English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


1.448 km poti v novem kolesarskem vodiču po Srcu Slovenije

7. september 2012 - V Srcu Slovenije lahko kolesarji izbirajo med 32 novimi kolesarskimi potmi, ki jih je v kolesarskem vodiču z naslovom »S kolesi po Srcu Slovenije« izdal Center za razvoj Litija. Na voljo je tudi natančen zemljevid z vrisanimi kolesarskimi potmi in znamenitostmi, ki jih je na poti vredno obiskati.

Poti različnih težavnostnih stopenj potekajo na območju med Kamniškimi Alpami in dolenjskim gričevjem ter povezujejo občine območja Srce Slovenije. Na voljo je 1.448 kilometrov skupne dolžine poti za kar 91 ur kolesarjenja. Vodič po treking, družinskih, cestnih in gorskih kolesarskih poteh ponuja tudi preko 100 namigov za oglede naravnih lepot in drugih zanimivosti. Preko kolesarskih poti so iz Srca Slovenije mogoče tudi povezave na kolesarske poti Dolenjske in proti Ljubljani. V naslednjem letu bo Center za razvoj Litija organiziral izlet po kolesarski poti od izvira Kamniške Bistrice do izvira Krke.
 
                                                                                                                                                               foto: Matej Povše
 
Kolesarski vodič si lahko ogledate na naslednji povezavi: S kolesi po Srcu Slovenije

Brezplačno ga lahko dobite na Centru za razvoj Litija, v kratkem pa bo na voljo tudi po turističnih točkah na območju. Njegova izdaja je bila podprta s Evropske unije preko projekta CYCLO, ki spodbuja uporabo kolesa kot prevoznega sredstva v vsakodnevnem prometu.

Produkcija: Peternet