English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


50-letniki v pripravah na pristno prekmursko trgatev

6. september 2012 - Vzdušje ob trgatvi je doživetje, ki ga mora vsaj enkrat v življenju izkusiti vsak Slovenec. Tako pravijo letošnji 50-letniki, ki so v svojem jubilejnem letu opravili že nekaj posebnih izzivov. Skupaj so zasadili drevored s 50 lipami v Dolskem, se podali na kolesarski maraton od Ljubljane do Metlike, konec avgusta pa so se celo skupaj povzpeli na Triglav. V soboto, 29. septembra 2012, se bodo v Dobrovniških goricah v Prekmurju skupaj udeležili trgatve.

Preden bodo zavihali rokave in se lotili dela, si bodo lahko ogledali rojstno hišo Győrgy Dobronokija v Dobrovniku, tamkajšnji zavod za turizem jim bo predstavil tradicionalno trgatev, v gostilni Pri Lujzi pa bodo poskrbeli za malico. Po približno 4-urni trgatvi bo sledila tradicionalna prekmurska večerja in prijetno druženje ob glasbi in plesu. Vračanje domov je predvideno v poznih večernih urah.


 
Na skupno trgatev v Dobrovnik so vabljeni tudi ostali 50-letniki iz vse Slovenije. Prijave na elektronski naslov abrahami1962@razvoj.si do 24. 9. 2012. Organiziran bo avtobusni prevoz iz Dola pri Ljubljani.

Pri projektu Abrahamov ključ Srca Slovenije sodelujejo občine iz Srca Slovenije in Center za razvoj Litija, ki skrbi za tehnično podporo projektu. Več informacij o akcijah 50-letnikov je na voljo na spletni strani www.srce-slovenije.si.

Podrobnosti naslednje akcije si oglejte na povezavi: program trgatve v Dobrovniku

Produkcija: Peternet