English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook
Aktualno - arhiv
Napovedujemo: Napovedujemo: strokovni posvet »Staranje prebivalstva – nove priložnosti. Smo pripravljeni?«

24. november 2014 - V četrtek, 4. decembra 2014, vas ob 9. uri vabimo na strokovni posvet »Staranje prebivalstva - nove priložnosti. Smo pripravljeni?«, ki bo potekal v prostorih Cisterijanskega samostana Stična (Stična 17, Ivančna Gorica). Seznanili se bomo s strateškimi usmeritvami na področju aktivnega staranja na evropski, nacionalni in lokalni ravni ter spoznali dobre slovenske prakse.


Več o tem
Napovedujemo: brezplačno predavanje »Primeri gradnje energijsko učinkovitih objektov«

24. november 2014 - predavanje bo potekalo v torek, 9. decembra 2014, ob 16. uri v Energetski pisarni Srca Slovenije v prostorih JUB Design Studia v Dolu pri Ljubljani. Pred približno 10 leti smo tudi pri nas začeli razmišljati o gradnji energijsko zelo varčnih objektov. Danes je pasivna gradnja enostanovanjskih hiš dobro znana in pogosta, zgrajenih je tudi nekaj večjih objektov (vrtcev, šol, poslovnih in stanovanjskih objektov).

Več o tem
Udeleženci navdušeni nad seminarjem o digitalnem trženju

21. november 2014 - Razvojni center Srca Slovenije je novembra v okviru evropskega projekta Young SMEs, organiziral 3-dnevni seminar o digitalnem trženju. 35 udeležencev je pridobilo celosten vpogled v možnosti spletne promocije, oglaševanja in prodaje. Spoznali so prihajajoče in obstoječe trende digitalnega marketinga, predvsem pa orodja za povečanje konkurenčnosti svojega podjetja na konkurenčnem trgu.

Več o tem
Srce Slovenije na konferenci o Integralni zeleni ekonomiji

17. november 2014 - Srce Slovenije se je predstavilo na konferenci o Integralni zeleni ekonomiji 14. novembra 2014 v Biotehniškem centru v Naklem. Na konferenci je sodelovala direktorica Razvojnega centra Srca Slovenije Aleksandra Gradišek, pa tudi župan Občine Šentrupert Rupert Gole in podjetnik Jože Kos iz Velike Preske. Skupaj so predstavili Srce Slovenije skozi vidik integralnega prepletanja podjetništva, turizma in samooskrbe.

Več o tem
Napovedujemo: Srce Slovenije na konferenci o integralni zeleni ekonomiji

11. november 2014 - Na konferenci o integralnem zelenem gospodarstvu za boljši svet bodo 14. in 15. novembra 2014 predstavljeni potenciali Slovenije za uveljavitev trajnostnega in na vrednotah zgrajenega modela razvoja tudi v evropskem merilu. Slovenski modeli, kot so Srce Slovenije, Biotehniški center Naklo, Vrtec Slovenska Bistrica, Domel iz Železnikov, Solčavsko, in številni drugi, bodo razloženi s pomočjo osnovnega teoretskega okvira integralne ekonomije, ki sta ga postavila profesorja Lessem in Schieffer iz Ženeve.

Več o tem
Napovedujemo: brezplačno predavanje »Izkušnje uporabnikov energijsko učinkovitih objektov«

4. november 2014 - Predavanje bo potekalo v torek,11. novembra 2014, ob 16. uri v Energetski pisarni Srca Slovenije v prostorih JUB Design Studia v Dolu pri Ljubljani. Uporabnikom običajnih, energetsko potratnih stavb, je pogosto težko pojasniti, da z učinkovito zaščito ovoja in zagotovljenim nadzorovanim energijsko učinkovitim prezračevanjem, dosežemo 10 x manjšo rabo energije za ogrevanje. Torej je običajen letni strošek ogrevanja med 100 in 300 € za enostanovanjsko hišo.

Več o tem
[Srce Slovenije nagrajuje]: Podarjamo sladke dobrote

3. november 2014 - Nagradno vprašanje: kaj je prešca?
a) enolončnica
b) kruh s posebnim nadevom
c) mesna jed
Odgovor na nagradno vprašanje nam pošljite s povratnim e-mail sporočilom na info@razvoj.si do 28. novembra 2014. Med vsemi pravilnimi odgovori bomo izžrebali nagrajenca, ki bo prejel sladke dobroteAktiva žena Plamen iz Dolskega. Pravila in pogoji sodelovanja v nagradni igri.

Več o tem
Rokodelske novice iz Srca Slovenije št. 6 - oktober 2014

30. oktober 2014 - Izšla je že šesta številka Rokodelskih novic iz Srca Slovenije. V tokratni številki vam pod rubriko Obrazi naših rokodelcev predstavljamo domačina Karla Podkrajška iz Gabrovke pri Litiji.

Priložnost: Udeležite se interaktivnega seminarja o digitalnem trženju

30. oktober 2014 - Dosezite prave kupce in partnerje svoje dejavnosti, povečajte njihovo število in izkoristite priložnost za boljše poslovne uspehe. Pridite po koristne informacije in konkretna znanja o digitalnem trženju. Seminar Digitalno trženje bo potekal v ponedeljek, 10. novembra, od 8.30 do 16.00 v Vegovem hramu v Dolskem; v ponedeljek, 17. novembra, od 8.30 do 16.00 v Vegovem hramu v Dolskem, in v četrtek, 20. novembra ob za vas rezerviranem individualnem terminu v TIC-u Jurij Vega v Dolskem. Obvezne prijave na mojca.stepic@razvoj.si.

Več o tem
Nova orodja za merjenje inovativnosti!

27. oktober 2014 - Regije in manjše skupnosti imajo odslej priložnost meriti nivo svoje inovativnosti s pomočjo novega modela, ki temelji tako na kvalitativnih kot tudi na kvantitativnih indikatorjih. Ti se razlikujejo od tistih, ki jih uporabljajo Eurostat ali nacionalni statistični uradi.

Več o tem
Za večjo atraktivnost podeželja

10. oktober 2014 - Poznavanje informacijsko-komunikacijskih orodij pri razvoju turizma postaja vse bolj nujno, saj sodobne tehnologije omogočajo hitro komunikacijo in povezavo s končnimi uporabniki. Ana Savšek iz Razvojnega centra Srca Slovenije je na konferenci projekta GRISI PLUS v Moravskih Toplicah 9. oktobra 2014 na povabilo Razvojne agencije Sinergija predstavila rezultate evropskega projekta DANTE.

Več o tem
Evropsko priznanje za razvoj naprave za starostnike

9. oktober 2014 - Srce Slovenije je v začetku oktobra v Bruslju prejelo priznanje za razvoj posebne socialno-komunikacijske naprave za starostnike, ki omogoča prejemanje opomnikov, enostavno komunikacijo s sorodniki ter dnevnim centrom. Naprava, ki je bila razvita v sklopu projektov za večjo kakovost življenja starostnikov, pomaga starostnikom varnejše življenje na lastnem domu.

Več o tem
Jesenska avtodomarska karavana po Srcu Slovenije

6. oktober 2014 - Po Srcu Slovenije je prvi oktobrski vikend potekala jesenska avtodomarska karavana. Popotovanje posameznikov in družin iz Italije, Nemčije in Slovenije je bilo zaznamovano z aktivnimi doživetji v naravi ter s srečanji s kulturno in naravno dediščino, ki so jo odkrivali na poti po prvi slovenski avtodomarski destinaciji.

Več o tem
Nov promocijski filmček za evropski projekt WIDER

3. oktober 2014 - Danes je bil objavljen kratek promocijski filmček za evropski projekt WIDER, ki spodbuja razvoj inovacij za mala in srednje velika podjetja po celotni dobavni verigi eko pametnih stanovanj za neodvisno življenje starostnikov. V filmčku je predstavljen tudi model bivanjske skupnosti Silver House.

Več o tem
Napovedujemo: brezplačno predavanje o učinkoviti rabi energije v javnih ustanovah »Energijska učinkovitost javnih stavb – kakšen zgled nam daje država?«

1. oktober 2014 - Predavanje bo potekalo v torek, 21. oktobra 2014 ob 16. uri v Energetski pisarni Srca Slovenije v prostorih JUB Design Studia v Dolu pri Ljubljani. Varčevanje z energijo in njena učinkovita raba se pričneta z zavedanjem, da energija ni dana sama po sebi in da je ni na voljo v neomejenih količinah. Velika večina javnih stavb, predvsem starejših objektov, ima velik potencial za bolj učinkovito rabo energije.

Več o tem
Novo: Programi posebnih doživetij v Srcu Slovenije

30. september 2014 - Preverite nove programe za skupine in družine, za pare in posameznike, ki ponujajo drugačna doživetja posebnosti Srca Slovenije. Nekajurni, enodnevni in večdnevni programi, ki jih lahko rezervirate v TIC Kamnik in v Jarini, ponujajo nova športna in adrenalinska doživetja, popotovanja po znamenitostih območja, okušanja značilne kulinarike, srečanja z lokalnimi rokodelci in posebna romantična doživetja.

Več o tem
[Srce Slovenije nagrajuje]: Podarjamo keramični milnik

30. september 2014 - Kateri material je glavni v ustvarjanju Barbare Vrtačnik?
a) keramika
b) steklo

Odgovor na nagradno vprašanje nam pošljite s povratnim e-mail sporočilom na info@razvoj.si do 22. oktobra 2014. Med vsemi pravilnimi odgovori bomo izžrebali nagrajenca, ki bo prejel keramični milnik, ki ga izdeluje Barbara Vrtačnik. Pravila in pogoji sodelovanja v nagradni igri.


Več o tem
Sodobni komunikacijski kanali za promocijo turizma

29. september 2014 - Z delovnim srečanjem partnerjev se je zaključil 3-letni projekt DANTE, pri katerem sodeluje tudi Razvojni center Srca Slovenije. Srečanje je potekalo 23. in 24. septembra 2014 v Heraklionu na Kreti. Gostiteljici srečanja sta bili Univerza iz Krete in regionalna organizacija Decentralized Administration of Crete. Grški gostitelji so predstavili dobre prakse s področja uporabe informacijsko-komunikacijskih tehnologij pri promociji turizma na otoku Kreta.

Več o tem
Okrogla miza Kakšno življenje se nam obeta na starost

29. september 2014 - »Veliko hiš, ki so energetsko potratne, pa je tako velikih zato, ker ljudje mislijo, da so nesmrtni. Vsak od nas bo umrl,« je dejala upokojena profesorica in novinarka, sicer pa ambasadorka radostnega staranja dr. Manca Košir. Na današnji okrogli mizi Kakšno življenje se nam obeta na starost in kako je lahko lepše, ki jo je organiziral Razvojni center Srca Slovenije, so sodelovali še župan Občine Šentrupert Rupert Gole, pevka Nuša Derenda, predsednik Lokalne akcijske skupine Srce Slovenije Željko Savič in direktorica Razvojnega centra Srca Slovenije Aleksandra Gradišek.

Več o tem
Kazalci za merjenje inovativnosti v evropskih regijah

29. september 2014 - Devet partnerjev iz osmih evropskih držav smo v svojih regijah oblikovali in testirali orodje za merjenje inovativnosti, imenovano model ALBI (Advanced Local Balance of Innovation). Sestavljata ga 2 nivoja, kvantitativni in kvalitativni, ki skupaj vsebujeta 96 različnih indikatorjev na štirih področjih: industrijska struktura, izobraževanje in raziskave, infrastruktura in okvirni pogoj ter upravljanje inovacij.

Več o tem
Produkcija: Peternet