English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Jerebova ulica 14, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter
Aktualno - arhiv
[Srce Slovenije nagrajuje]: Osvojite torbo in beležnico Izobraževalnega centra Geoss

30. julij 2018 - Nagradno vprašanje: Koliko višješolskih programov izvajajo na IC Geoss?
a) 5
b) 6
c) 7

Odgovor na nagradno vprašanje nam pošljite s povratnim sporočilom na info@razvoj.si do 31. avgusta 2018. Med vsemi pravilnimi odgovori bomo izžrebali nagrajenca, ki bo prejel torbo in beležnico Izobraževalnega centra Geoss. Pravila in pogoji sodelovanja v nagradni igri.

Več o tem
Kopa velikanka se kuha na Dolah pri Litiji

30. julij 2018 - Po nekaj mesecih zlaganja drv je v soboto, 28. julija 2018, na domačiji Medved na Suhadolah (Dole pri Litiji) le napočil trenutek slovesnega prižiga kope velikanke. Svečan prižig je opravila dr. Nevenka Bogataj iz Andragoškega centra Slovenije.
Več o tem
Anketa o območjih za pešce v Kamniku

25. julij 2018 - V okviru projekta CityWalk, katerega pilotna občina je Občina Kamnik, je bila pripravljena anketa o območjih za pešce v Kamniku, ki je potrebna za oblikovanje t.i. indeksa hodljivosti v Kamniku. Vse obiskovalce ter občanke/občane vljudno vabimo, da si vzamete nekaj minut ter odgovorite na pripravljeno spletno anketo.
Več o tem
Projekt Prihodnost mladih v Evropi odobren

12. julij 2018 - Občina Lukovica je konec februarja 2018 kot vodilni partner oddala prijavo projekta »Future of young in Europe/Prihodnost mladih v Evropi« (kratica projekta EUYouth), za sredstva programa Evropa za državljane, iz naslova sklopa 2 »Demokratično delovanja in državljanska udeležba«, ukrepa »Pobratenje mest«. V projektu kot partnerska občina sodeluje Občina Amaroni iz Kalabrije, s katero se je Občina Lukovica pobratila v septembru 2016.
Več o tem
[Srce Slovenije nagrajuje]: Osvojite rokodelski izdelek Mire Lukežič

29. junij 2018 - Nagradno vprašanje: Kakšne izdelke izdeluje Mira Lukežič pod blagovno znamko Studio LA?
a) unikatne izdelke iz nerjaveče kovine
b) unikatne izdelke iz tekstila
c) unikatne lesene izdelke

Odgovor na nagradno vprašanje nam pošljite na info@razvoj.si do 20. julija 2018. Med vsemi pravilnimi odgovori bomo izžrebali nagrajenca, ki bo prejel rokodelski izdelek Mire Lukežič. Pravila in pogoji sodelovanja v nagradni igri.

Več o tem
Okrogla miza o novostih na področju zdravja in oskrbe na daljavo na domu

27. junij 2018 - Predstavniki Ministrstva za zdravje Republike Ciper in Razvojne Agencije Nicosia, so se v okviru delovnega obiska v Sloveniji udeležili dogodka, kjer so bile predstavljene novosti na področju zdravja in oskrbe na daljavo na domu, ki jih razvija Telekom Slovenije. Seznanili so se tudi z možnostmi prenosa teh storitev v njihovo državo. Obisk je potekal v sklopu aktivnosti druge faze evropskega projekta HoCare (Inovativne rešitve za oskrbo na domu).


Več o tem
Spoznavanje dobrih praks upravljanja destinacij in razvoja izdelkov v Romuniji

26. junij 2018 - Odorheiu Secuiesc je mesto, ki so ga gostitelji, Harghita County Council, izbrali za multilateralno srečanje partnerjev, ki je potekalo od 18. do 21. junija. Okrožje Harghita leži na vzhodu Transilvanije, obkrožena z južnimi Karpati. Zaradi svoje lege nudi odlične možnosti za razvoj počasnega, zdravega in zelenega turizma. Študijski obisk je bil usmerjen v transnacionalno učenje in izmenjavo znanj ter izkušenj na področju razvoja zelenega in zdravega turizma, s poudarkom na spoznavanju dobrih praks pri upravljanju destinacije in razvoja izdelkov. 
Več o tem
Oddajte svoj podpis podpore nacionalnemu zavezništvu za rokodelstvo

22. junij 2018 - V nacionalnem zavezništvu za rokodelstvo, ki smo ga v Konzorciju rokodelskih centrov Slovenije oblikovai v sodelovanju s pristojnimi ministrstvi, smo sooblikovali izhodišča za sprejem učinkovitih zaščitnih ukrepov, ki bi zagotovili ohranitev in razvoj rokodelskega znanja ter ekonomsko preživetje nosilk in nosilcev. Po tem, ko smo javno predstavili dokument 23. maja 2018 v Slovenskem etnografskem muzeju v Ljubljani, zbrali podporo večine slovenskih ministrstev in spodbudili oblikovanje medresorske skupine, ki bo v prihodnjih mesecih pripravila predlog za celovitev rešitev področja rokodelstva, zbiramo še pisma podpore posameznikov. Podprete nas lahko tudi vi!

Več o tem
Slovenski rokodelski festival v polnem teku

22. junij 2018 - Po različnih slovenskih krajih se v teh zgodnje poletnih dneh vrstijo številni dogodki, kjer sodelujejo tudi naši rokodelci. Rokodelci Srca Slovenije so se pretekle vikende predstavljali na 1. vseslovenski rokodelski razstavi, rokodelski tržnici in spremljajočih delavnicah v Slovenj Gradcu, na Festivalu skupnosti v Litiji, Dnevu na gradu Tuštanj pri Moravčah, na Festivalu idrijske čipke pa tudi na škofjeloškem Historialu. Prijavite se na prihodnje dogodke v sklopu Slovenskega rokodelskega festivala!

Več o tem
Prijavite se za sodelovanje na 47. dnevih narodnih noš in oblačilne dediščine v Kamniku

22. junij 2016 - Rokodelce, ki sodelujejo v Mreži rokodelcev Srca Slovenije in se povezujejo z rokodelskimi centri, člani Konzorcija rokodelskih centrov Slovenije, vabimo, da se prijavijo za sodelovanje na 47. dnevih narodnih noš in oblačilne dediščine v Kamniku, in sicer za predstavitev na stojnicah v petek in nedeljo, 7. in 9. septembra 2018. 
Več o tem
Razpis WORTH za kreativne rokodelce in dizajnerje

22. junij 2018 - Do 24. oktobra 2018 se lahko dizajnerji, podjetja, start-upi, ustvarjalci in rokodelci prijavite na drugi razpis projekta WORTH (program COSME) za podporo vrhunskim unikatnim dizajnerskim projektom in idejam s področij mode in tekstila, obutve, krzna in usnja, pohištva, hišnih dekoracij, pripomočkov in nakita. 

Več o tem
Predstavitev novosti na področju storitev zdravja in oskrbe na daljavo v Sloveniji

22. junij 2018 - Vabljeni na predstavitev novosti na področju storitev zdravja in oskrbe na daljavo v Sloveniji, ki bo potekala 26. junija 2018 v Ljubljani. Zaradi trenda staranja prebivalstva države, podjetja in nevladne organizacije aktivno razvijajo ter uvajajo rešitve za zdravje in oskrbo na daljavo, ki pomembno vplivajo na kakovost življenja ter daljše in varnejše bivanje starejših in kroničnih bolnikov na domu. 
Več o tem
Z znamko kakovosti Srca Slovenije nagrajenih novih 37 izdelkov

20. junij 2018 - Razvojni center Srca Slovenije je v petek, 15. junija 2018, izvedel drugo ocenjevanje izdelkov unikatnega in industrijskega oblikovanja ter pridelovalcev in proizvajalcev prehranskih izdelkov z območja LAS Srce Slovenije. Novih 37 izdelkov je prejelo pravico do uporabe tržne znamke Srce Slovenije, kar pomeni, da je v celotnem naboru zdaj že 102 certificiranih izdelkov.

Več o tem
Na osrednjem dogodku trajnostnega turizma v Sloveniji podeljena priznanja Slovenia Green

29. maj 2018 – V organizaciji Slovenske turistične organizacije (STO) in Konzorcija Slovenia Green je v ponedeljek, 28. maja 2018, v Cerknem potekal drugi Zeleni dan slovenskega turizma. Na osrednjem dogodku trajnostnega turizma Slovenije je 15 destinacij in 11 ponudnikov še uradno prejelo potrditev za svoja prizadevanja na področju trajnostnega razvoja turizma. 
Več o tem
Še nekaj dni za prijavo za drugo ocenjevanje izdelkov za uporabo tržne znamke Srce Slovenije

28. maj 2018 - Če v Srcu Slovenije ustvarjate izdelke unikatnega in industrijskega oblikovanja ali pridelujete in predelujete prehranske izdelke, se lahko prijavite na drugi razpis za uporabo tržne znamke Srce Slovenije. Rok za prijavo je 4. junij 2018.

Več o tem
Ključni koraki za urejen status rokodelk in rokodelcev ter kreativno družbeno okolje za ohranjanje kulturne dediščine

23. maja 2018 - v Slovenskem etnografskem muzeju je potekala javna predstavitev Nacionalnega zavezništva za rokodelstvo ter okrogla miza Konzorcija rokodelskih centrov Slovenije. Konzorcij rokodelskih centrov Slovenije je Nacionalno zavezništvo za rokodelce oblikoval skupaj s pristojnimi ministrstvi in deležniki. Po številnih neuspešnih poskusih oblikovanja zakona o rokodelstvu, danes Nacionalno zavezništvo za rokodelce predstavlja konkreten korak v smeri celovite ureditve vprašanja in statusa rokodelk in rokodelcev. Zaveza kaže na nujnost vzpostavitve medresorske skupine, ki bo celovito obravnavala vprašanje rokodelcev in delala v smeri zakonodajne ureditve tega področja.
Več o tem
[Srce Slovenije nagrajuje]: Osvojite rokodelski izdelek iz Rokodelskega centra Moravče

22. maj 2018 - Nagradno vprašanje: V kateri občini se nahaja grad Tuštanj?
a) Moravče
b) Ptuj
c) Mengeš

Odgovor na nagradno vprašanje nam pošljite na info@razvoj.si do 13. junija 2018. Med vsemi pravilnimi odgovori bomo izžrebali nagrajenca, ki bo prejel rokodelski izdelek, ki ga bo lahko prevzel na Rokodelskem dnevu na gradu 17. junija. Pravila in pogoji sodelovanja v nagradni igri

Več o tem
Lokalne zgodbe za navdih pri nastajanju novih rokodelskih izdelkov

16. maj 2018 – Zadnje tedne potekajo na območju LAS Srce Slovenije individualna svetovanja rokodelcem. Svetovanja izvaja priznana oblikovalka Jana Vilman Proje (Folklor design), ki je specializirana na področju razvoja rokodelskih izdelkov za sodobne uporabniške izkušnje. Pri srečanjih sodeluje tudi etnologinja Mija Bokal (Razvojni center Srca Slovenije). Namen srečanj je izpopolniti oblikovni nivo obstoječih rokodelskih izdelkov in razvoj novih izdelkov na podlagi lokalnih zgodb.
Več o tem
Vabilo na javno predstavitev Nacionalnega zavezništva za rokodelstvo

16. maj 2018 - Razvojni center Srca Slovenije kot vodja Konzorcija rokodelskih centrov Slovenije vabi na javno predstavitev Nacionalnega zavezništva za rokodelstvo v sredo, 23. maja 2018, ob 10. uri v Slovenski etnografski muzej v Ljubljano. Po številnih neuspešnih poskusih oblikovanja zakona o rokodelstvu, predstavlja Nacionalno zavezništvo za rokodelce konkreten korak v smeri celovite ureditve vprašanja in statusa rokodelcev. Udeleženci dogodka bodo lahko tudi sami podali podpis k zavezništvu. 
Več o tem
Pridružite se ekipi Razvojnega centra Srca Slovenije: razpis za prosto delovno mesto

16. maj 2018 - Razvojni center Srca Slovenije objavlja razpis za prosto delovno mesto "Strokovni sodelavec za turizem". Vaše prijave pričakujemo do vključno 21. maja 2018. Oglejte si celoten Razpis za prosto delovno mesto "Strokovni sodelavec za turizem"
Več o tem
Produkcija: Peternet