English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Abrahami na 30. kolesarskem maratonu Vinska vigred

22. maj 2012 - Po odmevni akciji sajenja dreves v Dolskem so se petdesetletniki iz projekta Abrahamov ključ Srca Slovenije udeležili kolesarskega maratona od Ljubljane do Metlike.

Vinska vigred je kulturna, družabna in športna prireditev vinogradnikov s kar tridesetletno tradicijo, in je bila kot taka izbrana za enega ključnih dogodkov projekta Abrahamov ključ, ki ga letos vodi Željko Savič. Kolesarjenja na Vinski vigredi, ki se je zgodilo pod taktirko vodje izvedbe Bogdana Kralja, dolgoletnega kolesarja in državnega reprezentanta, se je udeležilo skoraj 40 kolesarjev. Večina se je podala na celotno, 109 km dolgo progo, ostali pa so se odpravili na krajšo pot iz Žužemberka. V sodelovanju s Centrom za razvoj Litija, tehničnim podpornikom projekta, so se kolesarji med potjo ustavili tudi v Ivančni Gorici in si ogledali sobotno tematsko tržnico.

V Metliki je kolesarje iz Srca Slovenije v imenu organizatorja sprejel vinogradnik Otmar Šturm, ki je bil poleg Avtohiše Berus iz Novega Mesta tudi sponzor kolesarskih majic. Po degustaciji vina pri Vinogradništvu Šturm so se Abrahami in njihovi spremljevalci odpravili še na pokušino lokalne kulinarike in tradicionalne pogače Aktiva kmečkih žena iz Metlike, družbi petdesetletnikov pa se je pridružil tudi znani turistični novinar Drago Bulc, ki je pozdravil prizadevanja petdesetletnikov v projektu Abrahamov ključ. Za spremstvo in prevoz koles iz Metlike nazaj v Srce Slovenije je poskrbelo podjetje Varstal.
 

Kolesarksega maratona s startom v Ljubljani se je udeležilo 40 Abrahamov s spremljevalci


Skupinska fotografija Abrahamov na cilju kolesarskega maratona v Metliki

Več fotografij: https://picasaweb.google.com/107875934314913053054/AbrahamovKljucKolesarskiMaratonLjubljanaMetlika1952012

Produkcija: Peternet