English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Hilarij se vrača domov

25. september 2012 - Kolesarski ultramaratonec Radovan Skubic Hilarij – srčen podpornik Srca Slovenije pripravlja dogodek, na katerem bo predstavil svojo življenjsko pot, ki je močno zaznamovana s kolesarjenjem in promocijo zdravega načina življenja.

V začetku septembra se je lotil projekta, v okviru katerega je nameraval s kolesom prekolesariti vseh 211 slovenskih občin. Po odmevnem startu, pri katerem so ga na kolesih spremljali mladi kolesarji, je moral projekt prekiniti. Med četrtim dnevom kolesarjenja, 3. septembra, je pri Cerknem padel in se poškodoval. Po 14-dnevnem okrevanju v UKC Ljubljana je večina poškodb pozdravljenih, njegovo počutje pa dobro. Naslednje leto spomladi si želi projekt 211 lipovih listov dokončati in v celoti povezati zeleno Slovenijo. Ostalo mu je še 155 občin in za približno 2.200 kilometrov kolesarjenja po Sloveniji.

V kulturnem centru Delavski dom Zagorje ob Savi v petek, 28. septembra 2012, ob 17. uri prireja dogodek z naslovom »Hilarij se vrača domov«, na katerem bo predstavil svojo življenjsko pot in športne podvige, hkrati pa tudi svoje načrte za prihodnost. Na dogodku bo prisoten Sandi Češko, ustanovitelj multinacionalne korporacije Studio Moderna, ki že vseskozi podpira Hilarijeve projekte. Poleg župana Občine Zagorje ob Savi, Matjaža Švagana, bo na dogodku sodelovala tudi Aleksandra Gradišek, direktorica Centra za razvoj Litija.
 

Aleksandra Gradišek, direktorica Centra za razvoj Litija in Hilarij na Geometričnem središču Slovenije (foto Matej Povše)

Produkcija: Peternet