English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Napoved: Abrahami na kolesarskem maratonu

16. maj 2012 - V soboto, 19. maja 2012 se bodo petdesetletniki, ki se povezujejo v okviru projekta Abrahamov ključ Srca Slovenije udeležili kolesarskega maratona od Ljubljane do Metlike. Ob zaključku bodo v Metliki obiskali tradicionalno prireditev Vinska vigred, ki v letos poteka že tridesetič.

Kolesarski maraton je eden izmed dogodkov, ki jih bodo v okviru projekta Abrahamov ključ Srca Slovenije v letošnjem letu izpeljali petdesetletniki. Skupaj bodo odigrali nogometno tekmo, se odpravili na Triglav, skupaj obirali oljke in udeležili trgatve. Posebej simbolen dogodek je bil zasaditev sadnega drevoreda, ki ga bodo abrahami ponovili z ureditvijo sadnega parka v Cerknici. Skupno praznovanje 50-letnikov bo potekalo hkrati z izletom po Srcu Slovenije 14. septembra 2012 v Dolskem.

Petdesetletnike vodi humanitarno poslanstvo, saj s svojimi aktivnostmi zbirajo sredstva za organizacijo Novi paradoks, ki oskrbuje ljudi s posebnimi potrebami in težavami v duševnem zdravju. Ideja o skupnem praznovanju abrahama s poudarkom na dobrodelnosti je pred štirimi leti zrasla iz civilne iniciative Jožeta Kosa iz Polšnika. Od takrat generacije abrahamov vsako leto prispevajo svoj delček k boljši kakovosti življenja na različnih področjih.

K sodelovanju pri projektu Abrahamov ključ Srca Slovenije ste še vedno vabljeni posamezniki iz celotne Slovenije, ki ste bili rojeni v letu 1962 in letos praznujete okroglih 50 let! Zadnji rok za prijavo na kolesarski maraton je 17. maj 2012 (telefon 041 926 479 – Bogdan).


Produkcija: Peternet