English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


50-letniki bodo praznovali na Triglavu

25. julij 2012 - Abrahamov ključ Srca Slovenije povezuje Slovence, ki v letošnjem letu praznujejo svoj 50. rojstni dan. V svoje jubilejno leto so se podali po poti mnogih izzivov, za katere menijo, da bi jih moral doživeti vsak Slovenec. Skupaj so že zasadili drevored in se podali na kolesarski maraton, zdaj pa je pred njimi osrednji izziv leta – vzpon na Triglav.

Skupina abrahamov, ki se že povezuje, vabi tudi ostale 50-letnike, ki letos praznujejo, da sprejmejo pohodniški izziv in se jim pridružijo pri vzponu na Triglav. Potekal bo iz smeri Vrata, in sicer v soboto, 25. in nedeljo, 26. avgusta 2012. Tisti, ki potrebujejo za vzpon nekaj več časa, pa se bodo na pot podali že v petek, 24. avgusta iz Pokljuke. Poskrbljeno bo za vse, organizator pripravlja tudi skupne predpriprave na vzpon.

Več informacij o vzponu na Triglav in drugih akcijah 50-letnikov je na voljo na spletni strani www.srce-slovenije.si.
 

Konec avgusta bodo 50-letniki premagali pohodniški izziv in se podali na najvišji slovenski vrh
 
Edinstven projekt Abrahamov ključ Srca Slovenije se je izoblikoval leta 2009. Ideja o skupnem praznovanju abrahama s poudarkom na dobrodelnosti je zrasla iz ideje Jožeta Kosa s Polšnika. Zasebna iniciativa je prerasla v povezovanje slavljencev iz različnih koncev Slovenije, njihovih bližnjih, domačinov, lokalnih skupnosti, podjetnikov, društev in izseljencev. Od takrat generacije abrahamov vsako leto prispevajo svoj delček k boljši kakovosti življenja na različnih področjih.

50-letniki so leta 2009 zbirali sredstva za nakup novih orgel na Polšniku, v letu 2010 so pomagali otrokom v rejniških družinah, lani je bil poudarek projekta na prelomnicah v življenju. Letos je voditeljstvo generacije ob podpori Centra za razvoj Litija prevzel Željko Savič iz Dolskega, ki skupaj s sovrstniki zbira sredstva za humanitarno organizacijo Novi Paradoks, ki oskrbuje ljudi s posebnimi potrebami in težavami v duševnem zdravju.

Produkcija: Peternet