English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook
Aktualno - arhiv
Napovedujemo: Jesenska karavana po Srcu Slovenije

19. september 2014 - Podaljšajte si prvi oktobrski vikend s 3-dnevnim odkrivanjem Srca Slovenije! Letošnja Jesenska karavana po Srcu Slovenije bo od 3. do 5. oktobra 2014. Popotovanje posameznikov in družin, ki najlepše kotičke sveta odkrivajo z avtodomom, bo zaznamovano z aktivnimi doživetji v naravi ter s srečanji s samosvojo kulturno in naravno dediščino, ki jo bomo odkrivali po prvi slovenski avtodomarski destinaciji.

Več o tem
Prve tri slovenske občine skupno za večjo energetsko učinkovitost

15. september 2014 - Občine Dol pri Ljubljani, Litija in Šmartno pri Litiji so prve tri občine v Sloveniji, ki so podpisale dogovor o sodelovanju v projektu »100 % samozadostne skupnosti iz obnovljivih virov energije«. Slavnostni podpis dogovora je danes potekal danes na gradu Bogenšperk. Podpisali so ga župan občine Dol pri Ljubljani Primož Zupančič, župan občine Litija Franci Rokavec, župan občine Šmartno pri Litiji Milan Izlakar, direktorica Razvojnega centra Srca Slovenije Aleksandra Gradišek in predsednik Društva Slovenski E-forum Gorazd Marinček.

Več o tem
Napovedujemo: Zaključna konferenca na temo aktivnega staranja v Bruslju

10. september 2014 - Vabimo vas na skupno zaključno konferenco evropskih projektov INNOVAge in CASA, ki se bo odvijala 7. oktobra 2014 v Bruslju. Tema bodo trajnostne in inovativne rešitve, ki omogočajo daljše in neodvisno življenje starostnikov, predstavili pa se bodo tudi vsi rezultati omenjenih projektov.

Več o tem
Srce Slovenije na prireditvi Podeželje v mestu

8. september 2014 - V soboto, 6. septembra, zgodaj zjutraj so v stari Ljubljani na Pogačarjevem trgu na lične lesene stojnice svoje izdelke razstavili ponudniki domačih dobrot in izdelkov iz cele Slovenije. To je tradicionalen dogodek, ki ga organizatorji poimenujejo Podeželje v mestu. Pogačarjev trg je na ta dan zaživel že zelo zgodaj zjutraj in že pred osmo uro so stojnice zasijale v vsej svoji pestrosti.

Več o tem
Napovedujemo: Prvo srečanje rokodelcev Srca Slovenije

6. september 2014 - Vabljeni v Dolsko na 1. srečanje rokodelcev Srca Slovenije. Območje Srca Slovenije tradicionalno slovi po spretnih in mojstrskih rokah. Omenjal jih je že znameniti Valvasor v Slavi vojvodine Kranjske, sedaj pa tod živi in ustvarja blizu 400 rokodelcev. Poglejte, kako ustvarjajo naši lončarji, pletarji, rezbarji, oblikovalci nakita … Srečanje se bo odvijalo v soboto, 20. septembra, od 14. ure dalje.

Več o tem
Napovedujemo: 50-letniki v pripravah na pristno prekmursko trgatev

4. september 2014 - Vzdušje ob trgatvi je doživetje, ki ga mora vsaj enkrat v življenju izkusiti vsak Slovenec. Tako pravijo tudi letošnji 50-letniki, ki so v svojem jubilejnem letu opravili že tri dogodke, skupaj z društvom Karitas iz Občine Dol so izvedli humanitarni koncert ob materinskem dnevu, se udeležili pohoda na Pošniku od cerkvice do cerkvice in se preizkusili v nabiranju soli v Sečoveljskih solinah. V soboto, 27. septembra 2014, pa se bodo pri vinogradniku in lastniku vinotoča Zmagu Urisku v Strehovskih goricah v Prekmurju udeležili trgatve.

Več o tem
Napovedujemo: brezplačno predavanje "Energetska izkaznica – kdo jo potrebuje?"

2. september 2014 - Vabimo vas na brezplačno predavanje »Energetska izkaznica – kdo jo potrebuje?«, ki bo potekalo v torek, 16. septembra 2014, ob 16. uri v Energetski pisarni Srca Slovenije v prostorih JUB Design Studia v Dolu pri Ljubljani.

Več o tem
Rokodelske novice iz Srca Slovenije št. 4 - avgust 2014

1. september 2014 - Vabimo vas k ogledu že četrte številke Rokodelskih novic iz Srca Slovenije. Pod naslovom Obrazi naših rokodelcev, vam v tokratni številki predstavljamo Natašo Pirc iz Moravč.

Več informacij o Mreži rokodelcev Srca Slovenije najdete na tej povezavi.


[Srce Slovenije nagrajuje]: Pridobite si posodico za oreščke

29. avgust 2014 - Iz kakšnega materiala ustvarja svoje izdelke rokodelec Karlo Podkrajšek iz Litije?
a) iz drevesnih korenin
b) iz gline

Odgovor na nagradno vprašanje nam pošljite s povratnim e-mail sporočilom na info@razvoj.si do 25. septembra 2014. Med vsemi pravilnimi odgovori bomo izžrebali nagrajenca, ki bo prejel leseno posodico za oreščke, ki jo med drugim izdeluje Litijan Karlo Podkrajšek. Pravila in pogoji sodelovanja v nagradni igri.


Več o tem
Napovedujemo: Srce Slovenije na ljubljanski prireditvi Podeželje v mestu

29. avgust 2014 - Srce Slovenije se bo to soboto, 6. septembra med 8. in 14. uro, predstavljalo na Pogačarjevem trgu v Ljubljani na prireditvi Podeželje v mestu. Med tem ko bodo dopoldne številni Ljubljančani prihajali na osrednjo ljubljansko tržnico, se bodo lahko ustavili tudi na naših stojnicah, kjer bodo lahko ustvarjali skupaj z rokodelci.

Več o tem
In your pocket vodič za Srce Slovenije

27. avgust 2014 - Svetovno znani založnik turističnih vodičev INY – In your Pocket je objavil vodič za Srce Slovenije! Izčrpen turistični vodnik po območju Srce Slovenije, ki že prejema pozitivne odzive, lahko najdete tudi na njihovi internetni strani http://www.inyourpocket.com, kjer si ga lahko brezplačno prenesete in odkrivate navdihujoče kotičke Srca Slovenije. Vsekakor vredno ogleda.

Več o tem
Srce Slovenije na okrogli mizi v Termah Snovik

22. avgust 2014 - »Terme Snovik so jedro, ki lahko generira podjetniški razvoj turizma«. V Termah Snovik je danes potekala okrogla miza oziroma strokovno srečanje z naslovom Termalna voda – vir življenja in razvoja. Gostitelji - Terme Snovik – Kamnik, d.o.o., zanje direktor Ivan Hribar - so jo organizirali v okviru dogodkov ob slavnostni počastitvi ob 20-letnici prvega pilotnega bazena Term Snovik – Kamnik.

Več o tem
Strokovna ekskurzija rokodelskih centrov Slovenije

18. avgust 2014 - Mreža rokodelcev Srca Slovenije je nedavno organizirala dvodnevno strokovno ekskurzijo v Veržej in Budimpešto, namenjeno zlasti rokodelskim centrom iz vse Slovenije, ki se povezujemo v konzorcij. Na poti nas je spremljalo tudi nekaj rokodelcev, njen namen pa je bil naše medsebojno spoznavanje, povezovanje in načrtovanje aktivnosti znotraj nastajajočega Konzorcija rokodelskih centrov Slovenije.

Več o tem
Abrahami so se preizkusili v nabiranju soli v Sečoveljskih solinah

6. avgust 2014 - Abrahami so 2. avgusta skupaj s prijatelji preživeli čudovit dan v Sečoveljskih solinah. Pred vstopom v park jih je sprejel gospod Andrej Sovinc, vodja parka ( kot zanimivost naj povem, da je tudi gospod Sovinc letošnji abraham ) in jih seznanil na kratko s položajem in statusom solin v Sečovljah.

Več o tem
Srce Slovenije na poslovni borzi avtobusnega turizma (RDA) v Kölnu

1. avgust 2014 - V Kölnu v Nemčiji je od 29. do 31. julija 2014 potekala edina evropska poslovna borza avtobusnega turizma, ki jo organizira nemško avtobusno združenje RDA (Reise Deutscher Autobus-Unternehmungen). Na borzi se je zainteresiranim obstoječim in novim poslovnim partnerjem predstavila tudi destinacija Srce Slovenije.Več o tem
Predstavitev študije trajnostne mobilnosti na avtocestah

25. julij 2014 – Razvojni center Srca Slovenije se je v okviru evropskega projekta RITS-net udeležil projektnega srečanja v San Sebastianu v Španiji. Glavni poudarek srečanja je bil na predstavitvi osnutkov študij izvedljivosti in akcijskih načrtov, ki jih pripravljajo vsi partnerji projekta. Razvojni center Srca Slovenije je predstavil študijo »Trajnostna mobilnost na avtocestah«, kjer je bila narejena analiza stanja in pregled možnih ukrepov trajnostne mobilnosti ob slovenskih AC.

Več o tem
Napovedujemo: Abrahami se bodo preizkusili v nabiranju soli v Sečoveljskih solinah

15. julij 2014 - Letošnji abrahami bodo v soboto, 2. avgusta 2014, dan preživeli v Sečoveljskih solinah in izkusili kako so nekoč živeli solinarji. Seznanili se bodo s 700 let staro tradicijo nabiranja soli ter se v tem tudi sami preizkusili. Privoščili si bodo pravo solinarsko kosilo in se družili ob prijetnem okolju Krajinskega parka Sečoveljske soline, ki predstavlja simbiozo med človeškim delom in naravnim okoljem.

Več o tem
Srce Slovenije na posvetu o novi kmetijski politiki

11. julij 2014 - Srce Slovenije je bilo kot primer dobre slovenske prakse predstavljeno na posvetu o novi kmetijski politiki 10. julija 2014 na Fakulteti za kmetijstvo in biosistemske vede v Hočah pri Mariboru. Na posvetu so sodelovali strokovnjaki, ki so pripravljali novo Skupno kmetijsko politiko ter strokovnjaki, ki so soustvarjali uvedbo neobvezne navedbe kakovosti za »Gorski proizvod«.

Več o tem
Nov promocijski videoposnetek »The Heart of Slovenia – Where ideas become reality«

10. julij 2014 - Razvojni center Srca Slovenije je objavil nov promocijski videoposnetek za destinacijo Srce Slovenije z naslovom »The Heart of Slovenia – Where ideas become reality«. Videoposnetek prikazuje odgovorne inovacije v Srcu Slovenije v tehnoloških procesih, pa tudi v turizmu ter pri skrbi za okolje in širšo družbo. Povezava: https://www.youtube.com/watch?v=7hfXGaX4Djo

Več o tem
Srce Slovenije na LAG Summer Festivalu v Biogradu na Moru

7. julij 2014 - V Biogradu na Moru na Hrvaškem je od 4. do 6. julija 2014 potekala mednarodna prireditev LAG Summer Festival, na kateri so se predstavile hrvaške lokalne akcijske skupine. Kot edini slovenski LAS je na prireditvi sodelovala Lokalna akcijska skupina Srce Slovenije.

Več o tem
Produkcija: Peternet