English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Poletna glasbena ulica v starem mestnem jedru Litije

19. junij 2013 - Sredi junija se je v starem mestnem jedru Litije pred Turistično točko Srca Slovenije predstavilo kar 29 mladih glasbenikov iz Glasbene šole Litija-Šmartno. Z glasbeno ulico so zaključili šolsko leto in predstavili česa so se naučili. Izpod prstov mladih talentov so zazvenele domače in tuje melodije in vsaj za kratek čas obudile zaspano mestno jedro.

V litijskem starem mestnem jedru se odvijajo že uveljavljene prireditve kot je Pustni karneval in Podeželje v prazničnem mestu, z aktivnostmi, ki jih izvaja Turistična točka, pa bo dogajanja še več. Vabimo vas, da se udeležite kakšnega izmed dogodkov, veseli bomo tudi vaših pobud in predlogov glede dodatnega programa.


Na Poletni glasbeni ulici se je predstavila tudi mala godalna skupina pod vodstvom mentorice Špele Janša

Turistična točka Srca Slovenije se je sicer odprla sredi aprila in poleg osnovnih informacij o Litiji in njeni okolici obiskovalcem nudi tudi lokalne izdelke. Najdete lahko domačo marmelado, medene izdelke, suho sadje, čaje, unikaten nakit in izdelke iz keramike, pa tudi spominke, kot so milni savski prodniki in vaška situla.

Turistična točka je za vas odprta štirikrat tedensko:
  • Sreda 10h – 17h
  • Četrtek 10h – 15h
  • Petek 10h – 15h
  • Sobota 9h – 12h
Na Turistični točki Srca Slovenije najdete tudi lokalne izdelke in spominke

Produkcija: Peternet