English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Srečanje partnerjev evropskega kolesarskega projekta

26. marec 2012 - Partnerji mednarodnega kolesarskega projekta CYCLO, v katerem sodeluje tudi Center za razvoj Litija, so se 22. in 23. marca srečali v Kamniku. Gostje iz petih evropskih držav so se seznanili z dobrimi praksami evropskih kolesarskih mest in z akcijami, ki bodo izvedene letos poleti. V občinah Srca Slovenije se pričenja trasiranje poti za cestne kolesarje, družinsko kolesarjenje ter za bolj zahtevne kolesarje izven urejenih cestnih poti.

Glavna tema partnerskega srečanja v Sloveniji, ki je potekalo v hotelu Malograjski dvor v Kamniku, so bile načrtovane akcije osveščanja o pomenu kolesarskega prometa ter promocijske aktivnosti, ki jih bodo partnerji izvajali med poletjem. Posebno zanimivo je bilo predavanje Riesa Kamphofa iz Evropskega metropolitanskega instituta, ki je predstavil dobre prakse v evropskih kolesarskih mestih kot so Kobenhaven, Sevilla, Rethymnon, Utrecht in Vilna. Partnerje je poleg direktorice Centra za razvoj Litija, Aleksandre Gradišek, pozdravil tudi župan Občine Kamnik, Marjan Šarec.

Kot primer dobre prakse na področju kolesarstva v Sloveniji smo gostom iz tujine predstavili Slovensko kolesarsko mrežo, v Ljubljani pa so imeli priložnost testirati tudi sistem mestnega kolesa BicikeLJ. Predstavil jim ga je tehnični direktor podjetja Europlakat, Matjaž Čepon, na sami testni vožnji po Ljubljani pa je kolesarski koordinator Mestne občine Ljubljana, Janez Bertoncelj, poudaril dobre rezultate razvoja kolesarske infrastrukture v Ljubljani na podlagi Celovite kolesarske strategije.
 

Srečanje partnerjev projekta Cyclo je potekalo v hotelu Malograjski dvor v Kamniku


Gostje iz tujine so imeli v Ljubljani priložnost testirati tudi sistem mestnega kolesa BicikeLJ

Produkcija: Peternet