English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Aplikacija Walk'n'Smile na voljo za uporabnike

12. november 2018 - V okviru projekta CityWalk je nastala aplikacija Walk'n'Smile, ki je namenjena promociji hoje v mestih.

Aplikacija je trenutno v testni fazi. Temelji na tradicionalnem števcu korakov (v povezavi z Google Fit aplikacijo), ki ga dopolnjuje z raznimi vznemirljivimi funkcijami s katerimi uporabniku približa hojo in jo naredi bolj zabavno. S pomočjo tehnologije povečane resničnosti omogoča ustvarjanje zanimivih fotografij. Uporabnik se na sprehod po mestu lahko odpravi z eksotičnimi živalmi in znanimi osebnostmi.

Poleg tega pa aplikacija k hoji spodbuja tudi z zanimivimi in informativnimi vsebinami na temo trajnostne mobilnosti. Uporabnik tako lahko meri število prehojenih korakov in prehojeno razdaljo primerja z dolžino znanih poti kot sta na primer Route 66 in Tour de France, primerja prihranek denarja in emisij CO2 v primerjavi z uporabo avtomobila, izračuna porabljene kalorije in izpolni anketo o vrednotenju mesta. Aplikacija je dostopna za uporabnike Android operacijskih sistemov, za operacijske sisteme iOS pa je v nastajanju. 

Spodnja fotografija, ki je nastala z uporabo aplikacije Walk'n'Smile je bila zmagovalna na fotografskem natečaju Transnacionalnega programa Podonvje.

Več informacij o aplikaciji je dostopnih na: rri.hu/citywalk/sources
Aplikacija je dostopna v Google play: is.gd/sKi1xr


Zmagovalna fotografija fotografskega natečaja Transnacionalnega programa Podonavje, ki je nastala z aplikacijo Walk'n'Smile


Logotip aplikacije Walk'n'Smile


Produkcija: Peternet