English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Digitalni izzivi na področju turizma

23. maj 2012 - Uporaba sodobnih digitalnih tehnologij predstavlja še neizkoriščen vir priložnosti za razvoj turizma v Srcu Slovenije, tako na področju promocije kot tudi prodaje produktov, storitev in rešitev.

V okviru mednarodnega projekta DANTE so se predstavniki Centra za razvoj Litija med 17. in 19. majem udeležili delavnice, ki je v organizaciji grških partnerjev potekala na Kreti. Delavnica je ponudila predstavitve številnih zanimivih projektov s področja sodobnih digitalnih tehnologij, ki se jih lotevajo na tem turistično izredno naprednem sredozemskem otoku. Zakaj bi taksi predstavljal samo prevozno sredstvo, ko pa lahko potnik v njem plačuje tudi svoje račune, naroča karte za gledališče in brska po spletu. Projekt »Super taksi«, ki se je pilotsko začel v kretskem mestu Heraklion, se sedaj uspešno prenaša tudi v ostala grška mesta. Ko planiramo dopust in se odločamo med različnimi opcijami glede prevoza, namestitve in ostalih storitev, si lahko enostavno pomagamo z uporabo t.i. multimodalnih planerjev poti (projekt WISETRIP), s pomočjo katerih lahko vse storitve lahko na enem mestu tudi plačamo. Veliko se vlaga tudi v digitalizacijo občinskih uprav, prost dostop do informacij za turiste in podobno.

Digitalne tehnologije torej vse bolj postajajo del »vrednostne verige« v turizmu, ponujajo skoraj neomejene možnosti za turistično industrijo in postajajo del doživetja destinacije. Zanimivo ponazoritev vloge socialnih omrežij v turizmu si lahko ogledate na naslednji povezavi: http://www.youtube.com/watch?v=EtWS36r0FtY
 

Produkcija: Peternet