English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Napoved: Jesenski vikend z avtodomi po Srcu Slovenije

9. oktober 2012 - Po Srcu Slovenije bo od 12. do 14. oktobra 2012 potekala promocijska karavana avtodomov, ki bo med drugim vodila mimo Dežele kozolcev v Šentrupertu, gradu Bogenšperk, Oglarske dežele ter med vinogradi in zidanicami po poteh Od Litije do Čateža.

Srce Slovenije je prva karavaning destinacija v Sloveniji. Center za razvoj Litija je v letošnjem letu povezal majhne podeželske ponudnike in oblikoval mrežo postajališč za avtodome. V turistični produkt »Karavaning po Srcu Slovenije« je vključenih 17 gostiteljev: kmetij, gostiln, kulturnih znamenitosti in športnih centrov iz območja občin Dol pri Ljubljani, Kamnik, Litija, Lukovica, Mengeš, Ivančna Gorica, Šentrupert in Šmartno pri Litiji.
 

Turisti lahko na izbranih točkah oskrbijo avtodom, okušajo domače dobrote in prenočijo, poleg tega pa si ogledajo še lokalne zanimivosti. Posebnost je v tem, da je na devetih počivališčih, večinoma kmetijah, obiskovalcem na voljo domača lokalna hrana (zelenjava, sadje, mlečni izdelki, med in medeni izdelki, mesni izdelki itd.). Obiskovalci območja se lahko z avtodomi ustavijo tudi na 40 drugih točkah v bližini, ki sicer ne nudijo možnosti prenočevanja, ponujajo pa kulinariko z lokalnimi posebnostmi (kmetije, gostinski ponudniki, izletniške kmetije) ali pa gre za točke, zanimive za turistični ogled in rekreacijo.

Pred poletjem smo v Srcu Slovenije že organizirali dve promocijski karavani, eno v južnem delu območja od Višnje Gore do Geometričnega središča Slovenije in drugo pod Kamniškimi Alpami. Gostje so z avtodomi na kamniškem koncu med drugim obiskali Terme Snovik, Veliko planino in Arboretum Volčji potok.

Dodatne informacije o karavaning turi in prijave na mojca.hauptman@razvoj.si.

Oglejte si Program karavaning ture po Srcu Slovenije

Produkcija: Peternet