English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter
Aktualno - arhiv
Četrto javno razpravo o CPS je popestrila razstava

13. januar 2017 - Četrta in hkrati zadnja javna razprava v sklopu izdelave Celostne prometne strategije (CPS) za Občino Litija, ki je potekala 11. januarja 2017 v veliki sejni sobi Občine Litija, se je pričela z odprtjem posebne razstave. Učenci Osnovne šole Litija in Osnovne šole Gradec ter Vrtca Litija so na ustvarjalen način pokazali, kako razmišljajo o mobilnosti v prihodnosti, ko bodo odrasli.
Več o tem
Vabilo: Četrta javna razprava CPS Litija

4. januar 2017 - Vabljeni na 4. javno razpravo o pripravi Celostne prometne strategije v Občini Litija, ki bo 11. januarja 2017 v veliki sejni sobi Občine Litija, s pričetkom ob 17. uri.
Več o tem
Podeželje v prazničnem mestu v Litiji

27. december 2016 - V starem mestnem jedru Litije je 22. in 23. decembra 2016 potekala prireditev Podeželje v prazničnem mestu, pri organizaciji katere je sodeloval tudi Razvojni center Srca Slovenije. Na stojnicah je sodelovalo 18 ponudnikov prehranskih in rokodelskih izdelkov. Večina ponudnikov je bilo iz občin Litija in Šmartno pri Litiji, nekateri pa tudi iz Kočevja, Sevnice in Ljubljane.
Več o tem
V pripravi nov koledarček dogodkov Srca Slovenije 2017

23. december 2016 - V Srcu Slovenije bomo tudi v letu 2017 izdali skupni koledarček dogodkov za leto 2017. Ponujal bo podatke o glasbenih, športnih, kulturnih in literarnih dogodkih v občinah Kamnik, Litija, Lukovica, Mengeš in Šmartno pri Litiji.

Več o tem
Razvojni svet LAS Srce Slovenije potrdil šest projektov na javnem pozivu

20. december 2016 - Razvojni svet LAS Srce Slovenije je na svoji seji 19. decembra 2016 v Dolskem na osnovi poročila ocenjevalne komisije LAS potrdil projekte šestih vlagateljev na prvem javnem pozivu. Poziv se je zaključil v začetku novembra. 
Več o tem
Javnost in deležniki občine Litija o viziji, ciljih in ukrepih na področju prometa in mobilnosti

19. december 2016 - V četrtek, 8. decembra je v veliki sejni sobi Občine Litija potekala že tretja javna razprava v okviru priprave Celostne prometne strategije (CPS) Občine Litija, na kateri je 27 udeležencev oblikovalo predstave o želenem stanju mobilnosti in prometa v prihodnosti. Srečanje so popestrili učenci Osnovne šole Gradec, ki so navzočim predstavili svoja pričakovanja in želje na področju prometa in mobilnosti v občini Litija. Njihove simpatične predstavitve so bile dobra spodbuda za nadaljevanje srečanja, kjer so bili udeleženci povabljeni k razmisleku o tem, kako naj se mobilnost v občini Litija razvija in kakšno je želeno stanje v prihodnosti, okoli leta 2030.
Več o tem
Župana podpisala zavezo k trajnostnemu razvoju turizma v destinaciji Litija – Šmartno pri Litiji

13. december 2016 - Župan Občine Litija Franci Rokavec in župan Občine Šmartno pri Litiji Rajko Meserko sta v ponedeljek, 12. decembra 2016, v Pustolovskem parku Geoss na Slivni podpisala zavezo k zelenemu turističnemu razvoju. S tem sta se občini kot skupna destinacija v okviru Zelene sheme slovenskega turizma »Slovenia Green« usmerili v trajnostno delovanje na področju razvoja in trženja turistične ponudbe.
Več o tem
Srečanje akterjev s področja oskrbe na domu v Dolskem

9. december 2016 - V Dolskem so se 7. decembra 2016 na pobudo Razvojnega centra Srca Slovenije sestali deležniki s področja oskrbe za starejše. Prisotnih je bilo okrog 20 predstavnikov javne sfere, podjetniškega sektorja, institucij znanja in civilne družbe. Srečanje je potekalo v okviru projekta HoCare, ki se izvaja na programu Interreg Europe.
Več o tem
Občini Litija in Šmartno pri Litiji se bosta zavezali k zelenemu razvoju

8. december 2016 - Župana Franci Rokavec in Rajko Meserko bosta v ponedeljek, 12. decembra 2016, ob 15.30 podpisala zavezo k zelenemu turističnemu razvoju. Kot skupna destinacija sta se občini Litija in Šmartno pri Litiji namreč letos pridružili nacionalnem pozivu Slovenske turistične organizacije za pospeševanje trajnostnega poslovanja v turizmu. Podpis bo potekal v Pustolovskem parku GEOSS na Slivni (Slivna 15, Vače).
Več o tem
Vabljeni v Litijo na Podeželje v prazničnem mestu

6. december 2016 - V Litiji že vrsto let v božičnem času poteka prireditev Podeželje v prazničnem mestu. Na stojnicah sodelujejo ponudniki pridelkov in izdelkov s podeželja, v kulturnem programu pa domači nastopajoči. Letošnja prireditev bo potekala v četrtek, 22. decembra (od 15. do 20. ure) in v petek, 23. decembra 2016 (od 13. do 19. ure) v starem mestnem jedru Litije na Valvazorjevem trgu.
Več o tem
Na proaktivni kavarni v Lukovici obravnavali štiri različne ideje

1. december 2016 - V Kulturnem domu Janka Kersnika v Lukovici se je konec novembra odvijala prva proaktivna kavarna v pomoč pri razvijanju idej, ki so jih s seboj prinesli udeleženci dogodka z naslovom »Ideje za naš kraj – s skupnimi močmi do bolj kakovostnega življenja za vse«.
Več o tem
[Srce Slovenije nagrajuje]: Potegujte se za brezplačno uro tenisa v dvorani Tenis parka AS v Litiji

29. november 2016 - Nagradno vprašanje: Koliko notranjih igrišč je v dvorani na Tenis parku AS v Litiji?
a) 1
b) 3
c) 8

Odgovor na nagradno vprašanje nam pošljite na info@razvoj.si do 30. decembra 2016. Med vsemi pravilnimi odgovori bomo izžrebali dva nagrajenca, ki bosta prejela bon za brezplačno uro tenisa v dvorani Tenis parka AS v Litiji. Pravila in pogoji sodelovanja v nagradni igri.

Več o tem
Celostna prometna strategija Litija - zeleno in varno po Srcu Slovenije

28. november 2016 - Vabljeni na 3. javno razpravo o pripravi Celostne prometne strategije v Občini Litija, ki bo 8. decembra 2016 v veliki sejni sobi Občine Litija, s pričetkom ob 17. uri.
Več o tem
Javni razpis za mladinske organizacije in občine: Podpora projektom na področju eParticipacije mladih

 30. september 2016 – V okviru projekta »EUth - Orodja in nasveti za mobilno in digitalno participacijo mladih po vsej Evropi« je objavljen razpis, kjer lahko mladinske organizacije in občine pridobijo do 10 tisoč EUR. Evropska agencija za mlade ERYICA bo podprla deset projektov, ki bodo pri svoji implementaciji uporabili tudi digitalno orodje za eParticipacijo OPIN (orodje se razvija v okviru projekta EUth).
Več o tem
Abrahamov ključ Srca Slovenije za družbeno odgovorna dejanja

28. november 2016 - Abrahamovci, ki so doma v Srcu Slovenije, že od leta 2009 vsako leto poiščejo nove navdihe za dobrodelnost in družbeno odgovornost. Letošnjo generacijo 50-letnikov vodi podjetnik Andrej Orožen iz Trbovelj. Skupaj s sovrstniki gledajo naprej in s svojimi izkušnjami in vpetostjo v življenje na različnih področjih krepijo srčnost življenja. V soboto so pri dvorcu Lustall v Dolu pri Ljubljani zasadili nov drevored hrušk tepk.

Več o tem
Lokalno pridelana hrana na mizah v naših šolah in vrtcih

25. november 2016 - Po vseh slovenskih vrtcih in šolah je 18. novembra 2016 potekal Tradicionalni slovenski zajtrk, ki je eden od pomembnejših načinov spodbujanja vključevanja lokalno pridelane hrane v te institucije ter hkrati osveščanja o zdravem načinu življenja in naši kulinariki. V Srcu Slovenije je zadruga Jarina letos s sestavinami za zajtrk oskrbela več kot 20 šol in vrtcev in izvedla šest dogodkov na šolah.
Več o tem
Proaktivna kavarna v Lukovici - s skupnimi močmi do bolj kakovostnega življenja

22. november 2016 - V Kulturnem domu Janka Kersnika v Lukovici bo 24. novembra 2016 ob 17. uri potekala delavnica, oziroma t.i. proaktivna kavarna, z naslovom »Ideje za naš kraj - s skupnimi močmi do bolj kakovostnega življenja za vse«. Proaktivno kavarno bodo vodili izurjeni voditelji skupinskih procesov, zbranih v Društvu moderatorjev Slovenije, pripravili pa so jo v sodelovanju z Razvojnim centrom Srca Slovenije in Občino Lukovica.
Več o tem
Vabljeni k sodelovanju na Podeželju v prazničnem mestu v Litiji

 22. november 2016 - V Litiji že vrsto let v božičnem času poteka prireditev Podeželje v prazničnem mestu. Na stojnicah sodelujejo ponudniki pridelkov in izdelkov s podeželja, v kulturnem programu pa domači nastopajoči. Letošnja prireditev bo potekala v četrtek, 22. decembra (od 15. do 20. ure) in v petek, 23. decembra 2016 (od 13. do 19. ure) v starem mestnem jedru Litije na Valvazorjevem trgu.
Več o tem
Zasaditev hruškovega drevoreda v Dolu pri Ljubljani

18. november 2016 - V soboto, 26. novembra 2016, bodo 50-letniki Abrahamovega ključa Srca Slovenije sodelovali pri zasaditvi hruškovega drevoreda pri dvorcu Lustall v Dolu pri Ljubljani. "Drevored sožitja", kot so ga poimenovali, bo zasajen med paviljoni in kapelico. Dvorec Dol je v svojih najboljših časih služil kot dom rodbini Erbergov. Nahaja se v Dolu pri Ljubljani, nedaleč stran od sotočja Kamniške Bistrice, Ljubljanice in Save.
Več o tem
Litija in Šmartno pri Litiji kot skupna destinacija v postopku pridobivanja certifikata Slovenia Green

17. november 2016 - Občini Litija in Šmartno pri Litiji se kot skupna destinacija pridružujeta zavezi k trajnostnemu razvoju turizma in vstopata v zeleno shemo slovenskega turizma. Prebivalce obeh občin in obiskovalce katerekoli turistične točke v destinaciji Litija – Šmartno pri Litiji prosimo, da nam z izpolnitvijo kratke ankete pomagate izboljšati kakovost trajnostnega poslovanja na področju turizma in turističnega razvoja destinacije Litija – Šmartno pri Litiji.
Več o tem
Produkcija: Peternet