English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Leseni zabojčki in papirnate vrečke na tržnici v Kamniku

19. januar 2012 - Tržnica v Kamniku bo od februarja bogatejša za enotno, okolju prijazno eko embalažo za sadje in zelenjavo. Embalaža je bila razvita v sodelovanju med Občino Kamnik in zadrugo Jarina, ki na območju Srce Slovenije povezuje več kot 50 kmetov, ki s svojimi pridelki oskrbujejo tudi šole in vrtce. Nova embalaža prispeva tudi k prepoznavnosti lokalnih produktov.

Analiza stanja, ki je bila na tržnici v Kamniku opravljena junija, je pokazala, da ponudniki domačih pridelkov večinoma uporabljajo plastično embalažo. »Naš namen je bil poenotiti izgled embalaže za vse ponudnike ter oblikovati okolju prijazno embalažo, ki bo prispevala k boljši prepoznavnosti lokalnih pridelkov in s tem pospeševala prodajo lokalnih produktov« je povedala Nataša Smrekar, koordinatorka lokalne samooskrbe s hrano na Jarini.

Februarja bodo vsi zainteresirani ponudniki domačih pridelkov tržnice v Kamniku prejeli lesene zabojčke in papirnate vrečke. Snovalci novega materiala so prepričani, da skupna embalaža predstavlja prepoznavnost lokalnih produktov na vedno bolj pestrem slovenskem trgu. Na Jarini si želijo, da bi se nova eko embalaža za sadje in zelenjavo v prihodnje uporabljala na tržnicah po celotnem območju Srca Slovenije.

 
 
   Foto: Matej Povše                                                                                        

Produkcija: Peternet