojenja rastlin, rib in sira.

Več o tem
Razvojni center Srca Slovenije izdelal študijo Trajnostna mobilnost na avtocestah

23. junij 2014 – Razvojni center Srca Slovenije je v okviru evropskega projekta RITS-net izdelal študijo Trajnostna mobilnost na avtocestah. Rast motornega cestnega prometa in s tem povezani problemi, ki jih poznamo pod pojmi »zastoji-stroški-nevarnost-ogljični odtis«, so posledica gospodarskega razvoja in vse večje želje ljudi po mobilnosti. Pomembno vlogo pri reševanju tovrstne problematike imajo inteligentni transportni sistemi (ITS) in storitve. Skupinski prevoz oziroma carpooling je eden izmed načinov za optimizacijo kapacitete prevoznih sredstev. S tem lahko izboljšamo prometni nivo uslug, pripomoremo k večji varnosti, zmanjšamo porabo goriva itd.

Več o tem
Domača zelenjava na Vrtovih Srca Slovenije

19. junij 2014 - Na gredicah vrtičkarjev, ki pridelujejo na Vrtovih Srca Slovenije v Osredkah pri Dolu pri Ljubljani, uspešno raste raznovrstna zelenjava. Trud vrtičkarjev je poplačan, ko iz svojih gredic poberejo sveže in kvalitetne pridelke. Na lepo urejenih gredicah so rastline zasajene po načelih trajnostnega kmetovanja, in sicer z upoštevanjem "dobrih in slabih sosedov". Medsebojno razumevanje pa ni prisotno le med rastlinami, temveč tudi med vrtičkarji, kar je ključnega pomena za (uspešno) skupno druženje.

Več o tem
Partnerji podjetniškega projekta Young SMEs v Srcu Slovenije

18. junij 2014 - V Kamniku je Razvojni center Srca Slovenije 16. in 17. junija 2014 gostil partnerje evropskega projekta YOUNG SMEs. Na delovnem srečanju so izkušnje s področja podpornih programov za mlada mikro, mala in srednje velika podjetja izmenjevali partnerji iz Slovenije, Španije, Irske, Velike Britanije, Nemčije, Poljske, Litve, Madžarske, Grčije in Malte.Več o tem
Srce Slovenije na posvetu o integralni ekonomiji v Ljubljani

17. junij 2014 - Na povabilo dr. Darje Piciga je Srce Slovenije 16. junija 2014 sodelovalo na posvetu o integralni ekonomiji, ki je potekal na Biotehniški fakulteti v Ljubljani. Na posvetu so bili predstavljeni prebojni slovenski primeri podjetniških in inovativnih praks, med njimi tudi Srce Slovenije. Kot posebna gosta sta bila na dogodku prisotna avtorja koncepta integralne ekonomije profesorja Ronnie Lessem in Alexander Schieffer iz Švice.

Več o tem
Napovedujemo: Konferenca o uporabi sodobnih informacijsko-komunikacijskih tehnologij v Bruslju

16. junij 2014 - V Bruslju bo v sredo, 25. junija 2014, potekala konferenca z naslovom »How to reinforce ICT and tourism strategies in rural and mountain areas?«. Razvojni center Srca Slovenije bo na dogodku sodeloval preko evropskega projekta DANTE, ki se ukvarja s pozitivnimi vplivi, ki jih imajo sodobne informacijsko-komunikacijske tehnologije na razvoj turizma na podeželskih območjih.Več o tem
Dobre prakse s področja lokalne hrane iz Srca Slovenije na Severnem Irskem

16. junij 2014 - V mestu Ballynahinch na Severnem Irskem je 13. junija 2014 potekala konferenca z naslovom »Making Small Producers part of the Big Picture«. Na povabilo organizatorja Down District, je predstavnica Razvojnega centra Srca Slovenije dr. Monika Cvetkov predstavila dobre prakse s področja lokalne hrane iz Srca Slovenije, in sicer Tradicionalni slovenski zajtrk, lokalno tržnico v Ivančni Gorici in mrežo za lokalno samooskrbo s hrano zadruge Jarina.

Več o tem
Uspešna kolesarska karavana po Srcu Slovenije

16. junij 2014 - V okviru Dneva kolesarjenja po Srcu Slovenije je 15. junija 2014 potekalo 19. popotovanje po rimski poti. Udeležilo se ga je okoli 100 kolesarjev, ki so prekolesarili skoraj 25 km dolgo pot od Ivančne Gorice do Dvora pri Žužemberku. Gre za tematsko kolesarsko pot, ki kolesarja pelje po nekdanji rimski poti, danes pa po kolovozih, gozdnih poteh, čez travnike in pašnike, skoraj po brezpotjih, ki pričarajo posebno doživetje.

Več o tem
Izobraževanje o grozdih za kvalitetno bivanje starostnikov

15. junij 2014 - Partnerji evropskega projekta INNOVAge so na delovnem srečanju na Češkem sredi junija obravnavali možnosti za vzpostavitev grozdov, ki vodijo do inovativnih produktov in storitev za starostnike. Razvojni center Srca Slovenije, ki sodeluje v projektu, v Srcu Slovenije spodbuja razvoj eko-inovacij za pametne domove za čim bolj neodvisno in kakovostno življenje starostnikov na njihovih domovih.

Več o tem
Napovedujemo: Srce Slovenije na Festivalu za 3. življenjsko obdobje

10. junij 2014 - V Srcu Slovenije ustvarjamo prostor za ljudi, ki znajo in hočejo živeti bolje v vseh življenjskih obdobjih. S tem namenom se bomo predstavili tudi na Festivalu za 3. življenjsko obdobje, ki bo potekal od 29. septembra do 1. oktobra 2014 v Cankarjevem domu v Ljubljani. Gre za edinstveno prireditev za starejše v Sloveniji in največjo tovrstno prireditev v Evropi.

Več o tem
InCo konferenca 2014 – nova netehnološka inovacija?

13. junij 2014 - V Ljubljani je 12. junija potekala InCo konferenca – izkustvena konferenca, katere namen je bil izvesti edinstveno izkušnjo sistemskega doživljanja (celostnega) inovacijskega procesa skozi 12 različnih tehnik. Mojca Štepic iz Razvojnega centra Srca Slovenije je sodelovala kot izvajalka tehnike Segmentacije strank in je udeležencem predstavila tudi glavne cilje ter rezultate evropskega projekta IN-EUR. Konference se je udeležilo okrog 100 udeležencev.

Več o tem
Slovenski podjetniki na Inovacijskem sejmu v Anconi

9. junij 2014 - V mestu Civitanova Marche v bližini Ancone v Italiji je med 6. in 8. junijem 2014 potekal inovacijski sejem z naslovom »Innovactors: New challenges and opportunities from Europe«. Razvojni center Srca Slovenije se je dogodka udeležil kot partner pri evropskem projektu WIDER, sodelovalo pa je tudi pet slovenskih podjetij, ki se ukvarjajo z razvojem novih izdelkov in storitev za starostnike.

Več o tem
Napovedujemo: Dan kolesarjenja po Srcu Slovenije - 19. popotovanje po rimski cesti

6. junij 2014 - Spoznajte Srce Slovenije s postanki na ponekod še vidni pradavni rimski cesti, po kateri je stoletja kasneje vodila cesarska trgovska pot, danes pa po njeni trasi vodi ena lepših kolesarskih poti s številnimi naravnimi in kulturnimi znamenitostmi. Ob poti nas na Dan kolesarjenja po Srcu Slovenije pričakujejo gostoljubni domačini s svojimi pridelki, z etnološkimi posebnostmi, z zgodbami o vitezih, z dediščino železarstva in številnimi drugimi utrinki iz različnih časov. Vmes nas čaka okrepčilo, na koncu malica in ljudske pesmi. Poučno in zabavno, zanimivo in družabno bo!

Več o tem
Produkcija: Peternet