English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Napoved: Srce Slovenije na Festivalu za tretje življenjsko obdobje

27. september 2012 - V Cankarjevem domu v Ljubljani bo med 1. in 3. oktobrom 2012 potekal 12. Festival za tretje življenjsko obdobje. Na tej edinstveni prireditvi za starejše v Sloveniji in Evropi se bo vse tri dni predstavljal tudi Center za razvoj Litija z evropskim projektom INN.O.V.Age.

Tematika aktivnega staranja prebivalstva in uporabe sodobnih tehnologij med starostniki, s katero se ukvarja projekt INN.O.V.Age, bo zelo zanimiva za obiskovalce sejma. Srce Slovenije bo na festivalu predstavljal tudi Inštitut za raziskovanje in razvoj naprednih tehnologij iz Dolskega, ki skupaj z različnimi strokovnjaki razvija program za kognitivno rehabilitacijo in trening (https://vega-cts.com). Preko posebnega računalniškega terminala se bodo lahko obiskovalci sejma praktično preizkusili v različnih testih, ki bodo pokazali na primer stanje njihovega spomina in podobne sposobnosti, čeprav so ti podatki relevantni šele v primeru, ko se človeka testira dlje časa. Predstavniki Centra za razvoj Litija bodo obiskovalcem ponudili več informacij o pristopih k aktivnemu staranju, ki jih uporabljajo v tujini - v Franciji, na Nizozemskem, v Italiji itd. Predstavitev Srca Slovenije bo potekala v Parku informacijske družbe, pred vhodom v Cankarjev dom, kjer bo potekal festival.

V sklopu Festivala pripravljajo organizatorji vrsto zanimivih dogodkov: zanimiva predavanja, ustvarjalne delavnice, polemične razprave in druge priložnosti za druženje. Vse to bo povezoval raznovrsten in kakovosten kulturni program na odprtih odrih, dogajanje pa bodo popestrili tudi s posebnimi kulturnimi dogodki. Več podatkov najdete na spletni strani Festivala za tretje življenjsko obdobje http://www.f3zo.si/program/.
 

Staranje prebivalstva je izziv, ki se ga ne smemo bati! Pridružite se nam na Festivalu za tretje življenjsko obdobje

Produkcija: Peternet