English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Jerebova ulica 14, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter
Aktualno - arhiv
Srce Slovenije na obisku v Zgornje Savinjski dolini

17. april 2019 - Lokalna akcijska skupina Srce Slovenije je v petek, 12. aprila 2019, organizirala za svoje člane in druge zainteresirane prebivalce strokovno ekskurzijo z ogledom dobrih praks na območju LAS Zgornje Savinjske in Šaleške doline. Ustavili so se v Gornjem Gradu, Ljubnem ob Savinji, Logarski dolini in Solčavi. Udeleženci so bili navdušeni nad predstavljenim razvojnim delovanjem, ki temelji na ohranjanju naravne in kulturne dediščine, tako snovne kot nesnovne.
Več o tem
Sprehod po mestnih poteh Kamnika s prof. Janom Gehlom

 12. april 2019 - Razvojni center Srca Slovenije je v okviru projekta CityWalk, v sodelovanju z Občino Kamnik in Štajn Arhitekti, gostil prof. Jana Gehla, mednarodno priznanega strokovnjaka za urbano mobilnost.

Več o tem
LAS-ovi delavnici za pripravo in izvajanje projektov

9. april 2019 - Vodilni partner LAS Srce Slovenije Razvojni center Srca Slovenije je v aprilu izvedel dve delavnici za potencialne prijavitelje in upravičence na temo priprave in vodenja projektov, ki jih sofinancira iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja. Delavnici sta potekali 4. aprila v Kamniku in 9. aprila v Mekinjah, udeležilo se ju je skoraj 30 ljudi. 

Več o tem
Novi izdelki Srca Slovenije s potrjeno kakovostjo

8. april 2019 - V petek, 5. aprila 2019, je potekalo tretje ocenjevanje za pridobitev kolektivne tržne znamke Srce Slovenije. Na ocenjevanju je bilo 57 rokodelskih izdelkov ter izdelkov unikatnega in industrijskega oblikovanja in 41 prehranskih izdelkov z območja LAS Srce Slovenije. Pozitivno mnenje je dobilo kar 70 izdelkov, od tega 30 rokodelskih in 40 prehranskih izdelkov, med njimi številni na tematiko zelišč in zdravilnih rastlin. V celotni beri je tako že 172 certificiranih izdelkov.
Več o tem
Poučno srečanje z rokodelci Srca Slovenije

4. april 2019 - V četrtek, 28. marca 2019, je Razvojni center Srca Slovenije v Litiji organiziral srečanje rokodelcev, na katerem je bil gost Matej Povše, eden najbolj prepoznavnih slovenskih fotografov. S predavanjem o pomenu dobre fotografije za uspešno spletno prodajo izdelkov in nagovarjanje ciljnih publik preko socialnih omrežij je nagovoril vse tiste rokodelce, ki se s tem izzivom srečujejo na dnevni ravni. 
Več o tem
V Kamnik prihaja Jan Gehl

4. april 2019 - Projekt CityWalk s pomočjo okrepljene vloge aktivnih trajnostnih oblik mobilnosti, kot sta hoja in kolesarjenje, ozavešča meščane v Podonavski regiji o pomenu zmanjšanih emisij in hrupa, ter vzpostavitvi varnejšega prostora za življenje. Glavni namen projekta je izboljšanje ključnih pogojev za hojo. V četrtek, 11. aprila 2019, bomo v Kamniku izvedli niz dogodkov z namenom ozaveščanja javnosti.

Več o tem
Izšle so 5. e-novice projekta INSiGHTS

29. marec 2019 - Izšle so 5. e-novice projekta INSiGHTS. Predstavljene so aktivnosti partnerjev in rezultati pilotnega dela nekatrih partnerjev.
Več o tem
LAS Srce Slovenije ponovno med najuspešnejšimi v Sloveniji

22. marec 2019 – Lokalna akcijska skupina Srce Slovenije, ki jo vodi vodilni partner Razvojni center Srca Slovenije, je bila na četrtem razpisu za dejavnosti sodelovanja lokalnih akcijskih skupin med najuspešnejšimi v Sloveniji. Odobrili so ji dva nova projekta na temo promocije kolesarjenja in rokodelstva, kar je izjemen uspeh, če vemo, da so bili potrjeni le štirje projekti. Iz naslova projektov sodelovanja je v aktualnem programskem obdobju LAS Srce Slovenije tako pridobila že dodatnih 223.649,60 evrov evropskih sredstev za razvoj podeželja.

Več o tem
Brezplačna praktična delavnica "Kako narediti dobro fotografijo?"

22. marec 2019 - Vabimo vas na brezplačno praktično delavnico »Kako narediti dobro fotografijo?«, ki bo v četrtek, 28. marca 2019, od 17. do 19. ure v Mestnem muzeju Litija (Cesta komandanta Staneta 2, Litija). Z nami bo vrhunski fotograf Matej Povše.
Več o tem
Odličen odziv na povabilo na izobraževanje za lokalne turistične vodnike

22. marec 2019 - Razvojni center Srca Slovenije je v okviru pilotnih aktivnosti projekta INSiGHTS (Strategije zelenega in zdravega turizma) organiziral izobraževanje za lokalne turistične vodnike. Delavnica je potekala v ponedeljek, 18. marca 2019, v Litiji.

Več o tem
Razvojni center Srca Slovenije na evropski ravni prepoznan kot organizacija, ki je dosegla pomemben doprinos nacionalnemu ukrepu Vavčerske sheme v Sloveniji

21. marec 2019 - Razvojni center Srca Slovenije je 19. marca 2019 sodeloval na mednarodni konferenci na temo Industrijske modernizacije in medregionalnega povezovanja v Firencah (Italija). Kot partner projekta TRINNO, ki že tri leta aktivno spodbuja podporne ekosisteme za podjetništvo, je Razvojni center prejel odlične odzive na več-mesečno delo in sodelovanje s slovenskim Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo. S svojo mrežo evropskih partnerjev in pridobljenim znanjem, je Razvojni center omogočil prenos dobre prakse in njenih parametrov vavčerskega sistema na Irskem tudi v Slovenijo.
Več o tem
Javni zavod Bogenšperk vabi k sodelovanju na 1. Spomladanskem sejmu

1. marec 2019 - Pomlad je že skoraj tu, prav tako 1. Spomladanski sejem, ki ga organizira Javni zavod Bogenšperk. K udeležbi vabimo lokalne in druge ponudnike z umetnostno-obrtniškimi izdelki ali prehrambnimi pridelki in izdelki, da predstavijo tradicionalno domačo obrt, kulinariko in ostale dejavnosti. Tema sejma je pomlad in vse kar pomlad prinaša: prebujanje rastlin, cvetenje, čiščenje, urejanje vrta in okolice, …

Več o tem
Vas zanima delo lokalnega turističnega vodnika?

22. februar 2019 - Razvojni center Srca Slovenije v okviru projekta INSiGHTS – strategije zelenega in zdravega turizma organizira brezplačno izobraževanje za lokalne turistične vodnike. Vse, ki vas to delo zanima, vabimo na prvi sklop izobraževanja, kjer se boste spoznali z osnovami veščin vodenja, kot so bonton in vodniški kodeks, vloga turističnega vodnika pri razvoju destinacije in psihologija pri turističnem vodenju.
Več o tem
Javni poziv LAS Srce Slovenije

21. februar 2019 - Lokalna akcijska skupina (LAS) Srce Slovenije je na spletni strani Las Srce Slovenije dne 18.2.2019 objavila javni poziv za izbor operacij za uresničevanje ciljev Strategije lokalnega razvoja na območju občin Dol pri Ljubljani, Kamnik, Litija, Lukovica, Moravče in Šmartno pri Litiji v letu 2019.
Več o tem
Uspešno izvedeno letno srečanje turističnih ponudnikov Srca Slovenije

20. februar 2019 - V ponedeljek, 18. februarja 2019, se je v Litiji v mestnem muzeju zgodilo letno srečanje turističnih ponudnikov Srca Slovenije. Udeležilo se ga je skoraj 60 predstavnikov različnih podjetij, društev, kmetij in drugih akterjev, ki delujejo na področju turizma v Srcu Slovenije. V prvem delu srečanja so udeleženci spoznali dobre prakse iz posameznih občin iz Srca Slovenije, sledile so predstavitev razpisa in borza idej za nove povezovalne projekte ter ogled rudnika Sitarjevec. 

Več o tem
Zbiranje arhivskega gradiva za oblikovanje turističnega produkta Mine Tour

14. februar 2019 - Pred zaključkom prvega semestra projekta Mine Tour so se partnerji iz Hrvaške in Slovenije 12. Februarja 2019 sestali v Ljubljani. V tem semestru so sodelujoči partnerji, vsak na svoji lokaciji, pregledovali in pridobivali dokumentarno in arhivsko gradivo povezano z dediščino rudnikov. Prav tako je bil prvi semester namenjen pripravi prostorskih analiz.

Več o tem
Projekt TRINNO zaključuje svojo aktivno obdobje in kaže na prve pomembne dosežke triletnega delovanja

14. februar 2019 - Podporni ekosistemi za podjetništvo so ključni gradniki uspešnega ustvarjanja novih delovnih mest, ustanavljanja podjetij, gospodarske rasti in inovacij. Omenjeno Razvojni center Srca Slovenije naslavlja skupaj s šestimi evropskimi partnerji v okviru TRINNO projekta. Prvi rezultati našega zavzemanja in aktivne vloge pri izboljšanju instrumentov politik na tem področju so privedli do pomembnih rezultatov v regiji Srca Slovenije in na nacionalni ravni. Omenjeno se na nacionalni ravni izraža pri našem aktivnem sodelovanju z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo ter ključnimi koraki za izboljšan status in položaj rokodelcev v Sloveniji.
Več o tem
Vabilo na srečanje s turističnimi ponudniki Srca Slovenije

11. februar 2019 - Turistične ponudnike Srca Slovenije vabimo na delovno srečanje, ki bo potekalo v ponedeljek, 18. februarja 2019, v Mestnem muzeju Litija (Cesta komandanta Staneta 2, Litija). Predstavljen bo 3. javni poziv LAS Srce Slovenije ter možnosti prijave projektov, izmenjali bomo tudi ideje za skupni projekt s področja turizma. Poudarek bo tudi na predstavitvah dobrih praks s področja turizma v Srcu Slovenije. Skupaj si bomo ogledali rudnik Sitarjevec, ki je od lanskega leta spet odprt za obiskovalce. 
Več o tem
Srce Slovenije konec januarja na osrednjem turističnem sejmu v Ljubljani

7. februar 2019 - Srce Slovenije se je tudi letos predstavljalo na sejmu Alpe-Adria za zeleni, aktivni turizem ter kamping in karavaning na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Na predstavitvenem prostoru Ljubljane in regije Osrednja Slovenija smo skupaj z drugimi ponudniki predstavljali športno-aktivna doživetja v prestolnici in regiji.
Več o tem
Izšla je knjižica »Utrip prireditev v Srcu Slovenije 2019«

4. februar 2019 - Se radi družite in spoznavate nove ljudi ter se v prostem času radi udeležujete raznih dogodkov? V novi knjižici s koledarjem prireditev je preko 380 dogodkov, ki se bodo v letošnjem letu odvijali v občinah Litija, Šmartno pri Litiji, Kamnik in Lukovica.

Več o tem
Produkcija: Peternet