English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter
Aktualno - arhiv
Rokodelke iz Makedonije na študijskem obisku v Kamniku

 16. oktober 2016 - Medsebojno povezovanje, mreženje in izmenjava izkušenj nima meja. Člani mreže rokodelcev Srca Slovenije se povezujejo z drugimi rokodelci, tako doma kot tudi v tujini. Tokrat pa so rokodelke iz Makedonije, ki so bile na študijskem obisku v Sloveniji obiskale rokodelce iz Kamnika.
Več o tem
Druga javna razprava o pripravi Celostne prometne strategije

11. oktober 2016 - Vabljeni na 2. javno razpravo o pripravi Celostne prometne strategije v Občini Litija, ki bo 19. oktobra 2016 v Veliki sejni sobi Občine Litija, s pričetkom ob 17. uri.
Več o tem
O seniorskem turizmu na 16. Festivalu za tretje življenjsko obdobje

6. oktober 2016 - Na povabilo Zveze društev upokojencev Slovenije, ki sodeluje v evropskem projektu na temo seniorskega turizma DiscOver55, smo na 16. Festivalu za tretje življenjsko obdobje v Ljubljani sodelovali tudi s predstavitvijo projekta EDEN55plusNW, ki ga v okviru evropskega programa COSME vodi Razvojni center Srca Slovenije. Projekta sta predstavili  Alenka Ogrin in Saša Ceglar Vidmar v izobraževalnem delu festivala pod naslovom »Seniorski turizem – kako podaljšati turistično sezono?« 


Več o tem
[Srce Slovenije nagrajuje]: Potegujte se za terapijo v kisikovi komori v Zdravilnem gaju Tunjice

29. september 2016 - Nagradno vprašanje: 
Kaj se nahaja v Naravnem zdravilnem gaju Tunjice?
a) energijski centri
b) pustolovski park
c) planšarsko naselje
Odgovor na nagradno vprašanje nam pošljite s povratnim e-mail sporočilom na info@razvoj.si do 28. oktobra 2016. Med vsemi pravilnimi odgovori bomo izžrebali nagrajenca, ki bo prejel brezplačno terapijo v kisikovi komori v Zdravilnem gaju Tunjice. Pravila in pogoji sodelovanja v nagradni igri.

Več o tem
LAS Srce Slovenije je objavil javni poziv za izbor operacij v letu 2016

23. september 2016 - Lokalna akcijska skupina (LAS) Srce Slovenije je na spletni strani Las Srce Slovenije dne 23.9.2016 objavila javni poziv za izbor operacij za uresničevanje ciljev Strategije lokalnega razvoja na območju občin Dol pri Ljubljani, Kamnik, Litija, Lukovica, Moravče in Šmartno pri Litiji v letu 2016.
Več o tem
Od mengeških »hvancatov« do drugih domačih dobrot, čarobnih napitkov in kaligrafije

26. september 2016 - Prijetno toplo jesensko vreme, dobra jedača in pijača ter zanimivo dogajanje za male in velike. Pretekli konec tedna je bilo v Mengšu zares pestro. Vikend odprtih vrat, ki ga sta ga organizirala Razvojni center Srca Slovenije in Občina Mengeš, je združil številne ponudnike in društva, ki so obiskovalcem na široko odprli vrata, piko na i pestremu tridnevnemu dogajanju pa je dal že tradicionalni 24. Sejem v Mengšu.
Več o tem
Delegacija Evropskega parlamenta na uradnem obisku v Srcu Slovenije

22. september 2016 - Delegacija Evropskega parlamenta iz Odbora za kmetijstvo in razvoj podeželja (AGRI) je 21. septembra obiskala Deželo kozolcev v Šentrupertu, kjer so se seznanili tudi z delovanjem Razvojnega centra Srca Slovenije in primeri dobrih praks z območja. Delegacija je Slovenijo obiskala na pobudo in povabilo evropskega poslanca Franca Bogoviča.
Več o tem
Drugo srečanje partnerjev projekta EDEN55plusNW v destinaciji Severni Velebit

15. september 2016 - Osem partnerjev projekta EDEN55plusNW, ki ga koordinira Razvojni center Srca Slovenije v okviru programa COSME, se je 13. septembra 2016 sestalo na drugem delovnem srečanju, tokrat v partnerski EDEN destinaciji Severni Velebit v mestu Krasno na Hrvaškem.

Več o tem
V Mengeš na pisano paleto koktajlov in v mini živalski vrt

15. september 2016 - Uživanje v kulinaričnih dobrotah in razvajanje v svetu savn. Sladkanje z domačimi krofi in osvežitev s čarobnim napitkom. Obisk vietnamskega pujska, jahanje konja in preštevanje pisanih palčkov v pravljični deželi. Vse to in še več lahko doživite na Vikendu odprtih vrat v Mengšu, ki ga Razvojni center Srca Slovenije in Občina Mengeš organizirata od petka, 23., do nedelje, 25. septembra.
Več o tem
Turistični ponudniki pilotnih EDEN destinacij obiskali Solčavsko

8. september 2016 - Med 5. in 6. septembrom 2016 je v okviru projekta EDEN55plusNW, ki ga skupaj s partnerji iz Slovenije, Avstrije, Hrvaške in Italije koordinira Razvojni center Srca Slovenije, potekala študijska tura za predstavnike turističnega gospodarstva partnerskih EDEN destinacij na Solčavsko, EDEN destinacijo leta 2009. 


Več o tem
Pestro in živahno tudi na Vikendu odprtih vrat v Lukovici

5. september 2016 - V Lukovici so tako minuli vikend odprli vrata številni lokali, ustanove in društva, vse z namenom, da bi kraj in vse, kar ponuja, približali čim večjemu številu obiskovalcev. »Z Vikendi odprtih vrat smo začeli lani, saj smo želeli obogatiti turistično ponudbo v naših občinah. Tako ponudniki kot tudi obiskovalci so projekt sprejeli z navdušenjem, zato smo občine tudi letos prepričali, da je to prava zgodba za promocijo njihovega kraja,« je povedala Aleksandra Gradišek, direktorica Razvojnega centra Srca Slovenije.
Več o tem
Razvojni center Srca Slovenije izbran za vodenje VEM točke v letih 2016 in 2017

30. avgust 2016 - Razvojni center Srca Slovenije opravlja storitev vstopnih točk VEM - Vse na enem mestu za podjetnike. V začetku julija se je v sodelovanju s podjetjem Data in drugimi partnerji prijavil na javni razpis za financiranje izvajanja celovitih podpornih storitev vstopnih točki VEM za leto 2016 in 2017. Storitve VEM točke se izvajajo v Litiji (Kidričeva cesta 1) in v Mengšu (Slovenska cesta 28) po predhodni najavi.
Več o tem
[Srce Slovenije nagrajuje]: Potegujte se za brezplačno kosilo v Gostišču Pri čebelici v Lukovici

30. avgust 2016 - Nagradno vprašanje:
Gostilna Pri čebelici na Brdu pri Lukovici deluje v hiši, kjer domuje tudi:
a) Atletska zveza Slovenije
b) Čebelarska zveza Slovenije
c) Joga združenje Slovenije
Odgovor na nagradno vprašanje nam pošljite z e-mail sporočilom na info@razvoj.si do 23. septembra 2016. Med vsemi pravilnimi odgovori bomo izžrebali nagrajenca, ki bo prejel brezplačno kosilo v Gostilni Pri čebelici na Brdu pri Lukovici. Pravila in pogoji sodelovanja v nagradni igri.

Več o tem
Mladi iz občine Kamnik bomo povedali, kakšne izboljšave hočemo v lokalnem okolju

 30. avgust 2016 - Če ste stari od 15 do 34 let in prihajate iz občine Kamnik ter vam ni vseeno za to, kako se razvija vaša občina, pridite v torek, 13. septembra 2016, ob 18. uri na delavnico v Mladinski center Kotlovnica Kamnik. Prvi del delavnice bo namenjen diskusiji o možnih izboljšavah v občini Kamnik ter uresničljivih projektov, v drugem delu pa boste spoznali posebno spletno platformo OPIN.ME za izražanje vaših pobud, ki lahko ima dejanski vpliv na razvoj kraja, v katerem živite. 
Več o tem
Lokalna akcijska skupina Srce Slovenije potrjena prva v Sloveniji

25. avgust 2016 - Naša lokalna akcijska skupina je prva v Sloveniji, ki lahko začne z izvajanjem aktivnosti v novem programskem obdobju 2014-2020. LAS Srce Slovenije je namreč s strani Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo prejela odločbo o potrditvi Strategije lokalnega razvoja in LAS Srce Slovenije. S strategijo lokalnega razvoja bo Srce Slovenije sledilo viziji, da z razvojem ljudi ustvarjamo priložnosti za turizem, zdravje in dobro počutje.
Več o tem
Dobre prakse razvoja podeželja v Srcu Slovenije

25. avgust 2016 - Skupina 117 predstavnikov podjetniških centrov, društev in razvojnih centrov iz devetih evropskih držav je avgusta obiskala primere dobrih praks projektov LAS Srce Slovenije na območju Lukovice, Kamnika in Litije.


Več o tem
Brezplačno predavanje o pomenu detajlov pri energijsko učinkoviti gradnji

19. avgust 2016 - V sredo, 24. avgusta, ob 16. uri vabljeni v Energetsko pisarno JUB-a in Srca Slovenije v Dol pri Ljubljani na predavanje »Pomen detajlov pri energijsko učinkoviti gradnji«.
Več o tem
Razvojne agencije združenja ZORA sodelujejo pri skupnem projektu »Zdravju prijazno delovno okolje«

18. avgust 2016 - Združenje območnih razvojnih agencij Slovenije – ZORA, ki ga koordinira Razvojni center Srca Slovenije sodeluje v projektu »Zdravju prijazno delovno okolje za zdrave, aktivne in motivirane pisarniške delavce«. Projekt vodi Razvojna agencija Savinja, sodeluje pa še Skupnost občin Slovenije in Združenje regionalnih razvojnih agencij Slovenije.
Več o tem
Lukovica vabi na Vikend odprtih vrat z več kot 20 posebnimi doživetji

16. avgust 2016 - V začetku septembra bo Vikend odprtih vrat potekal v Lukovici. Razvojni center Srca Slovenije v sodelovanju z Občino Lukovica od petka do nedelje, 2. do 4. septembra, pripravlja družabne in izobraževalne aktivnosti pri lokalnih turističnih ponudnikih.

Več o tem
Vabilo k sodelovanju pri oceni stanja na področju mobilnosti v Občini Litija

22. julij 2016 - Občina Litija pripravlja Celostno prometno strategijo (CPS). To je dokument, ki bo podlaga za pridobivanje sredstev za izvedbo posameznih ukrepov s področja trajnostne mobilnosti. Izvajanje ukrepov, ki jih bo določala CPS, bo imelo vpliv na vaše življenje in mobilnost, zato je izjemnega pomena, da sodelujete pri njeni pripravi.
Več o tem
Produkcija: Peternet