English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook
Aktualno - arhiv
Napovedujemo: brezplačno predavanje o učinkoviti rabi energije v javnih ustanovah »Energijska učinkovitost javnih stavb – kakšen zgled nam daje država?«

1. oktober 2014 - Predavanje bo potekalo v torek, 21. oktobra 2014 ob 16. uri v Energetski pisarni Srca Slovenije v prostorih JUB Design Studia v Dolu pri Ljubljani. Varčevanje z energijo in njena učinkovita raba se pričneta z zavedanjem, da energija ni dana sama po sebi in da je ni na voljo v neomejenih količinah. Velika večina javnih stavb, predvsem starejših objektov, ima velik potencial za bolj učinkovito rabo energije.

Več o tem
[Srce Slovenije nagrajuje]: Podarjamo keramični milnik

30. september 2014 - Kateri material je glavni v ustvarjanju Barbare Vrtačnik?
a) keramika
b) steklo

Odgovor na nagradno vprašanje nam pošljite s povratnim e-mail sporočilom na info@razvoj.si do 22. oktobra 2014. Med vsemi pravilnimi odgovori bomo izžrebali nagrajenca, ki bo prejel keramični milnik, ki ga izdeluje Barbara Vrtačnik. Pravila in pogoji sodelovanja v nagradni igri.


Več o tem
Okrogla miza Kakšno življenje se nam obeta na starost

29. september 2014 - »Veliko hiš, ki so energetsko potratne, pa je tako velikih zato, ker ljudje mislijo, da so nesmrtni. Vsak od nas bo umrl,« je dejala upokojena profesorica in novinarka, sicer pa ambasadorka radostnega staranja dr. Manca Košir. Na današnji okrogli mizi Kakšno življenje se nam obeta na starost in kako je lahko lepše, ki jo je organiziral Razvojni center Srca Slovenije, so sodelovali še župan Občine Šentrupert Rupert Gole, pevka Nuša Derenda, predsednik Lokalne akcijske skupine Srce Slovenije Željko Savič in direktorica Razvojnega centra Srca Slovenije Aleksandra Gradišek.

Več o tem
Kazalci za merjenje inovativnosti v evropskih regijah

29. september 2014 - Devet partnerjev iz osmih evropskih držav smo v svojih regijah oblikovali in testirali orodje za merjenje inovativnosti, imenovano model ALBI (Advanced Local Balance of Innovation). Sestavljata ga 2 nivoja, kvantitativni in kvalitativni, ki skupaj vsebujeta 96 različnih indikatorjev na štirih področjih: industrijska struktura, izobraževanje in raziskave, infrastruktura in okvirni pogoj ter upravljanje inovacij.

Več o tem
Rokodelske novice iz Srca Slovenije št. 5 - september 2014

26. september 2014 - Vabimo vas k ogledu pete številke Rokodelskih novic iz Srca Slovenije. V tokratni številki vam pod naslovom Obrazi naših rokodelcev predstavljamo lončarko Tatjano Hlačer iz Kamnika.

Več informacij o Mreži rokodelcev Srca Slovenije si lahko preberete na naslednji povezavi.

Prvo srečanje rokodelcev Srca Slovenije je lepo uspelo

23. september 2014 - Barvita ponudba stojnic je na sončno popoldne kar sama vabila obiskovalce Jesenske tržnice v Dolskem, v okviru katere je v soboto, 20. septembra 2014, potekalo 1. srečanje rokodelcev Srca Slovenije. Veseli smo, da smo napolnili kar dvanajst rokodelskih stojnic s pomočjo Mreže rokodelcev Srca Slovenije!

Več o tem
Napovedujemo: Srce Slovenije na 14. Festivalu za tretje življenjsko obdobje

22. september 2014 – V Cankarjevem domu v Ljubljani bo med 29. septembrom in 1. oktobrom 2014 potekal 14. Festival za tretje življenjsko obdobje. Na tej edinstveni in množični prireditvi za starejše v Sloveniji in Evropi se bo predstavljal tudi Razvojni center Srca Slovenije z evropskima projektoma INN.O.V.Age in WIDER.

Več o tem
Napovedujemo: Jesenska karavana po Srcu Slovenije

19. september 2014 - Podaljšajte si prvi oktobrski vikend s 3-dnevnim odkrivanjem Srca Slovenije! Letošnja Jesenska karavana po Srcu Slovenije bo od 3. do 5. oktobra 2014. Popotovanje posameznikov in družin, ki najlepše kotičke sveta odkrivajo z avtodomom, bo zaznamovano z aktivnimi doživetji v naravi ter s srečanji s samosvojo kulturno in naravno dediščino, ki jo bomo odkrivali po prvi slovenski avtodomarski destinaciji.

Več o tem
Prve tri slovenske občine skupno za večjo energetsko učinkovitost

15. september 2014 - Občine Dol pri Ljubljani, Litija in Šmartno pri Litiji so prve tri občine v Sloveniji, ki so podpisale dogovor o sodelovanju v projektu »100 % samozadostne skupnosti iz obnovljivih virov energije«. Slavnostni podpis dogovora je danes potekal danes na gradu Bogenšperk. Podpisali so ga župan občine Dol pri Ljubljani Primož Zupančič, župan občine Litija Franci Rokavec, župan občine Šmartno pri Litiji Milan Izlakar, direktorica Razvojnega centra Srca Slovenije Aleksandra Gradišek in predsednik Društva Slovenski E-forum Gorazd Marinček.

Več o tem
Napovedujemo: Zaključna konferenca na temo aktivnega staranja v Bruslju

10. september 2014 - Vabimo vas na skupno zaključno konferenco evropskih projektov INNOVAge in CASA, ki se bo odvijala 7. oktobra 2014 v Bruslju. Tema bodo trajnostne in inovativne rešitve, ki omogočajo daljše in neodvisno življenje starostnikov, predstavili pa se bodo tudi vsi rezultati omenjenih projektov.

Več o tem
Srce Slovenije na prireditvi Podeželje v mestu

8. september 2014 - V soboto, 6. septembra, zgodaj zjutraj so v stari Ljubljani na Pogačarjevem trgu na lične lesene stojnice svoje izdelke razstavili ponudniki domačih dobrot in izdelkov iz cele Slovenije. To je tradicionalen dogodek, ki ga organizatorji poimenujejo Podeželje v mestu. Pogačarjev trg je na ta dan zaživel že zelo zgodaj zjutraj in že pred osmo uro so stojnice zasijale v vsej svoji pestrosti.

Več o tem
Napovedujemo: Prvo srečanje rokodelcev Srca Slovenije

6. september 2014 - Vabljeni v Dolsko na 1. srečanje rokodelcev Srca Slovenije. Območje Srca Slovenije tradicionalno slovi po spretnih in mojstrskih rokah. Omenjal jih je že znameniti Valvasor v Slavi vojvodine Kranjske, sedaj pa tod živi in ustvarja blizu 400 rokodelcev. Poglejte, kako ustvarjajo naši lončarji, pletarji, rezbarji, oblikovalci nakita … Srečanje se bo odvijalo v soboto, 20. septembra, od 14. ure dalje.

Več o tem
Napovedujemo: 50-letniki v pripravah na pristno prekmursko trgatev

4. september 2014 - Vzdušje ob trgatvi je doživetje, ki ga mora vsaj enkrat v življenju izkusiti vsak Slovenec. Tako pravijo tudi letošnji 50-letniki, ki so v svojem jubilejnem letu opravili že tri dogodke, skupaj z društvom Karitas iz Občine Dol so izvedli humanitarni koncert ob materinskem dnevu, se udeležili pohoda na Pošniku od cerkvice do cerkvice in se preizkusili v nabiranju soli v Sečoveljskih solinah. V soboto, 27. septembra 2014, pa se bodo pri vinogradniku in lastniku vinotoča Zmagu Urisku v Strehovskih goricah v Prekmurju udeležili trgatve.

Več o tem
Napovedujemo: brezplačno predavanje "Energetska izkaznica – kdo jo potrebuje?"

2. september 2014 - Vabimo vas na brezplačno predavanje »Energetska izkaznica – kdo jo potrebuje?«, ki bo potekalo v torek, 16. septembra 2014, ob 16. uri v Energetski pisarni Srca Slovenije v prostorih JUB Design Studia v Dolu pri Ljubljani.

Več o tem
Rokodelske novice iz Srca Slovenije št. 4 - avgust 2014

1. september 2014 - Vabimo vas k ogledu že četrte številke Rokodelskih novic iz Srca Slovenije. Pod naslovom Obrazi naših rokodelcev, vam v tokratni številki predstavljamo Natašo Pirc iz Moravč.

Več informacij o Mreži rokodelcev Srca Slovenije najdete na tej povezavi.


[Srce Slovenije nagrajuje]: Pridobite si posodico za oreščke

29. avgust 2014 - Iz kakšnega materiala ustvarja svoje izdelke rokodelec Karlo Podkrajšek iz Litije?
a) iz drevesnih korenin
b) iz gline

Odgovor na nagradno vprašanje nam pošljite s povratnim e-mail sporočilom na info@razvoj.si do 25. septembra 2014. Med vsemi pravilnimi odgovori bomo izžrebali nagrajenca, ki bo prejel leseno posodico za oreščke, ki jo med drugim izdeluje Litijan Karlo Podkrajšek. Pravila in pogoji sodelovanja v nagradni igri.


Več o tem
Napovedujemo: Srce Slovenije na ljubljanski prireditvi Podeželje v mestu

29. avgust 2014 - Srce Slovenije se bo to soboto, 6. septembra med 8. in 14. uro, predstavljalo na Pogačarjevem trgu v Ljubljani na prireditvi Podeželje v mestu. Med tem ko bodo dopoldne številni Ljubljančani prihajali na osrednjo ljubljansko tržnico, se bodo lahko ustavili tudi na naših stojnicah, kjer bodo lahko ustvarjali skupaj z rokodelci.

Več o tem
In your pocket vodič za Srce Slovenije

27. avgust 2014 - Svetovno znani založnik turističnih vodičev INY – In your Pocket je objavil vodič za Srce Slovenije! Izčrpen turistični vodnik po območju Srce Slovenije, ki že prejema pozitivne odzive, lahko najdete tudi na njihovi internetni strani http://www.inyourpocket.com, kjer si ga lahko brezplačno prenesete in odkrivate navdihujoče kotičke Srca Slovenije. Vsekakor vredno ogleda.

Več o tem
Srce Slovenije na okrogli mizi v Termah Snovik

22. avgust 2014 - »Terme Snovik so jedro, ki lahko generira podjetniški razvoj turizma«. V Termah Snovik je danes potekala okrogla miza oziroma strokovno srečanje z naslovom Termalna voda – vir življenja in razvoja. Gostitelji - Terme Snovik – Kamnik, d.o.o., zanje direktor Ivan Hribar - so jo organizirali v okviru dogodkov ob slavnostni počastitvi ob 20-letnici prvega pilotnega bazena Term Snovik – Kamnik.

Več o tem
Strokovna ekskurzija rokodelskih centrov Slovenije

18. avgust 2014 - Mreža rokodelcev Srca Slovenije je nedavno organizirala dvodnevno strokovno ekskurzijo v Veržej in Budimpešto, namenjeno zlasti rokodelskim centrom iz vse Slovenije, ki se povezujemo v konzorcij. Na poti nas je spremljalo tudi nekaj rokodelcev, njen namen pa je bil naše medsebojno spoznavanje, povezovanje in načrtovanje aktivnosti znotraj nastajajočega Konzorcija rokodelskih centrov Slovenije.

Več o tem
Produkcija: Peternet