English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Zadnji avgustovski vikend na kulinarična, rekreativna in glasbena doživetja v Moravče

17. avgust 2017 - Konec avgusta se bo v Moravški dolini odvijal Vikend odprtih vrat pri lokalnih turističnih ponudnikih. Od petka, 25. do nedelje, 27. avgusta 2017 bodo tako Moravče v znamenju pristnih kulinaričnih, rekreativnih, sprostitvenih in ustvarjalnih doživetij. Izbrani lokalni ponudniki bodo obiskovalce sprejeli na svojih lokacijah in ponudili degustacijo domačih dobrot in spoznavanje tradicionalnih mojstrstev, isti vikend pa bo potekal tudi festival kulinarike, glasbe in iger »Špas na vas« s koncertom Big Foot Mame, ekstremnim spustom in skakanjem v blato.

Zeliščarska sekcija Društva upokojencev Moravče v nedeljo preko celega dne v centru Moravč pripravlja vodene oglede zeliščnega vrta s preko 60 različnimi rastlinami, razstavo zelišč in delavnico izdelovanja mil ter degustacijo sladic in pijače iz zelišč

Sobotna kmečka tržnica v centru Moravč bo v soboto ponudila lokalne izdelke z degustacijo iz domačih kmetij. Na stojnicah bodo prisotni Sirarstvo Grilj, Društvo krajanov Tuštanj, kmetiji Požar in Novak, Mihaela Kocjančič z izdelki iz kravjega mleka, Mlin Rotar z raznimi vrstami moke, Franc Levičnik z mesnimi izdelki in Čebelarsko društvo Moravče. Kako izgleda čebelje prebivališče in kakšno orodje so čebelarji uporabljali v preteklosti, pa si lahko ogledate v Čebelarskem domu Moravče.

Privoščite si lahko kosilo z razgledom v Planinskem domu Ušte, kjer vam ponujajo poseben popust na vse jedi. V Moravčah vas v Rosfrej baru ob naročilu treh kavic nagradijo s četrto, v Gostilni in piceriji Pri Jurku pa bodo na meniju školjke iz krušne peči, pripravljene po njihovem receptu. Obiščite tudi rokodelsko nedeljo na gradu Tuštanj, kjer vam bo bodo Moravški rokodelci pokazali svoje rokodelske veščine. Tekom dneva bo tudi več vodenih ogledov gradu. Kulturno in športno društvo Peče vabi na tradicionalno farno žegnanje - na Jernejevo nedeljo, blagoslov zdravilnih zelišč, nastop folklorne skupine društva upokojencev Moravče in srečelov z izdelki domače obrti. Vse godovnike - Jerneje, Nejce, Nejke – čakajo posebna darilca.

Festival »Špas na vas« že drugo leto pripravlja poseben, drugačen, drzen in ekstremno zabaven športno-glasbeni program. Od petka do nedelje bo na voljo raznolika kulinarična ponudba, igre za male in velike otroke ter zabava z glasbenimi skupinami na idilični lokaciji v Javoršici pri Moravčah. Na lokaciji festivala se bo v nedeljo predstavila tudi Slikarska šola Blaža Slaparja z risanjem portretov in karikatur, poslikavo obraza in prostim ustvarjanje. V okviru festivala se z domačimi živalmi in sirnimi izdelki iz svoje ekološke kmetije predstavlja tudi Sirarstvo Grilj.

Vikende odprtih vrat v sodelovanju z občinami in lokalnimi turističnimi organizacijami že tretje leto zapored pripravlja Razvojni center Srca Slovenije. Najboljša vikend doživetja za družine, pare in navdušene posameznike vas čakajo tudi med 1. in 3. septembrom v Lukovici ter med 8. in. 10. septembrom v Šmartnem pri Litiji. Obiskovalci katerega koli ponudnika, ki sodeluje v Vikendih odprtih vrat v Srcu Slovenije pa lahko sodelujete tudi v nagradni igri za družinski piknik na drevesu za 4 člansko družino v Pustolovskem parku Geoss. Podroben program dogajanja Vikendov odprtih vrat in predstavitev sodelujočih turističnih ponudnikov poiščite na www.srce-slovenije.si/turizem/vikendi


Moravška dolina


Rokodelska nedelja na gradu Tuštanj

Produkcija: Peternet