English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Vključevanje mladih v procese odločanja

2. februar 2018 - Spletno orodje OPIN.ME za spodbujanje participacje mladih v lokalnem okolju, ki je bilo razvito v okviru evropskega projekta EUth, je aktivno v uporabi tudi v Srcu Slovenije. Brezplačno jo lahko uporabljajo neprofitne javne organizacije iz območja Srce Slovenije. OPIN platformo pri svojem delovanju uporabljajo Študentski klub Kliše, Mladinski center Litija, Občina Kamnik ter Občina Litija, testirali pa so jo tudi na Gimnaziji Litija in v Mladinskem centru AIA Mengeš.



Prihodnost platforme OPIN je bila glavna tema srečanja partnerjev evropskega projekta EUth, pri katerem sodeluje tudi Razvojni center Srca Slovenije. Srečanje partnerjev je potekalo od 29. do 31. januarja 2018 v Zagrebu na Hrvaškem, gostila pa ga je organizacija AEGEE. Projekt spodbuja vključevanje mladih za aktivno vlogo v družbi, sodelujejo pa še partnerji iz Nemčije, Francije, Belgije, Luksemburga, Danske, Švedske in Italije.


Srečanje partnerjev projekta EUth v Zagrebu je potekalo na Ekonomski fakulteti in v Centru za neodvisno kulturo in mladino "Pogon"

Razvojni center Srca Slovenije je v začetku februarja v Litiji gostil predstavnico organizacije Missions Publiques iz Pariza, ki v projektu EUth skrbi za spremljanje pilotnih aktivnosti in za uporabo platforme OPIN pri spodbujanju participacije mladih na območju Srca Slovenije. V Litiji se je Carmen Bouley de Santiago sestala s predstavniki Mladinskega centra Litija in Študentskega kluba Kliše, kjer so diskutirali o pomenu povezovanja mladih in spodbujanju njihovega kreativnega razmišljanja in aktivnega vključevanje v družbo.


Carmen Bouley de Santiago na srečanju z Jasno Sitar, Danijelo Sitar in Gregorjem Laharnarjem v Študentskem klubu Kliše


Carmen Bouley de Santiago in predstavnica Razvojnega centra Srca Slovenije Anamarija Kamin na srečanju s Tjašo Vidergar v Mladinskem centru Litija

Produkcija: Peternet