English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Jerebova ulica 14, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter
Aktualno - arhiv
P – IRIS vstopa v zadnji semester prve faze

17. december 2018 - Četrti semester projekta P – IRIS je bil namenjen analizi in razpravam o pristopih in metodologijah za razvoj akcijskih načrtov. V tem semestru je bil pripravljen tudi osnutek akcijskih načrtov, kot bilateralna vaja. Osnutke smo izmenjali z drugimi partnerji, z namenom, da bi pridobili povratne informacije. Med našim naslednjim študijskim obiskom v Italiji (junij 2019), se bomo osredotočili na vprašanje kako poenostaviti izvajanje posameznega akcijskega načrta.
Več o tem
CityWalk partnerji spoznavali izboljšave pogojev za pešačenje v Pilsnu

3. december 2018 - Od 27. do 28. novembra 2018, je na Češkem, v Pilsnu potekalo multilateralno srečanje projektnih partnerjev, ki ga je gostila Regionalna razvojna agencija regije Pilsen. Srečanja so se udeležili partnerji iz Avstrije, Bolgarije, Hrvaške, Češke, Madžarske, Romunije, Srbije, Slovaške in Slovenije.
Več o tem
Izšle so novembrske novičke Srce Slovenije INFO

 30. november 2018 - Izšla je novembrska številka elektronskega mesečnega informatorja Srce Slovenije INFO. V njem si lahko prebere aktualne novice iz območja občin Srca Slovenije.

Več o tem
Veliko zanimanje za vodne zgodbe Kamniško-Savinjskih Alp

29. november 2018 - Projekt Vodne zgodbe Kamniško-Savinjskih Alp, pri katerem sodelujejo lokalne akcijske skupine s celotnega območja Kamniško-Savinjskih Alp, je v polnem razmahu. V tem tednu je v Mekinjah potekalo delovno srečanje vse zainteresirane javnosti, na katerem so izvajalci projekta predstavili popisane vodne vire na Kamniškem in zgodbe, ki bodo temelj za razvoj novih turističnih programov v tem delu Srca Slovenije. 
Več o tem
Co-working center Litija/Šmartno

27. november 2018 - Iščemo podjetne osebe z idejami, ki jih želijo uresničiti, s produkti, s katerimi želijo osvojiti trg, ali z inovativnimi storitvami in potrebujejo pri tem malo pomoči.

Vzpostaviti želimo co-working center, za podjetne posameznike ali skupine iz Litije in Šmartnega pri Litiji, ki potrebujejo manjši prostor za svoje delovanje ter soustvarjanje. Ustvariti želimo prostor, kjer se bodo lahko podjetja povezovala, skupaj razvijala produkte in storitve, si pomagala na trgu dela in pri kadrih. Vsakemu bi zagotovili manjši prostor za svojo dejavnost, v katerem bi imel na voljo vse potrebno za poslovanje, hkrati pa bi imel tudi možnost uporabe skupnih prostorov in večje sejne sobe.

Več o tem
Aplikacija Walk'n'Smile na voljo za uporabnike

 12. november 2018 - V okviru projekta CityWalk je nastala aplikacija Walk'n'Smile, ki je namenjena promociji hoje v mestih.
Več o tem
Nov projekt za ohranjanje in ovrednotenje naravne in kulturne rudarske dediščine

19. oktober 2018 - 7 partnerjev iz Hrvaške in Slovenije je tudi uradno obeležilo začetek projekta MINE TOUR. Projekt, odobren v okviru Programa sodelovanja Interreg Slovenija–Hrvaška je sofinanciran iz Evropskega sklada za regionalni razvoj (ESRR) in spodbuja revitalizacijo, ohranjanje in promocijo dveh rudarskih spomenikov kulturne in naravne dediščine iz Labina (Hrvaška) in Litije (Slovenija) s pomočjo novih turističnih proizvodov MINE TOUR.

Več o tem
Šesto medregionalno srečanje na Irskem projekta TRINNO

12. oktober 2018 -  Konzorcij projekta TRINNO (Podporni ekosistem za podjetništvo za tradicije in inovacije) se je zbral na šestem medregionalnem dogodku na Irskem, Carric-on-Shannon. Gostujoči partnerji Northern & Western Regional Assembly so organizirali srečanje, ki je bilo v celoti posvečeno zadnji fazi razvoja Akcijskega Načrta. Med 4. in 5. oktobrom 2018 so partnerji predstavili osnutke akcijskih načrtov. Srečanje je partnerjem omogočilo izmenjavo komentarjev in priporočil za nadgradnjo Akcijskih Načrtov. Partnerji iz Italije, Irske, Madžarske, Španije in Slovenije bodo do marca 2019 pripravili zaključne Akcijske Načrte.
Več o tem
Petim evropskim partnerjem predstavili odlične primere inovativnega povezovanja in spodbujanja podjetništva v Srcu Slovenije

9. oktober 2018 - Partnerji in deležniki projekta P-IRIS, s poudarkom na inovacijskih sistemih podeželskih območij, so se 2. in 3. oktobra 2018 udeležili 5. študijskega obiska v Kamniku in Litiji. Prvi del študijskega obiska je potekal s predstavitvijo dobrih praks inovativnega povezovanja podjetnikov in nadgradnje človeških virov za strokovno upravljanje mrež v Srcu Slovenije. Drugi del študijskega obiska je bil osredotočen na pristop in metodologijo za pripravo akcijskih načrtov, ki bodo ključni rezultati projekta P-IRIS za izboljšanje politik v podeželskih inovacijskih sistemih.
Več o tem
Izšla je knjiga Zgodbe rok in krajev

8. oktober 2018 - Izšla je knjiga Zgodbe rok in krajev, v kateri predstavljamo zgodbe 58 občin, številnih rokodelcev in njihovih izdelkov, ki smo jih povezali v projekt sodelovanja LAS Zgodbe rok in krajev. V njej boste našli tudi zgodbe z območja LAS Srce Slovenije. Naj vam bodo v navdih pri ustvarjanju novih in novih izdelkov, kot so bile našim rokodelcem. Prelistajte jo v e-obliki ali naročite natisnjeno na sedežu LAS Srce Slovenije (01 89 62 713). 
Več o tem
Svetovanja in izobraževanja o promociji in prodaji za rokodelce

8. oktober 2018 - Razvojni center Srca Slovenije izvaja te dni za rokodelce in ustvarjalce, ki sodelujejo v projektu sodelovanja LAS Zgodbe rok in krajev, individualna svetovanja na temo promocije in prodaje izdelkov. Svetovanja izvajata Igor Košir in Matej Kosmina s pestrimi izkušnjami iz podjetniškega sveta. 

Več o tem
Na gradu Bogenšperk je zadišalo po zeliščih

2. oktober 2018 - V soboto, 22. septembra 2018, je na Zeliščarskem festivalu na gradu Bogenšperk dišalo po zeliščih v raznovrstnih oblikah in načinih uporabe. Obiskovalce so vonjave vodile od spodnjih do zgornjih soban, kjer sta se obilje in prestiž zdravilnega rastlinja ponujala v hrani, pijači in besedi.
Več o tem
Srce Slovenije na Miholovem sejmu v Veržeju

1. oktober 2018 - V nedeljo, 30. 9. 2018, se je v Veržeju odvil tradicionalen Miholov sejem, ki s kvalitetno ponudbo na stojnicah ter zanimivim spremljevalnim programom skrbi za promocijo rokodelske dejavnosti in lokalne kulinarike ter dejavnosti posameznih društev in interesnih skupin v širšem Pomurju. Tokratni program dogajanja je Razvojni center Srca Slovenije v imenu LAS Srce Slovenije popestril z zaključnim dogodkom projekta sodelovanja LAS Zgodbe rok in krajev, na katerem so sodelovali partnerji projekta – slovenske lokalne akcijske skupine s svojimi rokodelci.
Več o tem
Spodbujanje podjetniškega potenciala med mladimi privedlo do produkta, ki mu ni para

26. september 2018 - Slovenski pisatelj Janez Menart, potovanje z vlakom in Ki-Ki bomboni. Na prvi pogled nepovezane vsebine, ki so jih osnovnošolci OŠ Gradec iz Litije povezali v inovativni podjetniški produkt. Tako je nastal izdelek inovativne embalaže Ki-Ki Litija, ki so ga osnovnošolci širši javnosti predstavili 25. septembra 2018, na Občini Litija. Dogodek, ki ga je organiziral Razvojni center Srca Slovenije, je potekal v okviru projekta P-IRIS, ki spodbuja razvoj podjetništva med mladimi na podeželju. Namenjen pa je bil vsem osnovnim in srednjim šolam iz Srca Slovenije.
Več o tem
Razvojni center Srca Slovenije sogovornik pri oblikovanju vavčerskega sistema v Sloveniji

24. september 2018 - Razvojni center Srca Slovenije v okviru podjetniškega projekta TRINNO že dve leti aktivno deluje na področju spodbujanja podpornega okolja za podjetnike mikro, malih in srednjih podjetij. Tako kot na ravni Evropske unije, tudi v Sloveniji, ostajajo osrednje tematike ustvarjanje novih delovnih mest, ustanavljanje podjetij, rast in inovacije. Ob tem pa tudi dinamične oblike podpornega okolja za podjetništvo.
Več o tem
Projekt INSiGHTS med finalisti fotografskega natečaja Transnacionalnega programa Podonavje

21.september 2018 - Fotografija projekta INSiGHTS je uvrščena med 20 finalistov, izbranih izmed 112 fotografij iz 38 projektov financiranih s strani Transnacionalnega programa Podonavje.Več o tem
Fotografija projekta CityWalk zmagovalna na fotografskem natečaju Transnacionalnega programa Podonavje

21.september 2018 - Fotografija projekta CityWalk, je bila zmagovalna med 112 fotografijami z 38 projektov financiranih s strani Transnacionalnega programa Podonavje.

Več o tem
Letošnji Vikend odprtih vrat v Srce Slovenije privabil številne mlade obiskovalce

10. september 2018 – Drugi septembrski vikend, od 7. do 9. septembra 2018, se je v Srcu Slovenije veliko dogajalo. Skoraj 50 turističnih ponudnikov iz občin Kamnik, Litija, Lukovica, Moravče in Šmartno pri Litiji je, v sodelovanju z Razvojnim centrom Srca Slovenije, pripravilo posebno ponudbo za obiskovalce, tokrat s prav posebnim poudarkom za otroke in družine. Poudarek je bil na spoznavanju območja Srce Slovenije, domačih in sosednjih krajev, pristnih stikih s prijaznimi domačini in aktivnih ter raznolikih doživetjih.

Več o tem
Prisluhnite Srcu in se pustite zapeljati…

4. september 2018 - … kot so to storili predstavniki medijev, ki jih je danes v Lukovici pri Domžalah gostil Razvojni center Srca Slovenije. Novinarji so sedli v časovni stroj, ki je tokrat prevzel obliko kmečkega voza, poklepetali z Jankom Kersnikom, ki bi prav danes praznoval svoj 166. rojstni dan, občudovali jaro gospodo, se prestrašili rokovnjačev in obiskali sedež slovenskih čebelarjev. Poleg tega so izvedeli vse, kar morajo vedeti, da bodo širšo javnost obvestili o in povabili na Vikend odprtih vrat, ki bo v 5 občinah Srca Slovenije potekal med 7. in 9. septembrom.
Več o tem
V Mekinjah na ogled razstava rokodelskih izdelkov Srca Slovenije

31. avgust 2018 – V samostanu Mekinje v Srcu Slovenije je bila v četrtek, 30. 8. 2018, odprta razstava rokodelskih izdelkov Srca Slovenije »Zgodbe rok in krajev«. Razstava prikazuje izdelke 30 rokodelcev iz območja LAS Srce Slovenije, ki sodelujejo v projektu Zgodbe rok in krajev. Razstava je na ogled po predhodnem dogovoru vse do 25. 9. 2018.

Več o tem
Produkcija: Peternet