English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter
Aktualno - arhiv
Vključite se v shemo kakovosti Srca Slovenije za rokodelske in prehranske izdelke

25. november 2015 - Razvojni center Srca Slovenije želi kvalitetne rokodelske izdelke ter pridelke in prehranske izdelke Srca Slovenije nagraditi z znamko kakovosti. Posebna oznaka - srček kakovosti bo na izdelkih Srca Slovenije predstavljal dodano vrednost, ki lahko zgradi trajno zaupanje potrošnika v naše izdelke. Označba kakovosti bo potrošniku olajšala nakup, saj bo zagotavljala, da je izdelek, ki ga iščejo, kakovosten. Vabljeni k sodelovanju!

Več o tem
Priložnost za rokodelce: Zbiramo prijave za predpraznični rokodelski sejem pred Maxijem v Ljubljani

23. november 2015 - Srce Slovenije bo od petka do nedelje, od 11. do 13. decembra 2015 prisotno pri predprazničnem decembrskem dogajanju pred Maxijem v Ljubljani. Z rokodelskimi izdelki Srca Slovenije bomo na prazničnih stojnicah dopolnili siceršnje dogajanje ob Maxi snežni krogli. Rokodelce Srca Slovenije vabimo, da se nam pridružite.

Več o tem
Srce Slovenije postalo član združenja Euromontana

22. november 2015 - Razvojni center Srca Slovenije je pred kratkim postal član evropskega združenja Euromontana s sedežem v Bruslju. Namen združenja je spodbujanje trajnostnega razvoja in kakovosti življenja v gorskih in podeželskih območjih. Za Srce Slovenije članstvo v združenju predstavlja možnost mreženja z drugimi sorodnimi organizacijami iz različnih koncev Evrope, pa tudi za nove mednarodne projekte. Euromontana ima namreč 70 članov iz 20 evropskih držav.

Več o tem
Ne prezrite: Nove storitve za podporo podjetništvu

17. november 2015 - Na VEM točkah Srca Slovenije ste lahko odslej ustanovili podjetje in pridobili številne informacije. Zdaj vam podjetniški strokovnjaki tu pomagamo tudi pri pridobivanju kreditov za mala podjetja in obrtnike, pri vzpostavitvi lastnega računovodstva in vodenju poslovnih knjig ter pri mediaciji, ki lahko prepreči dolgotrajne sodne postopke.

Več o tem
50 turističnih ponudnikov iz osmih občin o razvoju turizma v Srcu Slovenije

17. november 2015 - Razvojni center Srca Slovenije skozi dogodke in promocijske akcije daje turističnim ponudnikom možnost, da razvijajo svoje dejavnosti. V ponedeljek, 16. novembra, smo v gostilni Repnik v Kamniku organizirali letno srečanje turističnih ponudnikov iz območja Srce Slovenije. Hkrati smo za 50 prisotnih ponudnikov iz osmih občin pripravili tudi izobraževanje na temo kolesarskega turizma, za katerega ima destinacija Srce Slovenije ogromen potencial.

Več o tem
Oživljamo staro mestno jedro Litije: Lončarska delavnica za otroke in starše

16. november - Otroci in starši vabljeni na rokodelsko delavnico na Turistično točko Srca Slovenije v staro mestno jedro Litije, v sredo, 2. decembra 2015, ob 17. uri. Izdelali boste manjšo potičnico – lončen modelček za potico in druge sladice, ki ga boste lahko uporabili pri peki ob prihajajočih praznikih. Druženje s priznano lončarko Mojco Žalik vas bo popeljalo v svet oblikovanja gline in ustvarjanja na lončarskem vretenu. Ne zamudite izjemnega doživetja!

Več o tem
Napovedujemo: Predstavitev sheme kakovosti Srca Slovenije za rokodelske izdelke ter pridelke in prehranske izdelke

16. november 2015 - Razvojni center Srca Slovenije želi kvalitetne rokodelske izdelke ter pridelke in prehranske izdelke Srca Slovenije nagraditi z znamko kakovosti. S tem namenom organizira v sredo, 25. novembra 2015, v Dolskem ob 16.00 srečanje za rokodelce ter ob 18.00 za ponudnike pridelkov in prehranskih izdelkov Srca Slovenije. Po kratkem pregledu doseženih ciljev letošnjega leta in usmeritvah za naprej bomo obema skupinama predstavili shemo kakovosti rokodelskih izdelkov Srca Slovenije. Z nami bosta profesor dr. Janez Bogataj in dr. Tanja Lešnik Štuhec, uveljavljena strokovnjaka na področju razvoja in trženja rokodelskih izdelkov.

Več o tem
Srce Slovenije na Slovenskih razvojnih dnevih

16. november 2015 - V Državnem zboru v Ljubljani so 10. in 11. novembra 2015 potekali Slovenski razvojni dnevi, ki sta jih ob zaključku Evropskega leta za razvoj 2015 organizirala Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije in Državni zbor Republike Slovenije. Na povabilo organizatorjev je v razpravi sodelovala tudi direktorica Razvojnega centra Srca Slovenije Aleksandra Gradišek.
 

Več o tem
Napovedujemo: Brezplačno predavanje o gradnji energetsko učinkovitih objektov

14. november 2015 - V Energetski pisarni JUB-a in Srca Slovenije v Dolu pri Ljubljani (prostori JUB Design Studia) bo v sredo, 18. novembra 2015, ob 17. uri potekalo brezplačno predavanje GRADNJA ENERGETSKO UČINKOVITIH OBJEKTOV. Predaval bo energetski svetovalec Simon Brlek.

Več o tem
Izšle so oktobrske Rokodelske novice iz Srca Slovenije

30. oktober 2015 - Izšla je 14. številka Rokodelskih novic iz Srca Slovenije. V njej boste našli prispevek o 1. Slovenskem rokodelskem festivalu, najavo ocenjevanja rokodelskih izdelkov v Srcu Slovenije, predlog skupnega rokodelskega projekta za LAS-e ter druge priložnosti in povabila. Tokrat vam predstavljamo Emo Jerman Zupančič, rokodelko iz Radomelj. Vabljeni k branju!

Več o tem
Nova znanja na področju samozaposlitve za potencialne podjetnike v Mengšu

26. oktober 2015 - Razvojni center Srca Slovenije je konec oktobra skupaj z AIA - Mladinskim centrom Mengeš izvedel brezplačno delavnico za potencialne podjetnike v Mengšu. Delavnice se je udeležilo 11 oseb, pridobivali pa so nova znanja glede postopka samozaposlitve.

Več o tem
Prvi dogodek »Zmenek z Zdravjem« za zdrave, aktivne in motivirane pisarniške delavce

26. oktober 2015 - V petek, 23. oktobra 2015, je Razvojna Agencija Savinja, kot vodja projekta »Zdravju prijazno delovno okolje za zdrave, aktivne in motivirane pisarniške delavce«,organizirala prvi dogodek »Zmenek z zdravjem« v Žalcu. Partner v projektu je tudi Združenje območnih razvojnih agencij Slovenije – ZORA s koordinatorjem Razvojnim centrom Srca Slovenije.

Več o tem
LAS Srce Slovenije na ogledu dobrih praks med Snežnikom in Nanosom

20. oktober 2015 - V petek, 16. oktobra 2015, je potekala strokovna ekskurzija LAS Srce Slovenije. Ogleda dobrih praks na podeželju med Snežnikom in Nanosom se je udeležilo 20 članov LAS Srce Slovenije.

Več o tem
Na Vikendu odprtih vrat spoznavali »Okuse Kamnika«, pili Živo vodo in se veselili sadike jesenskega cvetja

26. oktober 2015 - Za nami je še zadnji od štirih Vikendov odprtih vrat, ki ga je pripravil Razvojni center Srca Slovenije v sodelovanju z Zavodom za turizem in šport v občini Kamnik. Tokrat so se obiskovalci razvajali z »Okusi Kamnika«, odkrivali tradicionalna mojstrska znanja in lepote narave v Srcu Slovenije. Številni ponudniki v krajih pod Kamniško-Savinjskimi Alpami so pripravili posebne ugodnosti in presenečenja.

Več o tem
[Srce Slovenije nagrajuje]: Potegujte se za družinsko kosilo v Gostilni Pri planinskem orlu

21. oktober 2015 - Nagradno vprašanje: Po čem je najbolj znana Gostilna Pri planinskem orlu?
a) po divjačinskih jedeh
b) po morski hrani
c) po picah


Odgovor na nagradno vprašanje nam pošljite na info@razvoj.si do 27. novembra 2015. Med vsemi pravilnimi odgovori bomo izžrebali nagrajenca, ki bo prejel družinsko kosilo v Gostilni pri Planinskem orlu (do 5 oseb). Pravila in pogoji sodelovanja v nagradni igri.

Več o tem
Predstavitev Zgodba iz Srca osvojila srca na PMI Light up 2015

18. oktober 2015 - Predstavitev Zgodba iz Srca je bila izbrana kot zmagovalna predstavitev na dogodku PMI Light up 2015, na mednarodnem dogodku, ki je potekal 16. oktobra 2015 v prostorih Comtrade v Ljubljani v organizaciji združenj PMI (Project Management Institute) iz Slovenije, Italije, Hrvaške in Avstrije. Več kot 60 udeležencev s področja projektnega vodenja je v okviru programa izbralo predstavitev Srca Slovenije za najboljšo predstavitev po modelu Pecha Kucha® (20 prosojnic x 20 sekund).

Več o tem
Kratke dobavne verige iz Srca Slovenije med najboljšimi evropskimi praksami

20. oktober 2015 - Kot edina dobra praksa iz Slovenije so bile kratke dobavne verige iz Srca Slovenije izbrane med 25 evropskimi dobrimi praksami s področja razvoja podeželja, ki jih je izbrala Evropska mreža za razvoj podeželja. Zadruga za razvoj podeželja Jarina povezuje kmete z območja Srce Slovenije in njihove pridelke dobavlja v 70 javnih izobraževalnih zavodov in domov za starejše.

Več o tem
Napovedujemo: Brezplačno predavanje o zrakotestnosti in prezračevanju

14. oktober 2015 - V Energetski pisarni JUB-a in Srca Slovenije v Dolu pri Ljubljani (prostori JUB Design Studia) bo v sredo, 21. oktobra 2015, ob 17. uri potekalo brezplačno predavanje Zrakotestnost in prezračevanje. Predaval bo energetski svetovalec Simon Brlek.

Več o tem
1. Slovenski rokodelski festival s svojim obiskom podprl tudi predsednik Borut Pahor

3. oktober 2015 - Na ploščadi pred Slovenskim etnografskim muzejem se je v soboto, 3. oktobra 2015, zgodil 1. Slovenski rokodelski festival. Festival sta organizirala Slovenski etnografski muzej in Razvojni center Srca Slovenije, pobudnik in koordinator Konzorcija rokodelskih centrov v Sloveniji, ki združuje devet rokodelskih centrov iz različnih delov Slovenije. Dogodka, na katerem se je predstavilo skoraj 40 rokodelcev, se je udeležil tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

Več o tem
Razvojni center Srca Slovenije izbran za voditelja LAS Srce Slovenije

29. september 2015 - V ponedeljek, 28. septembra 2015, je v Dolskem potekala 2. seja skupščine LAS Srce Slovenije, ki jo je vodil predsednik Željko Savič. Člani so za voditelja lokalne akcijske skupine v obdobju 2014-2020 ponovno izbrali Razvojni center Srca Slovenije, ki je opravljal to nalogo že tudi v prejšnjem programskem obdobju.

Več o tem
Produkcija: Peternet