English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Srce Slovenije na Festivalu za tretje življenjsko obdobje s testom za treniranje spomina

4. oktober 2012 - V Cankarjevem domu v Ljubljani je med 1. in 3. oktobrom 2012 potekal Festival za tretje življenjsko obdobje. Na tej edinstveni prireditvi za starejše v Sloveniji in Evropi je vse tri dni sodeloval tudi Center za razvoj Litija. Z nami se je predstavljal tudi Inštitut za raziskovanje in razvoj naprednih tehnologij iz Dolskega, ki je za obiskovalce pripravil test kognitivnih sposobnostih.


Predstavitveni prostor Srca Slovenije na 12. Festivalu za 3. življenjsko obdobje

Da je tematika aktivnega staranja prebivalstva in uporabe sodobnih tehnologij med starostniki zelo aktualna, so potrdili številni obiskovalci, ki so se ustavili na predstavitvenem prostoru Srca Slovenije v Parku informacijske družbe. Predstavniki Centra za razvoj Litija so obiskovalcem ponudili informacije o pristopih k aktivnemu staranju, ki jih uporabljajo v tujini - v Franciji, na Nizozemskem, v Italiji itd. Namen evropskega projekta INNOVAge, pri katerem Center sodeluje kot projektnih partner, je namreč prav prenos dobrih praks na področju staranja prebivalstva med različnimi evropskimi državami.

Obiskovalci so pokazali zanimanje tudi za dejavnost Inštituta za raziskovanje in razvoj naprednih tehnologij, ki skupaj z različnimi strokovnjaki razvija program za kognitivno rehabilitacijo in trening (https://vega-cts.com). Preko posebnega računalniškega terminala so se lahko obiskovalci sejma preizkusili v različnih testih, ki so pokazali stanje njihovega spomina in podobne sposobnosti, čeprav so ti podatki relevantni šele v primeru, ko se človeka testira dlje časa.
 

Ena od najuspešnejših udeleženk testa za preizkus kognitivnih sposobnosti

Produkcija: Peternet