English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Kolesarski izziv v Mengšu

28. maj 2012 - V Mengšu je sklopu kolesarskega vzpona na Mengeško kočo 26. maja 2012 potekal kolesarski izziv na poligonu, na katerem so lahko kolesarji preverili svoje kolesarske spretnosti in si privozili praktične nagrade.

V sklopu preventivnih promocijskih aktivnosti mednarodnega projekta Cyclo je Center za razvoj Litija organiziral kolesarski izziv s spretnostnim poligonom. Kolesarji so se preizkusili v petih spretnostnih vajah, v katerih so preverili spretnosti ravnotežja, koordinacije in obvladovanje kolesa. Izziva se je udeležilo 50 kolesarjev, med njimi so bili tako mladi, najmlajši je štel komaj 3 leta in pol, kot tudi starejši, ki so še vedno dobro obvladovali kolo in z navdušenjem izpeljali vse naloge. Za vsako uspešno opravljeno nalogo so kolesarji prejeli žig in po zbranih petih žigih prejeli praktični nagradi – svetleč kolesarski brezrokavnik in odsevni trak, s katerim bodo v prometu bolje vidni.

Kolesarski izziv so kolesarji sprejeli z velikim odobravanjem, saj so bili mnenja, da je tovrstnih aktivnosti premalo. Še posebej so bili veseli starši, ki so na poligon pripeljali svoje malčke in tako skupaj izboljšali spretnosti pri vožnji s kolesom.

Izvedba programa »Spretnostna vožnja s kolesom« je sofinancirana v okviru projekta CYCLO, ki je bil odobren v okviru evropskega transnacionalnega programa MED in je sofinanciran iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Projekt spodbuja uporabo kolesa kot prevoznega sredstva v vsakdanjem prometu in kolesarskega turizma.
 

V Mengšu se je na kolesarskem poligonu zbralo preko 50 kolesarjev


Projekt CYCLO spodbuja uporabo kolesa kot prevoznega sredstva v vsakdanjem prometu

Produkcija: Peternet