English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Zeleno sporočilo iz Srca Slovenije v vse slovenske občine

31. julij 2012 - Kolesarski ultramaratonec Hilarij s svojimi ekstremnimi podvigi širi okoljsko zavest. Septembra bo zeleno sporočilo iz Srca Slovenije na kolesu pripeljal v vsako od 211 slovenskih občin.

Kolesarski podvig »211 lipovih listov za zeleno Slovenijo« bo potekal od 31. avgusta do 14. septembra 2012. Zaključek projekta s sprejemom ultramaratonca bo v petek, 14. septembra na Geometričnem središču Slovenije, kjer se bodo tistega dne zbrali tudi župani vseh slovenskih občin. Pri organizaciji dogodka bosta sodelovali Združenje občin Slovenije in Skupnost občin Slovenije, ki bosta za župane pripravili strokovni posvet.

Zeleno povezovanje slovenskih občin je pomembno za vso Slovenijo, zato je Center za razvoj Litija s ponosom podprl Hilarijev najnovejši podvig. Sodeloval bo pri tehnični podpori projektu, koordinaciji dogodkov in obveščanju javnosti o podvigu. Verjamejo namreč, da je ohranjanje naravnega okolja ključ za boljšo kakovost življenja na vseh ravneh, zato sodelujejo tudi v drugih projektih, ki gradijo na »zelenih vsebinah«.

Center za razvoj Litija preko evropskega projekta CYCLO promovira uporabo kolesa v vsakodnevnem prometu in povezuje kolesarske poti po Srcu Slovenije. Jeseni bodo izdali karto s potmi za cestne kolesarje, družinsko kolesarjenje in za bolj zahtevne kolesarje, Hilarij pa bo hkrati po Sloveniji ponesel tudi povabilo k obisku kolesarskih poti v Srcu Slovenije.
 

Produkcija: Peternet