English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


V Bolgariji o aktivnem turizmu v Srcu Slovenije

19. december 2011 - V bolgarskem mestu Tryavna je 13. in 14. decembra 2011 potekalo prvo srečanje partnerjev evropskega projekta Aktivni turizem, ki se izvaja v okviru programa Vseživljenjsko učenje. Pri njem sodelujejo štirje partnerji iz različnih evropskih držav, med njimi Center za razvoj Litija kot edini slovenski partner.

Projekt AcTour, »Aktivni turizem za trajnostni razvoj« je namenjen uvajanju aktivnega turizma kot nove profesionalne dejavnosti na podeželskih območjih s pomočjo poklicnega usposabljanja. Poseben poudarek bo na zelenem turizmu, glavne ciljne skupine projekta pa so seniorji in ljudje s posebnimi potrebami ter podjetniki na podeželskih območjih (lastniki restavracij, družinskih hotelov, gorski vodniki, športni inštruktorji, interpretatorji dediščine itd.).

Za Center za razvoj Litija je to že drugi projekt, ki ga izvajamo preko programa Vseživljenjsko učenje, podprogram Leonardo da Vinci, ki je namenjen predvsem povezovanju politike in prakse na področju poklicnega izobraževanja in usposabljanja.

  
Prvo srečanje partnerjev projekta Aktivni turizem je potekalo v bolgarskem mestu Tryavna

Produkcija: Peternet