English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook
Aktualno - arhiv
[Srce Slovenije nagrajuje]: Osvojite brezplačen ogled gradu Bogenšperk

24. april 2015 - Nagradno vprašanje: Na kakšni nadmorski višini leži grad Bogenšperk?
a) 1412 m      b) 412 m      c) 41 m

Odgovor na nagradno vprašanje nam pošljite s povratnim e-mail sporočilom na info@razvoj.si do 25. maja 2015. Med vsemi pravilnimi odgovori bomo izžrebali dva nagrajenca, ki bosta prejela vstopnico za ogled gradu Bogenšperk. Pravila in pogoji sodelovanja v nagradni igri

Več o tem
Okrogla miza: Za ureditev statusa rokodelstva

23. april 2015 - Na okrogli mizi Konzorcija rokodelskih centrov Slovenije je bil poleg izkušenj in podjetniških povezav med rokodelstvom in turizmom predstavljen tudi osnutek predloga Zakona o varovanju nosilcev znanj s področja domače in umetnostne obrti. Njegovo sprejetje bi državo zavezalo, da mojstrom zagotovi plačilo prispevkov.

Več o tem
Spoznajte uspešne zgodbe iz Srca Slovenije: Javni zavod Bogenšperk

23. april 2015 - Obiščite grad Bogenšperk v bližini Šmartnega pri Litiji, s katerega se je že v 17. stoletju po slikoviti pokrajini razgledoval Janez Vajkard Valvasor. Oglejte si zbirko noš ter bakrotiskarsko in alkimijsko čarovniško zbirko. Skupinam so na voljo animirani ogledi z baronico Ano Maksimilo Valvasor in hlapcem Jernejem.

Več o tem
Delavnice za novo strategijo lokalnega razvoja

23. april 2015 - LAS Srce Slovenije projekte do leta 2020 usmerja v ustanavljanje novih delovnih mest, storitve na podeželju, varstvo okolja in večjo vključenost mladih, žensk in ranljivih skupin na podeželju. Projekte za vključitev v novo strategijo lokalnega razvoja snujemo na delavnicah, ki bodo še 7. in 14. maja 2015. Sodelujte s predlogi!

Več o tem
Obisk hrvaške lokalne akcijske skupine Mura-Drava

20. april 2015 - Na povabilo Razvojnega centra Srca Slovenije, ki je bil v obdobju 2007-2013 upravljavec Lokalne akcijske skupine Srce Slovenije, je 18. aprila 2015 na študijski obisk na območju LAS Srce Slovenije prišla skupina LAG Mura-Drava z območja Medžimurja na Hrvaškem.

Več o tem
Obiščite Atrij Srca Slovenije v Arboretumu Volčji potok

23. april 2015 - Ko boste od 1. do 3. maja obiskali spomladansko razstavo tulipanov v Arboretumu Volčji potok, poiščite Atrij Srca Slovenije! Na skupnem prostoru se predstavljajo občine in turistični ponudniki Srca Slovenije, dogajanje pa bogatijo delavnice različnih rokodelcev in ponudba izdelkov domače obrti.

Več o tem
Napovedujemo: Okrogla miza o statusu rokodelstva v Sloveniji

14. april 2015 - V sredo, 22. aprila 2015, ob 11. uri bo v Slovenskem etnografskem muzeju v Ljubljani potekala okrogla miza Konzorcija rokodelskih centrov Slovenije z izbranimi strokovnjaki in predstavniki različnih institucij na temo statusa rokodeltva v Sloveniji.

Več o tem
Predavanje za društva iz občine Ivančna Gorica

10. april 2015 - Zavod Prijetno domače je v četrtek, 9. aprila 2015, v sodelovanju z Razvojnim centrom Srca Slovenije za društva iz občine Ivančna Gorica organiziral predavanje na temo povezovanja in trženja, s poudarkom predvsem na turizmu. Predavala je dr. Tanja Lešnik Štuhec, strokovnjakinja s področja turizma in razvoja podeželja.

Več o tem
Vabilo na 1. delavnico za pripravo nove Strategije lokalnega razvoja 2014-2020

15. april 2015 - Vabimo vas na 1. delavnico za pripravo nove strategije lokalnega razvoja, ki bo potekala v četrtek, 23. aprila 2015 v Vegovem hramu v Dolskem, s pričetkom ob 16.30 uri in predvidenim zaključkom ob 20.30 uri.

Delavnica bo potekala v dveh delih – po skupnem premisleku o želeni prihodnosti našega območja bomo evidentirali konkretne projekte, ki bodo pripomogli k realizaciji želene skupne prihodnosti območja LAS Srce Slovenije. Postanite aktivni soustvarjalec razvoja podeželja Srca Slovenije in se nam pridružite!

Več o tem
Velikonočni vikend rokodelcev Srca Slovenije v Ljubljani

7. april 2015 - Rokodelci, vključeni v Mrežo rokodelcev Srca Slovenije, so se na velikonočni vikend, 3. in 4. aprila 2015, predstavili na 14 stojnicah v Mercator centru Šiška v Ljubljani. Obiskovalce so presenečali s svojimi keramičnimi in lesenimi izdelki, ročnimi vezeninami, unikatnimi polstenimi izdelki iz volne, zeliščnimi pripravki in celo z ročno izdelanimi glasbili. Obiskovalci so si praznične dni obogatili tudi z domačimi velikonočnimi dobrotami s podeželja.

Več o tem
Strokovna ekskurzija za turistične ponudnike

8. april 2015 - Razvojni center Srca Slovenije je 7. aprila 2015 izvedel strokovno ekskurzijo za turistične ponudnike Srca Slovenije, ki so na šestih zanimivih točkah Srca Slovenije medsebojno spoznavali ponudbo. 21 udeležencev je soglašalo, da so tovrstne ekskurzije nadvse koristne in potrebne, da se ponudniki med seboj spoznajo in na ta način znajo promovirati tudi ponudbo svojih okoliških kolegov. Povabljeni so bili tudi k nadaljnjim promocijskim akcijam, ki se bodo odvijale v prihodnjih mesecih - prvomajska predstavitev v Arboretumu Volčji Potok in Dnevi odprtih vrat pri ponudnikih Srca Slovenije, ki bodo potekali od konca maja do konca oktobra.

Več o tem
Delavnica zavoda Turizem Ljubljana za turistične produkte

8. april 2015 - V sredo, 8. aprila 2015, je Turizem Ljubljana (v sodelovanju z Brand Business School in svetovalno družbo Gabrun) v knjižnici Šmartno pri Litiji pripravil izobraževalno delavnico na temo oblikovanja konkurenčnih in inovativnih integralnih turističnih produktov. Delavnica je bila namenjena lokalnim ponudnikom storitev na področju turizma ter drugim javnim, civilnim ali gospodarskim turističnim akterjem. Prisotni smo bili tudi predstavniki Razvojnega centra Srca Slovenije.

Več o tem
Predavanje za rokodelce z Dušico Kunaver

31. marec 2015 - V Knjižnici Litija je 30. marca 2015 potekalo predavanje Dušice Kunaver o slovenskih obrteh v ljudskih pripovednih šegah, pregovorih in pesmih. Udeleženci predavanja so bili člani Mreže rokodelcev Srca Slovenije. Poudarila je, da je potrebno ohraniti bogastvo ljudskega izročila in ga predati naslednjim rodovom.

Več o tem
Spoznajte uspešne zgodbe iz Srca Slovenije: Kmetija Čož

30. marec 2015 - Na poti po mreži počivališč za avtodome v Srcu Slovenije ali na kolesarski poti Po sledeh višnjanskega polža se iskalci posebnih doživetij radi ustavijo na Kmetiji Čož v hribovski vasici Leskovec pri Višnji Gori. Na kmetiji jih čakajo oddih v počitniški hiši z masažno kadjo, piknik prostor, izposoja konj in obilo sladkosti! Domače torte, piškote, pecivo in potice vseh vrst, ki jih lahko po naročilu pripeljejo tudi na želeno mesto, so z prvovrstnih sestavin. Poskusite jih lahko tudi Pri mostu v Litiji.

Več o tem
[Srce Slovenije nagrajuje]: Podarjamo domačo torto Kmetije Čož

30. marec 2015 - Nagradno vprašanje: Katera je glavna dopolnilna dejavnost na Kmetiji Čož?
a) predelava mleka   b) peka slaščic   c) mletje koruze
Odgovor na nagradno vprašanje nam pošljite s povratnim e-mail sporočilom na info@razvoj.si do 24. aprila 2015. Med vsemi pravilnimi odgovori bomo izžrebali nagrajenca, ki bo prejel domačo torto Kmetije Čož. Pravila in pogoji sodelovanja v nagradni igri

Več o tem
Napovedujemo: Študijska ekskurzija po Srcu Slovenije

25. marec 2015 - Za turistične ponudnike območja Srce Slovenije bo v torek, 7. aprila 2015, potekala celodnevna študijska ekskurzija po Srcu Slovenije. Obiskali bomo Terme Snovik, Hišo kruha Krejan, Vrt zdravilnih rastlin, Domačijo Paternoster, grad Bogenšperk in Sadjarstvo Erjavec.

Več o tem
Izšel je koledarček prireditev za leto 2015

25. marec 2015 - Izšla je priročna knjižica s koledarjem prireditev, ki kaže, da se bo v Srcu Slovenije letos zvrstilo več kot 350 dogodkov! Pripravili smo jo za vas, ki se radi družite in spoznavate nove ljudi ter se v prostem času radi udeležujete dogodkov v vašem domačem ali sosednjem kraju.

Več o tem
Predstavitev modela Silver House v Šentrupertu

23. marec 2015 - V Deželi kozolcev v Šentrupertu je 20. marca 2015 potekala predstavitev modela Silver House oziroma Srebrna hiša, ki ga podjetniki v sodelovanju z Razvojnim centrom Srca Slovenije razvijajo preko evropskega projekta WIDER. Idejo je predstavil Rupert Gole, skupaj s podjetniki, ki sodelujejo pri razvoju modela pri arhitekturnem, gradbenem, urbanističnem, energetskem in poslovnem vidiku.

Več o tem
Predstavitev LAS Srce Slovenije v Bruslju

23. marec 2015 - LAS Srce Slovenije bo kot slovenski primer dobre prakse predstavljeno na srečanju Evropske mreže za razvoj podeželja, ki bo potekalo 26. marca 2015 v Bruslju. Predsednik Društva za razvoj podeželja Aleš Zidar bo predstavil projekt »Ekološki zbirni in distribucijski center za zelenjavo«, ki ga je v okviru LAS Srce Slovenije izvedlo Združenje ekoloških kmetov Zdravo življenje iz Lukovice.

Več o tem
Srce Slovenije na IRDO konferenci 2015: Družbena odgovornost in izzivi časa

20. marec 2015 - Na Univerzi v Mariboru je 18. in 19. marca 2015 potekala mednarodna konferenca z naslovom »Družbena odgovornost in izzivi časa: Načrtovanje in poročanje o družbeni odgovornosti«, ki jo je organiziral Inštitut za razvoj družbene odgovornosti – IRDO. Kot primer dobre prakse znotraj modela integralne zelene Slovenije je bilo predstavljeno tudi Srce Slovenije.

Več o tem
Produkcija: Peternet