English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Prva »second hand« trgovina v Litiji - Stara šola, našla svoje mesto v Koblarjevi hiši

10. marec 2020 - 6. marca 2020, se je v starem mestnem jedru, v Koblarjevi hiši, v sklopu projekta #LIST (Litijski inkubator za skupnost in trajnost), odprla prva prodajalna z rabljenimi oblačili in predmeti v Litiji – Stara šola. Predstavniki projekta #LIST so v zadnjih dveh mesecih skupaj s prostovoljci in partnerji projekta pospešeno opravljali obnovitvena dela prostorov in s skupnimi močmi trgovini pričarali lično podobo in domačnost. Stara šola Litija ponuja rabljena, a uporabna oblačila, obutev, jedilne servise, nakit, igrače in okrasne predmete, ki jih lahko obiskovalci kupijo. Predvsem pa to ni samo trgovina!

Obenem je Stara šola tudi prostor, kjer bodo svoje mesto našle različne prireditve, razprave, delavnice in druženja, ki lahko lokalni skupnosti prispevajo ogromno. Namen trgovine ni da prideš, nakupiš in greš, pač pa je to prostor kamor prideš, prihajaš in ostaneš. Sodelavci projekta vas bodo z veseljem povabili na kavo ali čaj v njihovo dnevno sobo, kjer bo prostor za pogovor o kakovosti oblačil in izdelkov, ki jih ponujajo na policah in obešalnikih in kjer bo varno mesto za vaše ideje, zamisli in odprte razprave. Kot prodajalci se bodo občasno preizkusili tudi učenci Podružnične šole za otroke s posebnimi potrebami Litija, sodelavci pa bodo skrbeli da bo prodajalna svojo notranjo podobo stalno spreminjala in ohranjala svojo pestrost in raznovrstnost.

Tudi na Razvojnem centru Srca Slovenije v prostorih Stare šole vidimo potencial in odlično priložnost, da vsebine s katerimi delamo na naših projektih, pripeljemo v Koblarjevo hišo. V prihajajočih mesecih bodo v prostorih Stare šole v okviru projekta ''Ohranjanje tradicionalnih veščin s spodbujanjem socialnega podjetništva med mladimi'', potekale delavnice medgeneracijskega prenosa znanj tradicionalnih spretnosti na mlade. Mladi bodo v prvem delu delavnic lahko pridobili pomembna znanja s področja lončarstva in keramike ter šivanja, v drugem delu pa pomembna znanja o socialnem podjetništvu in prvih korakih v svet podjetništva: pisanje poslovnega načrta, pomen komuniciranja navzven, pasti in priložnosti trženja, pomen timskega dela, osnove načrtovanja dogodkov, pomen mreženja, itd. Vsi mladi, ki si želite sodelovati pri projektu in okrepiti svoje kompetence na področju socialnega podjetništva in omenjenih tradicionalnih spretnosti, vabljeni, da se nam pridružite. Vsa dodatna vprašanja in prijave naslovite na e-mail naslov tina.pregel@razvoj.si. Udeležba je brezplačna, mesta so omejena!


Otvoritev prodajalne Stara šola in začetek projekta #LIST (Litijski inkubator za skupnost in trajnost) so obeležili tudi z okroglo mizo o trajnostnih temah v lokalnem okolju.


Otvoritve Stare šole Litija, prve prodajalne z rabljenimi oblačili in predmeti v litijski občini v okviru projekta #LIST (Litijski inkubator za skupnost in trajnost) je bila odlično obiskana.

Produkcija: Peternet