English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Spominki na ogled v Turistični točki Srca Slovenije v Litiji

24. januar 2014 - Na Turistični točki Srca Slovenije v starem mestnem jedru Litije bodo do 6. februarja 2014 na ogled spominki, ki so decembra prispeli na natečaj za izbor najboljših spominkov na območju Srca Slovenije. K sodelovanju so bili povabljeni rokodelci in umetniki z izdelki, ki prepoznavno in izvirno predstavljajo kulturno in naravno dediščino ter sodobno ustvarjalnost območja Srca Slovenije ali značilnosti območja Srca Slovenije.

Na natečaj je prispelo 10 izdelkov. Ocenjavala jih je 3-članska strokovna komisija, ki je mnenja, da imajo vsi primerki unikatno vrednost, potrebno pa bi jih bilo še nadgraditi. Spominek mora namreč vsebovati celovito zgodbo, ki mu daje pravo vrednost v pisnem, slikovnem ali izročilnem namenu. Prispeli izdelki se delijo na splošne spominke, ki so namenjeni krajevnemu in časovnemu namenu ter reprezentančne spominke, ki nosijo močno zgodovinsko sporočilo iz lokalnega okolja. »Z natečajem je bil narejen pomemben korak pri nadaljnjem razvoju ustvarjalnega razmišljanja posameznikov,« je povedal član komisije Bojan Štine, kipar iz Javorja nad Bogenšperkom.

Natečaj za turistični spominek Srca Slovenije je potekal v okviru projekta Mikro TIC Srca Slovenije v Litiji, ki je sofinanciran z evropskimi sredstvi. Od sredine februarja se bodo na Turistični točki stalno menjale razstave lokalnih rokodelcev in umetnikov. Predstavljeni rokodelci bodo za obiskovalce izvajali tudi predstavitvene rokodelske delavnice.


 

Produkcija: Peternet