English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter
Aktualno - arhiv
Kratke dobavne verige iz Srca Slovenije med 25 primeri evropskih dobrih praks

15. september 2015 - Kot edina dobra praksa iz Slovenije so bile kratke dobavne verige iz Srca Slovenije izbrane med 25 evropskimi dobrimi praksami s področja razvoja podeželja, ki jih je izbrala mreža European Network for Rural Development (Evropska mreža za razvoj podeželja).

Več o tem
1. Slovenski rokodelski festival s svojim obiskom podprl tudi predsednik Borut Pahor

3. oktober 2015 - Na ploščadi pred Slovenskim etnografskim muzejem se je v soboto, 3. oktobra 2015, zgodil 1. Slovenski rokodelski festival. Festival sta organizirala Slovenski etnografski muzej in Razvojni center Srca Slovenije, pobudnik in koordinator Konzorcija rokodelskih centrov v Sloveniji, ki združuje devet rokodelskih centrov iz različnih delov Slovenije. Dogodka, na katerem se je predstavilo skoraj 40 rokodelcev, se je udeležil tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

Več o tem
Razvojni center Srca Slovenije izbran za voditelja LAS Srce Slovenije

29. september 2015 - V ponedeljek, 28. septembra 2015, je v Dolskem potekala 2. seja skupščine LAS Srce Slovenije, ki jo je vodil predsednik Željko Savič. Člani so za voditelja lokalne akcijske skupine v obdobju 2014-2020 ponovno izbrali Razvojni center Srca Slovenije, ki je opravljal to nalogo že tudi v prejšnjem programskem obdobju.

Več o tem
Srce Slovenije v Litiji: oglarska malica, jahanje in spanje na seniku

29. september 2015 - Za nami je že tretji Vikend odprtih vrat, katerega cilj je Litijo odpreti in prepoznati kot atraktivno destinacijo, kot je bilo to storjeno z Vikendoma odprtih vrat v Šmartnem pri Litiji in Lukovici. Obiskovalcem so se med 25. in 27. septembrom predstavili številni turistični ponudniki.

Več o tem
Dobra praksa iz Srca Slovenije v Bruslju

23. september 2015 - Kako je Srcu Slovenije uspelo trdneje povezati občine in druge partnerje, so v torek, 22. septembra 2015, v Bruslju spoznavali udeleženci konference o teritorialnem povezovanju interskupine RUMRA. Ta v okviru Evropskega parlamenta povezuje podeželska, gorska in odmaknjena območja.

Več o tem
Promocija Vikendov odprtih vrat na prireditvah po Srcu Slovenije

26. september 2015 - Med avgustom in oktobrom se odvijajo v Srcu Slovenije Vikendi odprtih vrat. Promocija poteka na različnih prireditvah po Srcu Slovenije, med drugim na Dnevih narodnih noš v Kamniku, Gasilskem srečanju na Dolah, Mihaelovem sejmu v Mengšu in Kmetijskem sejmu v Komendi.Več o tem
Najavljamo: 1. Rokodelski festival Slovenije

24. september 2015 - Na pobudo Razvojnega centra Srca Slovenije, ki vodi Konzorcij rokodelskih centrov Slovenije, bo v soboto, 3. oktobra 2015 med 10. in 15. uro na ploščadi pred Slovenskim etnografskim muzejem na Metelkovi ulici v Ljubljani, potekal 1. Rokodelski festival Slovenije. Na njem se bo predstavljajo kar 35 rokodelcev iz vse Slovenije.

Več o tem
Izšle so septembrske Rokodelske novice

24. september 2015 - Izšla je 13. številka Rokodelskih novic iz Srca Slovenije. V njej lahko preberete aktualne informacije za rokodelce, ki delujejo v Srcu Slovenije. Pišemo o različnih predstavitvah rokodelcev, 1. Rokodelskem festivalu Slovenije, novostih v zvezi s pripravo nove zakonodaje, vabimo k sodelovanju na slovenski razstavi jaslic, v rubriki Obrazi naših rokodelcev pa predstavljamo Mirka Medveda, oglarja iz Dol pri Litiji.

Več o tem
Srečanje rokodelskih centrov Slovenije tokrat v Slovenj Gradcu

23. september 2015 - V sredo, 23. septembra 2015, je v Slovenj Gradcu potekalo redno srečanje Konzorcija rokodelskih centrov Slovenije. V ospredju je bil 1. Rokodelski festival Slovenije, načrtovanje skupnih projektov, tudi napredovanje pri razgovorih na področju zakonodaje.

Več o tem
[Srce Slovenije nagrajuje]: Potegujte se za marmelado iz suhega sadja in začimb

Nagradno vprašanje: Sadje in zelišča na domačiji Pivec sušijo:
a) v sodobni sušilnici
b) v stari kleti s posebnimi pogoji
c) na krušni peči

Odgovor na nagradno vprašanje nam pošljite na info@razvoj.si do 29. oktobra 2015. Med vsemi pravilnimi odgovori bomo izžrebali nagrajenca, ki bo prejel posebno energijsko marmelado iz suhega sadja in začimb iz Zeliščarske domačije Pivec, ki je prejela srebrno priznanje na mednarodnem festivalu marmelade. Pravila in pogoji sodelovanja v nagradni igri.

Več o tem
Abrahami otvorili živo sliko

21. september 2015 - V soboto, 19. septembra 2015, se je v okviru dogodkov Abrahamovega ključa Srca Slovenije 2015, v razstavni galeriji Centra za zunanjo ureditev na Veliki Preski zgodil zanimiv dogodek. Pripravili so Živo sliko, katere namen je bil osvetliti različne vrste invalidnosti v sliki narave, glasbe in lepote.

Več o tem
Razvojni center Srca Slovenije praznuje 15 let delovanja

16. september 2015 - Na gradu Bogenšperk je Razvojni center Srca Slovenije 15. septembra 2015 priredil slavnostni dogodek ob 15-letnici delovanja. Predstavili so se ponudniki lokalnih specialitet, za magično vzdušje na gradu pa je poskrbel Zbor svetega Nikolaja Litija, ki je odpel izredno čutno in skozi zgodbo prepletel zgodovino s sedanjostjo.

Več o tem
Srce Slovenije se povezuje z Jugovzhodno Evropo

16. september 2015 - Razvojni center Srca Slovenije je 14. in 15. septembra 2015 gostil sorodne organizacije iz Hrvaške, Srbije, Bosne in Hercegovine ter Makedonije. Skupaj so si ogledali nekatere zanimive točke Srca Slovenije ter snovali projektne ideje za prihodnje sodelovanje v skupnih evropskih projektih.

Več o tem
Napovedujemo: Brezplačno predavanje o ogrevanju in strojnih inštalacijah

15. september 2015 - V Energetski pisarni JUB-a in Srca Slovenije v Dolu pri Ljubljani (prostori JUB Design Studia) bo v sredo, 23. septembra ob 17. uri potekalo brezplačno predavanje energetskega svetovalca Simona Brleka o ogrevanju in strojnih inštalacijah.
Več o tem
Nova znanja so ključna za podjetniško rast

15. september 2015 - V avgustu je Razvojni center Srca Slovenije izvedel pet brezplačnih tematskih delavnic s področja podjetništva v Litiji, Škofljici, Dobrepolju, Brezovici pri Ljubljani in Vrhniki. Izobraževanja so bila namenjena mikro, malim in srednje velikim podjetjem ter potencialnim podjetnikom.


Več o tem
Spletni portal Srce Slovenije med digitalnimi presežki Slovenije

14. september 2015 - Turistični portal za destinacijo Srce Slovenije Razvojnega centra Srca Slovenije in agencije Creatim Ržišnik Perc je 11. septembra 2015 na simpoziju Websi - Spletni prvaki osvojil tretje mesto v kategoriji Turizem in prosti čas. WEBSI Spletni prvaki izpostavljajo, predstavljajo in nagrajujejo digitalne presežke Slovenije.

Več o tem
Srce Slovenije gostilo 25 partnerjev projekta EUth za aktivno vlogo mladih v družbi

10. september 2015 – Razvojni center Srca Slovenije je 8. in 9. septembra 2015 v Termah Snovik gostil partnerje projekta EUth, ki se izvaja preko programa Horizon 2020 (Obzorje 2020). Delovnega srečanja so se udeležili partnerji iz Nemčije, Francije, Belgije, Luksemburga, Danske, Švedske in Italije.

Več o tem
Srce Slovenije vabi na jesenska potepanja po Litiji in Kamniku

8. september 2013 - Turistični ponudniki Srca Slovenije vas pričakujejo v času Vikendov odprtih vrat in vam obljubljajo edinstvene izkušnje. Od 25. do 27. septembra vabljeni v občino Litija, od 23. do 25. oktobra pa v Kamnik. Obiščite točke, označene s srčki ter  sodelujte v nagradni igri za družinsko kopalno karto za bazene v Termah Snovik!

Več o tem
Srce Slovenije utripalo v Lukovici z domačim kruhom, sadjem, čebelami, starimi obrtmi in lokalnim pivom

7. september 2015 - Prvi vikend septembra se je v Lukovici začel v znamenju okušanja domačega kruha in lokalnega piva, spoznavanja sadjarstva, čebelarstva, starih obrti in ročnih spretnosti. V okviru praznovanja 15-letnice delovanja je Razvojni center Srca Slovenije v sodelovanju s Turistično zvezo občine Lukovica pripravil nepozaben Vikend odprtih vrat. Skupaj z domačini so obiskovalci že v petek lahko praznovali občinski praznik Občine Lukovica.

Več o tem
Vikend odprtih vrat v Šmartnem pri Litiji privabil številne obiskovalce

31. avgust 2015 - Razvojni center Srca Slovenije, ki letos slovi 15. obletnico, je svojo ponudbo med preteklim petkom in nedeljo obogatil z »Vikendom odprtih vrat« v Šmartnem pri Litiji. Obiskovalcem smo ponudili potep po Šmartnem pri Litiji z ogledi znamenitosti, obiski lokalnih domačij in gostišč ter slovitega gradu Bogenšperk z ustvarjalnimi delavnicami.

Več o tem
Produkcija: Peternet