English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Uporaba sodobnih tehnologij postaja vse bolj nujna tudi v turizmu

9. november 2012 - Sodobne tehnologije, kot so pametni telefoni in socialna omrežja, ljudje vse pogosteje uporabljamo tudi ko se odločamo za izlete in potovanja. S sodelovanjem v evropskem projektu »Dante«, Center za razvoj Litija s prenosom dobrih praks iz tujine bogati znanja turističnih ponudnikov območja Srce Slovenije.

Predstavnici Centra za razvoj Litija sta se 7. in 8. novembra 2012 udeležili strokovne delavnice v španskem mestu Badajoz, na kateri so bile predstavljene dobre prakse s področja uporabe sodobnih tehnologij za namene promocije turistične ponudbe. Predstavljeni so bili primeri inovativnih spletnih strani, ki ponujajo virtualne sprehode po mestu, video posnetke, aplikacije za mobilne telefone in geolociranje produktov. Izpostavljeno je bilo, da so bistvenega pomena privlačne fotografije krajev in zanimive zgodbe, predvsem pa je pomembno aktivno vključevanje obiskovalcev, ki lahko delijo svoje izkušnje z ostalimi ljudmi.

Nekaj dobrih praks iz različnih evropskih držav smo že predstavili ponudnikom območja Srce Slovenije, ki so se 14. novembra 2012 na Mengeški koči udeležili delavnice na temo promocije na spletu. Velika udeležba, zadovoljstvo nad realiziranimi projekti in velik interes za sodelovanje v prihodnje dokazujejo, da gre razvoj na področju turizma v Srcu Slovenije v pravo smer.
 

Dobre prakse s področja uporabe sodobnih tehnologij v turizmu so tokrat predstavili predvsem partnerji iz španske pokrajine Extremadura


Partnerji iz različnih evropskih držav, ki skupaj sodelujejo pri projektu Dante

Produkcija: Peternet