English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Po zdravje na tržnico v Ivančno Gorico

21. maj 2012 - Tržnica v Ivančni Gorici postaja družabni prostor za izmenjavo znanj in izkušenj, predvsem pa kakovostne lokalne hrane in rokodelskih izdelkov iz območja.

Glavna tematika majske tržnice, ki je potekala 19. maja 2012, je bila namenjena osveščanju potrošnikov o zdravem načinu prehranjevanja. Obiskovalci so lahko nakupovali že prve pomladne pridelke: jagode, solato, špinačo in gobe, okušali pa so jedi iz špargljev, eno najzgodnejših vrst pomladne zelenjave. Šparglji, ki nam zaradi velike vsebnosti številnih vitaminov in mineralov pomagajo, da vstopimo v toplejše mesece še bolj polni zdravja in energije, so odlični v kombinaciji z jajci in gobami, kakršne so za obiskovalce tematske tržnice pripravili člani gobarskega društva Štorovke.

Na tržnici je sodelovala tudi Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije, ki je predstavila projekt zorenja govejega mesa na paši rejenih živali, zaključek sobotne tržnice pa je ponudil parado ljubiteljev starodobnih vozil, ki je v organizaciji Kluba Oldtimerjev Škofljica in AMD Šentvid pri Stični potekala od Škofljice preko Višnje Gore do Ivančne Gorice.
 

Kmetija Ramovž je za obiskovalce tržnice pripravila pokušino štirih vrst jedi iz špargljev


Zadovoljni lokalni ponudnici iz Ivančne Gorice


Podprto z donacijo Švice v okviru Švicarskega prispevka razširjeni Evropski uniji.

Produkcija: Peternet