English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Napoved: Oglarska dežela 2012

6. september 2012 - Na Dolah pri Litiji bo v soboto, 8. septembra 2012, potekala tradicionalna etnološka prireditev Oglarska dežela. Rekreativci se bodo v jutranjih urah iz Litije, Radeč in Trebnjega podali na kolesarski vzpon na Dole. Center za razvoj Litija bo na cilju pripravil preizkus spretnostne vožnje s kolesom na posebnem poligonu.

Za kolesarske navdušence vseh generacij bo na parkirišču pri osnovni šoli postavljen poligon spretnostne vožnje s kolesom. Poleg udeležencev kolesarskega vzpona na Dole je poligon brezplačno na voljo tudi vsem ostalim obiskovalcem prireditve Oglarska dežela, ki bodo imeli s seboj kolo.
 

                                                                                                                                                foto: Matej Povše

Na prireditvi Oglarska dežela 2011, ki jo organizira Krajevna skupnost Dole pri Litiji v sodelovanju z lokalnimi društvi, bodo obiskovalci spoznali tradicijo oglarjenja, ki je danes ena skoraj že izginulih obrti. V popoldanskih urah se bodo na Dolah odvijale zabavne igre ob kopi, na stojnicah bodo na voljo domače dobrote, za razpoloženje pa bo poskrbel ansambel Nebo.

Okusite utrip podeželja in življenja v Oglarski deželi nekoč in danes, pridite na Dole pri Litiji – v kraj, kjer še živi oglarstvo!

Več informacij si oglejte v priloženem letaku Oglarska dežela 2012.
 

Produkcija: Peternet