English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Dobre prakse aktivnega turizma v Latviji

19. oktober 2012 - V Rigi, glavnem mestu Latvije, je 16. in 17. oktobra 2012 potekalo srečanje partnerjev evropskega projekta AcTour – Aktivni turizem. Center za razvoj Litija skupaj s partnerji iz Španije, Bolgarije in Latvije pripravlja priročnik, ki bo turističnim ponudnikom služil za še uspešnejši razvoj njihovih dejavnosti.

Pred kratkim je bil v sodelovanju s partnerji pripravljen učni program o aktivnem turizmu, na podlagi katerega bo januarja 2013 potekalo brezplačno usposabljanje za zainteresirane turistične ponudnike. V njem je izpostavljenih 8 glavnih veščin, ki naj bi jih ponudniki aktivnega turizma poznali: interpretacija dediščine, aktivni turizem, obvladovanje tveganja, prva pomoč, obravnava strank, angleški jezik, informacijsko komunikacijske tehnologije in zakonitosti zelenega turizma. Udeležencem usposabljanja bo na voljo tudi poseben priročnik, ki je trenutno v fazi priprave.

Predstavnica Centra za razvoj Litija je sodelovala na okrogli mizi z naslovom »Active Tourism – professional service in Latvia«, ki je 17. oktobra potekala v mestu Sigulda v bližini Rige. Predstavila je območje Srce Slovenije in rekreacijske aktivnosti, ki so na območju priljubljene: kolesarjenje, pohodništvo, jahanje, adrenalinski športi.

Gostitelji srečanja, Latvijsko podeželsko turistično združenje, so partnerjem pokazali tudi primer dobre prakse na področju aktivnega turizma, in sicer rekreacijski center, ki poleg različnih športnih aktivnosti nudi tudi restavracijo in trgovinico z lokalnimi produkti (med, čaji, mesni izdelki, sir itd.).
 

Partnerji projekta AcTour iz Latvije, Bolgarije, Slovenije in Španije so na delovnih sestankih obravnavali vse aktualne projektne aktivnosti


Predstavnica Centra za razvoj Litija, Ana Savšek, je na okrogli mizi z naslovom "Active Tourism – professional service in Latvia" predstavila Srce Slovenije in naše dobre prakse

Produkcija: Peternet