English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Francoske izkušnje z digitalnimi tehnologijami v turizmu

29. september 2012 - V Clermont Ferrnandu v Franciji je 25. in 26. septembra 2012 potekalo srečanje projektnih partnerjev evropskega projekta DANTE, pri katerem sodeluje tudi Center za razvoj Litija. Projekt odpira obzorja na področju dobrih praks s področja uporabe digitalnih tehnologij v turizmu, kot so na primer internet, pametni telefoni, wi-fi itd.

Francoski partnerji imajo bogate izkušnje s področja uporabe digitalnih tehnologij v turizmu. Predstavili so korake, koraki, ki naredijo dobro in učinkovito spletno stran, pri čemer so najpomembnejše slike, opisi in video posnetki. Pomembno je, kakšne informacije posamezniki iščejo, kakšen je cilj spletne strani in kje te informacije dobiti. Zanimivo je, da kar tretjina vseh obiskovalcev turističnih spletnih strani išče informacije o vremenu. Med 50 in 60% turistov je internet glavni vir informacij za potovanja. Zanimiva je tudi ugotovitev, da ima kar 74% Francozov raje brezplačni wi-fi kot pa banjo v svoji hotelski sobi. Povprečen internetni uporabnik bo obiskal od 3 do 5 spletnih strani preden bo naredil rezervacijo.

Udeleženci srečanja so se seznanili z aktivnostmi francoskega podjetja CYBER MASSIF, ki je bil ustanovljen pred 10 leti, danes pa ima poleg osrednjega centra tudi 17 izpostav v treh različnih francoskih regijah. Predstavljajo nekakšno VEM točko s področja digitalnih tehnologij in svojim strankam ponujajo brezplačno svetovanje s tega področja preko individualnih srečanj, konferenc, delavnic in ostalih srečanj.

Delavno srečanje v Franciji smo izkoristili tudi za obisk dobre prakse v turizmu, vulkanskega tematskega parka (www.vulcania.com) v bližini Clermont Ferranda. Centralni masiv je namreč rezultat vulkanske aktivnosti, zato je območje posejano z vulkanskimi stožci, kar ga dela izjemno zanimivega. Park, ki so ga odprli pred 10 leti, je na začetku beležil malo obiska, kasneje pa so ponudbo razširili z raznimi atrakcijami in animacijami ter tako pritegnili več obiskovalcev.
 

Partnerji projekta evropskega DANTE na srečanju v Franciji, ki sta se ga udeležila tudi Aleksandra Gradišek in Gašper Kleč iz Centra za razvoj Litija

Produkcija: Peternet