English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Srce Slovenije in srce Srbije se povezujeta

24. september 2012 - Najstarejša razvojna agencija v Srbiji, Regionalna agencija za ekonomski razvoj Šumadije in Pomoravja, je zaradi bogatih izkušenj na področju črpanja evropskih sredstev in razvoja podeželja s Centrom za razvoj Litija podpisala dogovor o sodelovanju.

Dogovor sta podpisali direktorica Centra za razvoj Litija, Aleksandra Gradišek, in Jasminka Luković-Jagličić, direktorica Regionalne agencije za ekonomski razvoj Šumadije in Pomoravlja. Podpis se je zgodil 19. septembra 2012 v Kragujevcu v okviru konference ob 10-letnici tamkajšnje regionalne agencije, ob prisotnosti Milana Predana, pooblaščenega ministra Veleposlaništva RS v Beogradu, in podžupana Občine Litija, Aleksandra Gombača.

Agencija za ekonomski razvoj Šumadije in Pomoravja pokriva območje v osrednji Srbiji, kjer živi okoli pol milijona prebivalcev. Območje je danes eno najbolj dinamičnih v državi, predvsem zaradi investicij italijanskega Fiata v kragujevško Zastavo. Partnerji iz Srbije so zainteresirani predvsem za sodelovanje na področju turizma in razvoja podeželja preko pristopa od spodaj navzgor, ki se je izkazal za izredno uspešnega v Srcu Slovenije.
 

Aleksandra Gradišek, direktorica Cenntra za razvoj Litija je Jasminki Luković-Jagličić, direktorici Regionalne agencije za ekonomski razvoj Šumadije in Pomoravlja, podarila pleteno srce
 
Milan Predan, Aleksandra Gradišek, Jasminka Luković-Jagličić in Aleksander Gombač

Produkcija: Peternet