English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Vabljeni prostovoljci in bodoči uporabniki "Točk za starejše"

1. September 2022 – V okviru LAS projekta "Točka za starejše - Vzpostavitev modela in storitev za pomoč starejšim na domu« se bosta predvidoma v novembru 2022 vzpostavili dve točki za starejše, in sicer ena za občini Litija in Šmartno pri Litiji ter ena v Lukovici. Koordinatorji točk v septembru in oktobru pridobivajo prostovoljce in bodoče uporabnike ter organizirajo prvi skupini sestanek vseh organizacij v posameznih občinah, ki delajo s starejšimi. Vabljeni vsi, ki bi se želeli vključiti kot prostovoljci in tudi starejši (bodoči uporabniki), ki potrebujete pomoč ali podporo.

Skozi projekt se prenaša dobra praksa Zavoda Oreli iz Kamnika, na območje občin Litija, Šmartno pri Litiji in Lukovica. Na točkah za starejše bo omogočeno sprejemanje telefonskih klicev, elektronske pošte, pa tudi osebni obisk, kjer bodo starejši lahko povprašali za nasvet in pomoč. Prostovoljci bodo delali tudi na terenu (pogovor, družba, dostava hrane, ipd.). V ta namen so si predstavniki Občin, Društev upokojencev in koordinatorji bodočih točk za starejše v Litiji, Lukovici in Šmartnem pri Litiji in ostalih organizacij, 24. avgusta 2022, ogledali prostore Zavoda Oreli v Kamniku. Predstavili so svojo dobro prakso za povezovanje in koordiniranje pomoči starejšim v občini Kamnik ter aplikacijo »Prostovoljec«, ki je enovita platforma, za sprejemanje naročil po pomoči, koordinacijo in izvedbo del. Svoje izkušnje z delom v Zavodu Oreli pa so z nami delili tudi štirje prostovoljci.

Svoj interes za vključitev v mrežo prostovoljcev ali uporabnikov sporočite na anita.molka@razvoj.si ali pokličite na 01 8962 710. Za vse dodatne informacije nas kontaktirajte.

Več o projektu TUKAJ


Predstavitev prostorov in storitev Zavoda Oreli. 


Zavod Oreli so si ogledali predstavniki različnih organizacij iz občin Litija, Lukovica in Šmartno pri Litiji. 


Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republika Slovenija v okviru Programa razvoja podeželja RS 2014–2020.

Produkcija: Peternet