English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Srečanje partnerjev projekta Aktivni turizem

3. maj 2012 - V španskem mestu Leon je 25. in 26. aprila 2012 potekalo drugo srečanje partnerjev evropskega projekta Aktivni turizem, ki se izvaja v okviru programa Vseživljenjsko učenje. Pri njem sodelujejo štirje partnerji iz različnih evropskih držav, med njimi Center za razvoj Litija kot edini slovenski partner.

Projekt AcTour, »Aktivni turizem za trajnostni razvoj« je namenjen uvajanju aktivnega turizma kot nove profesionalne dejavnosti na podeželskih območjih s pomočjo poklicnega usposabljanja. Poseben poudarek je na zelenem turizmu, glavne ciljne skupine projekta so podjetniki na podeželskih območjih (lastniki restavracij, družinskih hotelov, gorski vodniki, športni inštruktorji, interpretatorji dediščine itd.), pa tudi ljudje s posebnimi potrebami in seniorji.

Za Center za razvoj Litija je to že drugi projekt, ki ga izvajamo preko programa Vseživljenjsko učenje, podprogram Leonardo da Vinci, ki je namenjen predvsem povezovanju politike in prakse na področju poklicnega izobraževanja in usposabljanja.
 

V španskem mestu Leon je potekalo drugo srečanje partnerjev projekta Aktivni turizem iz štirih evropskih držav


Španski partnerji so nam pokazali primer dobre prakse na področju aktivnega turizma: podjetje Guheko, ki se ukvarja z organiziranjem adrenalinskih izletov v hribovitem delu regije Castilla y Leon

Produkcija: Peternet