English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Projekt CityWalk je najboljši projekt po izboru javnosti

11. oktober 2019 - Med 7. in 10. oktobrom je v Bruslju potekal dogodek Evropski teden regij in mest, v sklopu katerega je potekala tudi slavnostna podelitev nagrad RegioStars za najbolj inovativne evropske regionalne projekte v petih tematskih kategorijah.

Projekt CityWalk, ki je bil podprt v okviru programa Interreg Danube in v katerem je kot partner sodeloval tudi Razvojni center Srca Slovenije, je v konkurenci med 199 projekti osvojil prav posebno nagrado po izboru evropskega občinstva – Public choice award. Gre za najvišje priznanje regionalnim projektom, ki ga podeljuje Evropska komisija. Projekt na temo spodbujanja pešačenja kot trajnostne oblike mobilnosti je vodilo Znanstveno-raziskovalno središče Bistra Ptuj, kot pilotno mesto pa je v njem sodelovala tudi Občina Kamnik. Po glasovanju skupaj kar 235.000 prebivalcev Evropske unije iz vseh 28 članic, je bil projekt CityWalk za najboljšega izbran med petimi finalisti v kategoriji gradnje podnebno odpornih mest.

Priznanje potrjuje, da se sodelovanje v širših evropskih mrežah še kako obrestuje in omogoča velik potencial za izmenjavo dobrih praks in podlag, izvedbo manjših investicij, ter sodelovanje z evropskimi organizacijami.


Nagrado so prevzeli vodje CityWalk projekta Béla Kézy, Danilo Čeh in Miklós Ƚukovics. 


Produkcija: Peternet