English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Jutri start edinstvenega kolesarskega podviga ultramaratonca Hilarija

30. avgust 2012 - Slovenski ultramaratonec Radovan Skubic Hilarij ima pred sabo nov edinstveni podvig, tokrat zadnji v njegovi 30-letni karieri. V dveh tednih bo prekolesaril vseh 211 slovenskih občin. Pri startu (približno prvih četrt ure) se mu bodo pridružili znani Slovenci, med drugim tudi Blažka Müller Pograjc, Nuša Derenda, dr. Andrej Vizjak, miss Universe 2010 Marika Savšek, direktorica Centra za razvoj Litija Aleksandra Gradišek, župani Franci Rokavec, Franc Jerič, Rupert Gole, Dušan Strnad in otroci Kolesarskega društva Calcit.

Start edinstvenega kolesarskega podviga bo jutri, 31. avgusta 2012, na Geometričnem središču Slovenije (GEOSS) na Spodnji Slivni. Potekal bo ob vsakem vremenu.

Hilarij se bo na uraden start pripeljal iz rojstne hiše iz vasi Mala Kostrevnica, ki je 20 kilometrov oddaljena od Geometričnega središča Slovenije. Kolesarski podvig »211 lipovih listov za zeleno Slovenijo« bo Hilarij zaključil v petek, 14. septembra 2012, sprejeli ga bodo župani slovenskih občin, ki se bodo ob tej priložnosti zbrali na GEOSS-u. Gre za zadnji podvig Hilarija, ki bo s tem tudi zaključil njegovo 30-letno kolesarjenje s prizadevanjem za ohranitev zelene Slovenije. Ob tem vas vabimo, da se tudi vi, kot predstavnik medijev, pridružite startu in sodelujete pri velikem projektu, hkrati pa zadnjem ultramaratonca Hilarija.


Hilarij je prepričan, da je ohranjanje naravnega okolja ključ za boljšo kakovost življenja na vseh ravneh, zato že skoraj 30 let izvaja odmevne »zelene« projekte. Zavzema se za promocijo kolesarjenja kot eno najbolj trajnostnih oblik rekreacije. Na spletni strani www.hilarij.si in njegovem Facebook profilu boste lahko spremljali dnevno dogajanje v različnih krajih po Sloveniji. Na svoji poti bo promoviral tudi kolesarske poti Srca Slovenije za družine, občasne kolesarje in zahtevnejše rekreativce. Na kolesu se bodo Hilariju pri kolesarjenju po slovenskih občinah priključili tudi nekateri župani in podžupani ter nekaj znanih Slovencev, med njimi Borut Pahor.

Projekt podpira tudi Center za razvoj Litija, ki v okviru znamke Srce Slovenije povezuje turistične, podjetniške in okoljske potenciale zaokroženega območja v osrčju Republike Slovenije. Spodbuja podjetniški preboj podeželja, varovanje naravnega okolja in lokalno samooskrbo ter krepi aktivno vlogo prebivalcev. Središče Srca Slovenije je GEOSS – geometrično središče v bližini prazgodovinskih Vač, od koder se bo na pot po Sloveniji podal Hilarij.

Produkcija: Peternet