English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Jerebova ulica 14, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter
Aktualno - arhiv
S pravljico v žepu na potep po Kamniku

 V okviru projekta CityWalk, ki občane spodbuja k aktivnim oblikam gibanja po mestu, je zaživel programom S pravljico v žepu. Program vključuje lahkoten, uro in pol dolg sprehod po mestni pravljični poti in pripovedovanje pravljic, ki so del mestne pravljične poti.
Več o tem
V Litiji gostimo mednarodno turistično konferenco

 23. maj 2019 - Razvojni center Srca Slovenije organizira v partnerstvu z občinama Litija in Šmartno pri Litiji v torek, 28. maja, v Litiji zaključni dogodek mednarodnega turističnega projekta INSIGHTS. Na dogodku bodo spregovorili uveljavljeni gostje o različnih temah s področja spodbujanja trajnostne uporabe naravnih virov in kulturne dediščine s ciljem razvoja trajnostnega in zelenega turizma.
Več o tem
Iskanje inovativnih idej in pregled nepovratnih finančnih spodbud na področju lesarstva in turizma

23. maj 2019 - v okviru projekta D-STIR Razvojni center Srca Slovenije aktivno spodbuja podjetja k odgovornim raziskavam in inovacijam. V ta namen bo Razvojni center organiziral delavnico namenjeno iskanju inovativnih idej za nove produkte in pregled nepovratnih finančnih spodbud na področju lesarstva in turizma. Delavnica bo potekala 29. maja 2019 na Veliki Preski. Vsebina le-te pa bo namenjena iskanju
Več o tem
Urbani sprehod: Kamnik je mesto prijazno pešcem

 14. maj 2019 - Hoja je najbolj naraven in praktičen način premikanja na kratke razdalje. Hoja ima pozitivne učinke na zdravje ljudi, zaradi manjše uporabe motoriziranih oblik premikanja se izboljša kakovost zraka, manj je hrupnega in vizualnega onesnaževanja, predvsem pa se poveča varnost pešcev, kolesarjev in ranljivih skupin.
Več o tem
Uspešno organizirali delavnico za podjetja v lesni branži

9. maj 2019 – v Mestnem muzeju Litija je Razvojni center Srca Slovenije organiziral prvo delavnico za podjetja, ki delujejo v lesni branži v Srcu Slovenije. Namen delavnice je bilo nadgraditi miselnost za ustvarjanje sodobnih in inovativnih produktov z višjo dodano vrednostjo in odgovornostjo do okolja. Ob tem je delavnica prav tako potekala z željo po vzpostavitvi novih povezav med zainteresiranimi partnerji in krepitev konkretnih idej ter produktov na področju turizma.
Več o tem
Spodbujanje trajnostne mobilnosti v Kamniku

13. maj 2019 - Projekt CityWalk s pomočjo okrepljene vloge aktivnih trajnostnih oblik mobilnosti, kot sta hoja in kolesarjenje, ozavešča meščane v Podonavski regiji o pomenu zmanjšanih emisij in hrupa, ter vzpostavitvi varnejšega prostora za življenje. Glavni namen projekta je izboljšanje ključnih pogojev za hojo. V ta namen sta se v preteklem tednu v Kamniku izpeljala dva dogodka z namenom ozaveščanja javnosti.

Več o tem
Svetovanja rokodelcem in prehranskim ponudnikom Srca Slovenije

10. maj 2019 - V sredo, 8. maja 2019, so od jutra do večera v organizaciji Razvojnega centra Srca Slovenije v Litiji potekala individualna svetovanja za rokodelce in prehranske ponudnike, ki so že pridobili ali pa so še v postopku pridobivanja certifikata Kolektivne tržne znamke Srce Slovenije. Usmeritve, spodbude in predloge za nadaljnji razvoj podobe izdelkov je delil član komisije in odlični oblikovalec Matej Zupančič.
Več o tem
Srce Slovenije na obisku v Zgornje Savinjski dolini

17. april 2019 - Lokalna akcijska skupina Srce Slovenije je v petek, 12. aprila 2019, organizirala za svoje člane in druge zainteresirane prebivalce strokovno ekskurzijo z ogledom dobrih praks na območju LAS Zgornje Savinjske in Šaleške doline. Ustavili so se v Gornjem Gradu, Ljubnem ob Savinji, Logarski dolini in Solčavi. Udeleženci so bili navdušeni nad predstavljenim razvojnim delovanjem, ki temelji na ohranjanju naravne in kulturne dediščine, tako snovne kot nesnovne.
Več o tem
Sprehod po mestnih poteh Kamnika s prof. Janom Gehlom

 12. april 2019 - Razvojni center Srca Slovenije je v okviru projekta CityWalk, v sodelovanju z Občino Kamnik in Štajn Arhitekti, gostil prof. Jana Gehla, mednarodno priznanega strokovnjaka za urbano mobilnost.

Več o tem
LAS-ovi delavnici za pripravo in izvajanje projektov

9. april 2019 - Vodilni partner LAS Srce Slovenije Razvojni center Srca Slovenije je v aprilu izvedel dve delavnici za potencialne prijavitelje in upravičence na temo priprave in vodenja projektov, ki jih sofinancira iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja. Delavnici sta potekali 4. aprila v Kamniku in 9. aprila v Mekinjah, udeležilo se ju je skoraj 30 ljudi. 

Več o tem
Novi izdelki Srca Slovenije s potrjeno kakovostjo

8. april 2019 - V petek, 5. aprila 2019, je potekalo tretje ocenjevanje za pridobitev kolektivne tržne znamke Srce Slovenije. Na ocenjevanju je bilo 57 rokodelskih izdelkov ter izdelkov unikatnega in industrijskega oblikovanja in 41 prehranskih izdelkov z območja LAS Srce Slovenije. Pozitivno mnenje je dobilo kar 70 izdelkov, od tega 30 rokodelskih in 40 prehranskih izdelkov, med njimi številni na tematiko zelišč in zdravilnih rastlin. V celotni beri je tako že 172 certificiranih izdelkov.
Več o tem
Poučno srečanje z rokodelci Srca Slovenije

4. april 2019 - V četrtek, 28. marca 2019, je Razvojni center Srca Slovenije v Litiji organiziral srečanje rokodelcev, na katerem je bil gost Matej Povše, eden najbolj prepoznavnih slovenskih fotografov. S predavanjem o pomenu dobre fotografije za uspešno spletno prodajo izdelkov in nagovarjanje ciljnih publik preko socialnih omrežij je nagovoril vse tiste rokodelce, ki se s tem izzivom srečujejo na dnevni ravni. 
Več o tem
V Kamnik prihaja Jan Gehl

4. april 2019 - Projekt CityWalk s pomočjo okrepljene vloge aktivnih trajnostnih oblik mobilnosti, kot sta hoja in kolesarjenje, ozavešča meščane v Podonavski regiji o pomenu zmanjšanih emisij in hrupa, ter vzpostavitvi varnejšega prostora za življenje. Glavni namen projekta je izboljšanje ključnih pogojev za hojo. V četrtek, 11. aprila 2019, bomo v Kamniku izvedli niz dogodkov z namenom ozaveščanja javnosti.

Več o tem
Izšle so 5. e-novice projekta INSiGHTS

29. marec 2019 - Izšle so 5. e-novice projekta INSiGHTS. Predstavljene so aktivnosti partnerjev in rezultati pilotnega dela nekatrih partnerjev.
Več o tem
LAS Srce Slovenije ponovno med najuspešnejšimi v Sloveniji

22. marec 2019 – Lokalna akcijska skupina Srce Slovenije, ki jo vodi vodilni partner Razvojni center Srca Slovenije, je bila na četrtem razpisu za dejavnosti sodelovanja lokalnih akcijskih skupin med najuspešnejšimi v Sloveniji. Odobrili so ji dva nova projekta na temo promocije kolesarjenja in rokodelstva, kar je izjemen uspeh, če vemo, da so bili potrjeni le štirje projekti. Iz naslova projektov sodelovanja je v aktualnem programskem obdobju LAS Srce Slovenije tako pridobila že dodatnih 223.649,60 evrov evropskih sredstev za razvoj podeželja.

Več o tem
Brezplačna praktična delavnica "Kako narediti dobro fotografijo?"

22. marec 2019 - Vabimo vas na brezplačno praktično delavnico »Kako narediti dobro fotografijo?«, ki bo v četrtek, 28. marca 2019, od 17. do 19. ure v Mestnem muzeju Litija (Cesta komandanta Staneta 2, Litija). Z nami bo vrhunski fotograf Matej Povše.
Več o tem
Odličen odziv na povabilo na izobraževanje za lokalne turistične vodnike

22. marec 2019 - Razvojni center Srca Slovenije je v okviru pilotnih aktivnosti projekta INSiGHTS (Strategije zelenega in zdravega turizma) organiziral izobraževanje za lokalne turistične vodnike. Delavnica je potekala v ponedeljek, 18. marca 2019, v Litiji.

Več o tem
Razvojni center Srca Slovenije na evropski ravni prepoznan kot organizacija, ki je dosegla pomemben doprinos nacionalnemu ukrepu Vavčerske sheme v Sloveniji

21. marec 2019 - Razvojni center Srca Slovenije je 19. marca 2019 sodeloval na mednarodni konferenci na temo Industrijske modernizacije in medregionalnega povezovanja v Firencah (Italija). Kot partner projekta TRINNO, ki že tri leta aktivno spodbuja podporne ekosisteme za podjetništvo, je Razvojni center prejel odlične odzive na več-mesečno delo in sodelovanje s slovenskim Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo. S svojo mrežo evropskih partnerjev in pridobljenim znanjem, je Razvojni center omogočil prenos dobre prakse in njenih parametrov vavčerskega sistema na Irskem tudi v Slovenijo.
Več o tem
Javni zavod Bogenšperk vabi k sodelovanju na 1. Spomladanskem sejmu

1. marec 2019 - Pomlad je že skoraj tu, prav tako 1. Spomladanski sejem, ki ga organizira Javni zavod Bogenšperk. K udeležbi vabimo lokalne in druge ponudnike z umetnostno-obrtniškimi izdelki ali prehrambnimi pridelki in izdelki, da predstavijo tradicionalno domačo obrt, kulinariko in ostale dejavnosti. Tema sejma je pomlad in vse kar pomlad prinaša: prebujanje rastlin, cvetenje, čiščenje, urejanje vrta in okolice, …

Več o tem
Vas zanima delo lokalnega turističnega vodnika?

22. februar 2019 - Razvojni center Srca Slovenije v okviru projekta INSiGHTS – strategije zelenega in zdravega turizma organizira brezplačno izobraževanje za lokalne turistične vodnike. Vse, ki vas to delo zanima, vabimo na prvi sklop izobraževanja, kjer se boste spoznali z osnovami veščin vodenja, kot so bonton in vodniški kodeks, vloga turističnega vodnika pri razvoju destinacije in psihologija pri turističnem vodenju.
Več o tem
Produkcija: Peternet