English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Kolesarski poligon v Kamniku spretno prevozil tudi 86-letnik

2. julij 2012 - V Kamniku je Center za razvoj Litija kot dodatno aktivnost za kolesarje na dan kolesarskega maratona Alpe Scott, 1. julija 2012,  pripravil preizkus spretnostne vožnje, ki se ga je na športnem igrišču Osnovne šole Toma Brejca udeležilo preko 40 kolesarjev.

Test spretnosti na kolesu je koristen pokazatelj sposobnosti hitrega odziva kolesarja v nepredvidljivih situacijah, ki se mu lahko zgodijo v prometu. Udeleženci so bili ob uspešno prevoženem poligonu nagrajeni s praktičnimi nagradami za boljšo vidnost v prometu. Med udeleženci kolesarskega poligona je bil tudi 86-letni Franc Špacal iz Kamnika, ki še vedno redno uporablja svoje 70-letno kolo.

Kolesarji so povedali, da je v Kamniku za njih dobro poskrbljeno, manjka pa jim dokončana rekreacijska os ob Kamniški Bistrici do Domžal. Družine so omenile tudi pomanjkanje urejene povezave od Šutne do kolesarske steze na Ljubljanski cesti. Kamnik je po naravnogeografskih pogojih primerno mesto za kolesarjenje, potrebuje pa še nekaj manjših, a pomembnih infrastrukturnih prilagoditev.

Preizkuse spretnostne vožnje s kolesom v zadnjih mesecih Center za razvoj Litija izvaja v okviru evropskega projekta CYCLO, katerega namen je promocija uporabe kolesa v vsakodnevnem prometu. Izvedba aktivnosti je sofinancirana iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Kolesarski poligon je 24. junija 2012 potekal tudi v Snoviku, kjer se ga je udeležilo veliko mladih kolesarjev.
 

Udeleženci kolesarskih poligonov so največkrat mlade družine z otroki


Kolesarski poligon v Kamniku je spretno prevozil tudi 86-letnik


Poligon je 24. junija potekal tudi v Snoviku

Produkcija: Peternet