English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Jerebova ulica 14, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter
Aktualno - arhiv
Prijavite se na drugo ocenjevanje za uporabo kolektivne tržne znamke Srce Slovenije

19. april 2018 - Če v Srcu Slovenije ustvarjate izdelke unikatnega in industrijskega oblikovanja ali pridelujete in predelujete prehranske izdelke, se lahko zdaj ponovno prijavite za uporabo tržne znamke Srce Slovenije. Z znamko boste povečali prepoznavnost svoje ponudbe! Rok za prijavo je 4. junij 2018. Preverite razpisne pogoje.
Več o tem
Želite oddajati stanovanje na Airbnb ali Booking.com in s tem dobro zaslužiti?

12. april 2018 - Pridružite se nam na brezplačnem usposabljanju o nastanitvenih portalih Airbnb in Booking.com v sredo, 25. aprila 2018, ob 17. uri v predavalnici Mestnega muzeja Litija. Z nami bo Zarja B. Mavec, iz agencije Inalbea, ki s svojimi izkušnjami in znanjem svetuje strankam po celi Sloveniji, kako urediti vse potrebno (zakonodaja, oprema, postopek), da bi lahko oddajali vašo hišo, vikend, stanovanje, kmetijo preko spletnih rezervacijskih portalov kot so Airbnb in Booking.com.
Več o tem
Delovno srečanje ključnih akterjev podpornega okolja za podjetništvo v Srcu Slovenije

11. april 2018 - V torek, 10. aprila 2018 je v coworking prostoru in inkubatorju KIKštarter v Kamniku, potekalo delovno srečanje v okviru projekta TRINNO in D-STIR. Srečanje ključnih akterjev podpornega okolja za podjetništvo je potekalo na temo pospešenega razvoja digitalnih inovacij v tradicionalnih sektorjih ter pomena učinkovitega podpornega okolja za podjetništvo.
Več o tem
Strateške smernice za skupen razvoj turizma potrjene tudi na Občini Šmartno

5. april 2018 - Občini Litija in Šmartno pri Litiji sta sprejeli odločitev, da k razvoju turizma pristopita aktivneje in kot ena zaokrožena destinacija, ki bo za večje učinke razvijala skupno turistično zgodbo. Razvojni center Srca Slovenije je pripravil Strateške smernice razvoja turizma v občinah Litija in Šmartno pri Litiji do leta 2025, ki želi območje pozicionirati kot destinacijo, ki si je ne ogledaš, temveč doživiš in kamor se vračaš. Po lokalna 5-zvezdična doživetja, lokalne okuse, lokalne izdelke. Startegija je bila v začetku marca potrjena na seji občinskega sveta Občine Litija, v začrtku aprila pa še na seji občinskega sveta Občine Šmartno pri Litiji.
Več o tem
V Kamniku prvi v Sloveniji razmišljajo o strategiji pešačenja

5. april 2018 - V Kamniku je v sredo, 4. aprila 2018, potekalo drugo srečanje z lokalnimi deležniki za izvedbo lokalnega načrta pešačenja oz. hodljivosti v okviru projekta CityWalk, podprtega s strani Transnacionalnega programa Podonavje.
Več o tem
Okrogla miza o tehnologijah za izboljšanje aktivnega staranja

4. april 2018 - V Simbioza Lab v Ljubljani je v petek, 30. marca 2018, potekala okrogla miza o tehnologijah za izboljšanje aktivnega staranja. V razpravi, na kateri so sodelovali predstavniki Tehnološkega parka Ljubljana, Simbioze, Telekoma Slovenije in Razvojnega centra Srca Slovenije, je bilo izpostavljeno, da nove uporabne tehnologije prispevajo k višji kakovosti življenja starejših, prihranijo mnogo nepotrebnih padcev, izboljšajo kazalnike zdravja in oskrbe in omogočajo bolj kakovostno življenje za starejše in svojce. Za področje oskrbe in zdravja na daljavo bi bile potrebne sistemske spremembe na državni ravni, so se strinjali vsi sodelujoči.
Več o tem
Družbeni, okoljski in etični koraki za odgovorne raziskave in inovacije

27. marec 2018 - Mednarodni projekt D-STIR, ki strmi k oblikovanju okvirja za odgovorne raziskave in inovacije z uporabo družbeno-tehnične integracije (STIR metoda)) je svoj fokus preusmeril na delo na terenu. Pilotne aktivnosti v akademskem in podjetniškem okolju se izvajajo v osmih državah regije Podonavja. V Srcu Slovenije so v aktivnosti vključena vodilna podjetja, ki svoje dejavnosti dnevno usmerjajo tudi v raziskave in inovacije. Omenjeno se izvaja z jasnim ciljem po družbenih, okoljskih in etničnih usmeritvah za odgovorne raziskave in inovacije.
Več o tem
Rokodelske novice iz Srca Slovenije - marec 2018

27. marec 2018 - Izšla je marčevska številka Rokodelskih novic iz Srca Slovenije. Veliko priložnosti za sodelovanje se obeta ustvarjalcem iz občin Dol pri Ljubljani, Šmartno, Litija, Lukovica, Moravče in Kamnik, ki sodelujejo v LAS Srce Slovenije. Pod rubriko Obrazi naših rokodelcev predstavljamo ustvarjalko unikatnega nakita Mojco Baloh iz Dolskega
Več o tem
Destinacija »Srce Slovenije – Litija in Šmartno pri Litiji« je prejemnica bronastega znaka Slovenia Green Destination

21. marec 2018 - Destinacija »Srce Slovenije – Litija in Šmartno pri Litiji« je izpolnila zahteve trajnostnega razvoja in delovanja, ki jih za destinacije opredeljuje Zelena shema slovenskega turizma, in tako pridobila znak Slovenia Green Bronze.
Več o tem
Pridružite se nam na okrogli mizi o tehnologijah za izboljšanje aktivnega staranja

20. marec 2018 - Staranje prebivalstva je izziv za celotno Evropo, a hkrati pomeni tudi priložnost za razvoj novih inovativnih rešitev za izboljšanje življenja starejših. V petek, 30. marca 2018, ob 13:30 bo v Simbioza BTC City Lab (spodnja etaža Emporiuma) v Ljubljani potekala okrogla miza, na kateri bodo predstavniki iz gospodarstva, javne uprave in podpornih institucij predstavili stanje in njihove nadaljnje korake na področju IKT storitev za starejše. Dogodek organizirajo Razvojni center Srca Slovenije, Tehnološki park Ljubljana, Healthday.si in Simbioza.
Več o tem
Sedem novih projektov za razvoj podeželja

20. marec 2018 - Izgradnja nove igralnice na prostem v Pustolovskem parku Geoss, analize vodnih virov na območju Kamniško-Savinjskih Alp, postavitev novega prireditvenega šotora v Snoviku, izvedba vikendov odprtih vrat pri turističnih ponudnikih v petih občinah ter izobraževanja za zeliščarje, turistične ponudnike, rokodelce in kmete so le nekatere izmed aktivnosti, ki v letošnjem letu potekajo v okviru sedmih novih projektov, ki jih z evropskimi sredstvi sofinancira Lokalna akcijska skupina Srce Slovenije.
Več o tem
[Srce Slovenije nagrajuje]: Osvojite košarico domačih dobrot iz Srca Slovenije

20. marec 2018 - Nagradno vprašanje: Katera je priljubljena točka za rekreacijo v Lukovici?
a) Gradiško jezero
b) Cerkniško jezero
c) Pot ob Kamniški Bistrici
Odgovor na nagradno vprašanje nam pošljite na info@razvoj.si do 6. aprila 2018. Med vsemi pravilnimi odgovori bomo izžrebali nagrajenca, ki bo prejel košarico domačih dobrot iz Srca Slovenije. Pravila in pogoji sodelovanja v nagradni igri

Več o tem
Spoznavanje dobrih praks razvoja IT rešitev v turizmu

14. marec 2018 – Lenti, središče manj razvitega dela madžarskega okrožja Zala z ugodnimi pogoji za počasen, zdrav in zelen turizem, je bila lokacija srečanja projektnih partnerjev INSiGHTS, ki ga je med 6. in 9. marcem 2018 gostil partner projekta Zala County Council. Študijski obisk je bil usmerjen v transnacionalno učenje in izmenjavo znanj ter izkušenj na področju razvoja zelenega in zdravega turizma, s poudarkom na spoznavanju dobrih praks razvoja IT rešitev pri upravljanju destinacije.
Več o tem
Strateške smernice za skupen razvoj turizma v občinah Litija in Šmartno pri Litiji

8. marec 2018 - Občini Litija in Šmartno pri Litiji sta sprejeli odločitev, da k razvoju turizma pristopita aktivneje in kot ena zaokrožena destinacija, ki bo za večje učinke razvijala skupno turistično zgodbo. Razvojni center Srca Slovenije je pripravil Strateške smernice razvoja turizma v občinah Litija in Šmartno pri Litiji do leta 2025, ki želi območje pozicionirati kot destinacijo, ki si je ne ogledaš, temveč doživiš in kamor se vračaš. Po lokalna 5-zvezdična doživetja, lokalne okuse, lokalne izdelke.

Več o tem
Aktivirali preko 500 mladih v treh evropskih mladinskih projektih

1. marec 2018 - Razvojni center Srca Slovenije je v zadnjih treh letih v okviru treh mladinskih evropskih projektov na programih Horizon2020 in Erasmus+ mladim omogočil mednarodna izobraževanja in mreženje mladinskih delavcev. Vzpostavili smo orodje za mobilno in digitalno participacijo mladih “OPIN” in pomagali pri ustanovitvi novega mladinskega kluba STIK v Lukovici.
Več o tem
Delovanje LAS pisarn

14. februar 2018 - Vse zainteresirane prebivalce, ki imate projektne ideje primerne za prijavo na javni poziv Lokalne akcijske skupine Srce Slovenije, vabimo, da nas obiščete in pomagali vam bomo z usmeritvami pri razvoju vaše ideje. 

Več o tem
Vprašalnik za ponudnike zeliščarskih pridelkov, izdelkov in storitev

12. februar 2018 - Šest slovenskih Lokalnih akcijskih skupin (LAS Društvo raznolikost podeželja, LAS V objemu sonca, LAS Zgornje Savinjske in Šaleške doline, LAS Srce Slovenije, LAS Spodnje Savinjske doline, LAS Od Pohorja do Bohorja) je združilo moči v skupnem projektu sodelovanja »Integralni turistični produkt zeliščarske dediščine«, ki je bil v juliju potrjen s strani Agencije RS za kmetijske trge in razvoj podeželja in se bo izvajal do novembra 2019.
Več o tem
Izbrane operacije na javnih pozivih LAS Srce Slovenije

9. februar 2018 - Razvojni svet LAS Srce Slovenije je decembra 2017 na svoji 9. seji, potrdil predlog operacij za sofinanciranje, prejetih na 1. javnem pozivu za leto 2017 za sklad EKSRP ter na 1. javnem pozivu za leto 2017 za sklad ESRR
Več o tem
[Srce Slovenije nagrajuje]: Osvojite košarico domačih dobrot iz Srca Slovenije

7. februar 2018 - Nagradno vprašanje: Kako se imenuje nova maskota litijskega karnevala?
a) Litko
b) Palček Sitarjevec
c) Rudarko

Odgovor na nagradno vprašanje nam pošljite na info@razvoj.si do 5. marca 2018. Med vsemi pravilnimi odgovori bomo izžrebali nagrajenca, ki bo prejel košarico domačih dobrot iz Srca Slovenije. Pravila in pogoji sodelovanja v nagradni igri

Več o tem
Pustovanja v Srcu Slovenije

6. februar 2018 - Pustni čas bo pester tudi v Srcu Slovenije, ko se bodo v občinah odvijala pustovanja. Na enem mestu smo zbrali dogodke, ki se bodo odvijali v pustnem času. Doživite družabnost Srca Slovenije in preverite pustno dogajanje v občinah Kamnik, Litija, Lukovica, Mengeš in Moravče.
Več o tem
Produkcija: Peternet