English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Na Madžarskem o nesnovni dediščini Srca Slovenije

8. oktober 2012 - V Szombathelyju in Oszku na Madžarskem je 4. in 5. oktobra 2012 potekalo srečanje partnerjev projekta Cultural Capital Counts, pri katerem kot partner sodeluje Center za razvoj Litija. V okviru projekta smo letos izdali knjižico o nesnovni kulturni dediščini na območju Srce Slovenije z naslovom »Naše kulturno bogastvo«.

Projektni partnerji so na srečanju na Madžarskem veliko pozornosti namenili priročniku za valorizacijo nesnovne kulturne dediščine, ki ga pripravljajo madžarski partnerji. Na podlagi priročnika bomo na našem območju izvedli delavnice za nosilce nesnovne dediščine, podjetja, lokalne odločevalce in druge akterje z namenom, da bi iz evidentiranih potencialov na območju vzklile prave podjetniške ideje.

Madžarski partner Obrtna zbornica območja Vas nam je ob tej priložnosti kot gostujoči partner pokazal primere madžarske nesnovne dediščine v bližini meje s Slovenijo in Avstrijo: vinsko klet Judit Boroshaz in vinogradniško vasico Hegypasztor Kör v regiji Vasi Hegyhat, ki je urejena kot muzej na prostem. Naslednje srečanje partnerjev bo potekalo 11. in 12. marca 2013 v Srcu Slovenije.

Projekt Cultural Capital Counts je podprt v okviru programa Srednja Evropa, ki ga sofinancira Evropski sklad za regionalni razvoj.
 
Partnerje projekta Cultural Capital Counts so tokrat gostili Madžari, ki so partnerjem med drugim pokazali vinogradniško vasico Hegypasztor Kör


Nadaljnje aktivnosti projekta so predstavili italijanski partnerji Verona Innovazione

Produkcija: Peternet