English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook
Aktualno - arhiv
Silver House: odlični rezultati projekta WIDER za Srce Slovenije

22. maj 2015 - V Bruslju je 21. maja potekala zaključna konferenca projekta WIDER, pri kateri so sodelovala tudi slovenska podjetja, ki so bila nagrajena z inovacijskimi vavčerji. Pri razvoju poslovnega modela Silver House je sodelovalo pet slovenskih podjetji, pri čemer je vsako izmed njih razvilo svoj del skupne zgodbe.

Več o tem
Predstavitev poslovnega modela Silver House v Trstu

14. maj 2015 - Organizacija Central European Initiative je v četrtek, 14. maja, v Trstu organizirala predstavitveni dogodek za projekt WIDER. Tam so bila prisotna tudi slovenska podjetja, ki so bila v okviru projekta nagrajena z inovacijskimi vavčerji.

Več o tem
Poslovni model Silver House predstavljen v Tehnološkem parku v Ljubljani

15. maj 2015 - V Tehnološkem parku v Ljubljani je v petek, 15. maja, potekala predstavitev poslovnega modela Silver House v okviru projekta WIDER. Predstavila ga je Ana Savšek iz Razvojnega centra Srca Slovenije, ki je eden izmed partnerjev pri projektu. Na predstavitvi je sodelovalo tudi podjetje Delta Union, eno izmed podjetji, ki je prejelo vavčer za razvoj poslovnega modela Silver House.

Več o tem
Delavnica izdelave voščilnic in slik iz suhega cveta

23. maj 2015 - V Turistični točki Srca Slovenije se bo v soboto odvijala delavnica izdelave čestitk in slik iz suhega cvetja. Z vsestransko umetnico Joco Jamšek bomo pričeli ustvarjati ob 10.00 uri. Za udeležbo ne potrebujete nobenih posebnih znanj ali pripomočkov, le veliko veselja do ustvarjanja. Vljudno vabljeni!

Več o tem
Predstavitev projekta WIDER in modela Silver House v Tehnološkem parku Ljubljana

7. maj 2015 - V Tehnološkem parku Ljubljana bo v petek, 15. maja 2015, ob 10. uri potekala predstavitev projekta WIDER in modela Silver House. Na predstavitvi bodo sodelovali predstavniki Razvojnega centra Srca Slovenije, ki je slovenski partner v projektu WIDER in podjetja, ki sodelujejo pri razvoju modela Silver House.

Več o tem
Srce Slovenije se je predstavilo v Arboretumu Volčji potok

4. maj 2015 - Med 1. in 3. majem 2015 se je v okviru spomladanske razstave tulipanov v Arboretumu Volčji Potok s svojo turistično ponudbo predstavilo območje Srce Slovenije, ki sega od Kamniško Savinjskih Alp do dolenjskih gričev. V treh dneh se je na razstavnem prostoru zvrstilo preko 150 sodelujočih. S svojimi unikatnimi izdelki se je na stojnicah predstavilo 13 rokodelcev, dogajanje pa sta popestrila tudi nastopa Godbe Domžale in plesalcev TD Kanja Trzin.

Več o tem
[Srce Slovenije nagrajuje]: Osvojite brezplačen ogled gradu Bogenšperk

24. april 2015 - Nagradno vprašanje: Na kakšni nadmorski višini leži grad Bogenšperk?
a) 1412 m      b) 412 m      c) 41 m

Odgovor na nagradno vprašanje nam pošljite s povratnim e-mail sporočilom na info@razvoj.si do 25. maja 2015. Med vsemi pravilnimi odgovori bomo izžrebali dva nagrajenca, ki bosta prejela vstopnico za ogled gradu Bogenšperk. Pravila in pogoji sodelovanja v nagradni igri

Več o tem
Okrogla miza: Za ureditev statusa rokodelstva

23. april 2015 - Na okrogli mizi Konzorcija rokodelskih centrov Slovenije je bil poleg izkušenj in podjetniških povezav med rokodelstvom in turizmom predstavljen tudi osnutek predloga Zakona o varovanju nosilcev znanj s področja domače in umetnostne obrti. Njegovo sprejetje bi državo zavezalo, da mojstrom zagotovi plačilo prispevkov.

Več o tem
Spoznajte uspešne zgodbe iz Srca Slovenije: Javni zavod Bogenšperk

23. april 2015 - Obiščite grad Bogenšperk v bližini Šmartnega pri Litiji, s katerega se je že v 17. stoletju po slikoviti pokrajini razgledoval Janez Vajkard Valvasor. Oglejte si zbirko noš ter bakrotiskarsko in alkimijsko čarovniško zbirko. Skupinam so na voljo animirani ogledi z baronico Ano Maksimilo Valvasor in hlapcem Jernejem.

Več o tem
Delavnice za novo strategijo lokalnega razvoja

23. april 2015 - LAS Srce Slovenije projekte do leta 2020 usmerja v ustanavljanje novih delovnih mest, storitve na podeželju, varstvo okolja in večjo vključenost mladih, žensk in ranljivih skupin na podeželju. Projekte za vključitev v novo strategijo lokalnega razvoja snujemo na delavnici, ki bo še 7. maja 2015. Sodelujte s predlogi!

Več o tem
Obisk hrvaške lokalne akcijske skupine Mura-Drava

20. april 2015 - Na povabilo Razvojnega centra Srca Slovenije, ki je bil v obdobju 2007-2013 upravljavec Lokalne akcijske skupine Srce Slovenije, je 18. aprila 2015 na študijski obisk na območju LAS Srce Slovenije prišla skupina LAG Mura-Drava z območja Medžimurja na Hrvaškem.

Več o tem
Obiščite Atrij Srca Slovenije v Arboretumu Volčji potok

23. april 2015 - Ko boste od 1. do 3. maja obiskali spomladansko razstavo tulipanov v Arboretumu Volčji potok, poiščite Atrij Srca Slovenije! Na skupnem prostoru se predstavljajo občine in turistični ponudniki Srca Slovenije, dogajanje pa bogatijo delavnice različnih rokodelcev in ponudba izdelkov domače obrti.

Več o tem
Napovedujemo: Okrogla miza o statusu rokodelstva v Sloveniji

14. april 2015 - V sredo, 22. aprila 2015, ob 11. uri bo v Slovenskem etnografskem muzeju v Ljubljani potekala okrogla miza Konzorcija rokodelskih centrov Slovenije z izbranimi strokovnjaki in predstavniki različnih institucij na temo statusa rokodeltva v Sloveniji.

Več o tem
Predavanje za društva iz občine Ivančna Gorica

10. april 2015 - Zavod Prijetno domače je v četrtek, 9. aprila 2015, v sodelovanju z Razvojnim centrom Srca Slovenije za društva iz občine Ivančna Gorica organiziral predavanje na temo povezovanja in trženja, s poudarkom predvsem na turizmu. Predavala je dr. Tanja Lešnik Štuhec, strokovnjakinja s področja turizma in razvoja podeželja.

Več o tem
Vabilo na 1. delavnico za pripravo nove Strategije lokalnega razvoja 2014-2020

15. april 2015 - Vabimo vas na 1. delavnico za pripravo nove strategije lokalnega razvoja, ki bo potekala v četrtek, 23. aprila 2015 v Vegovem hramu v Dolskem, s pričetkom ob 16.30 uri in predvidenim zaključkom ob 20.30 uri.

Delavnica bo potekala v dveh delih – po skupnem premisleku o želeni prihodnosti našega območja bomo evidentirali konkretne projekte, ki bodo pripomogli k realizaciji želene skupne prihodnosti območja LAS Srce Slovenije. Postanite aktivni soustvarjalec razvoja podeželja Srca Slovenije in se nam pridružite!

Več o tem
Velikonočni vikend rokodelcev Srca Slovenije v Ljubljani

7. april 2015 - Rokodelci, vključeni v Mrežo rokodelcev Srca Slovenije, so se na velikonočni vikend, 3. in 4. aprila 2015, predstavili na 14 stojnicah v Mercator centru Šiška v Ljubljani. Obiskovalce so presenečali s svojimi keramičnimi in lesenimi izdelki, ročnimi vezeninami, unikatnimi polstenimi izdelki iz volne, zeliščnimi pripravki in celo z ročno izdelanimi glasbili. Obiskovalci so si praznične dni obogatili tudi z domačimi velikonočnimi dobrotami s podeželja.

Več o tem
Strokovna ekskurzija za turistične ponudnike

8. april 2015 - Razvojni center Srca Slovenije je 7. aprila 2015 izvedel strokovno ekskurzijo za turistične ponudnike Srca Slovenije, ki so na šestih zanimivih točkah Srca Slovenije medsebojno spoznavali ponudbo. 21 udeležencev je soglašalo, da so tovrstne ekskurzije nadvse koristne in potrebne, da se ponudniki med seboj spoznajo in na ta način znajo promovirati tudi ponudbo svojih okoliških kolegov. Povabljeni so bili tudi k nadaljnjim promocijskim akcijam, ki se bodo odvijale v prihodnjih mesecih - prvomajska predstavitev v Arboretumu Volčji Potok in Dnevi odprtih vrat pri ponudnikih Srca Slovenije, ki bodo potekali od konca maja do konca oktobra.

Več o tem
Delavnica zavoda Turizem Ljubljana za turistične produkte

8. april 2015 - V sredo, 8. aprila 2015, je Turizem Ljubljana (v sodelovanju z Brand Business School in svetovalno družbo Gabrun) v knjižnici Šmartno pri Litiji pripravil izobraževalno delavnico na temo oblikovanja konkurenčnih in inovativnih integralnih turističnih produktov. Delavnica je bila namenjena lokalnim ponudnikom storitev na področju turizma ter drugim javnim, civilnim ali gospodarskim turističnim akterjem. Prisotni smo bili tudi predstavniki Razvojnega centra Srca Slovenije.

Več o tem
Predavanje za rokodelce z Dušico Kunaver

31. marec 2015 - V Knjižnici Litija je 30. marca 2015 potekalo predavanje Dušice Kunaver o slovenskih obrteh v ljudskih pripovednih šegah, pregovorih in pesmih. Udeleženci predavanja so bili člani Mreže rokodelcev Srca Slovenije. Poudarila je, da je potrebno ohraniti bogastvo ljudskega izročila in ga predati naslednjim rodovom.

Več o tem
Spoznajte uspešne zgodbe iz Srca Slovenije: Kmetija Čož

30. marec 2015 - Na poti po mreži počivališč za avtodome v Srcu Slovenije ali na kolesarski poti Po sledeh višnjanskega polža se iskalci posebnih doživetij radi ustavijo na Kmetiji Čož v hribovski vasici Leskovec pri Višnji Gori. Na kmetiji jih čakajo oddih v počitniški hiši z masažno kadjo, piknik prostor, izposoja konj in obilo sladkosti! Domače torte, piškote, pecivo in potice vseh vrst, ki jih lahko po naročilu pripeljejo tudi na želeno mesto, so z prvovrstnih sestavin. Poskusite jih lahko tudi Pri mostu v Litiji.

Več o tem
Produkcija: Peternet