English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Poslovni model Srca Slovenije na mednarodni InCo konferenci

28. april 2011 - V prostorih Državnega sveta RS se je 21. aprila odvila že četrta vsakoletna mednarodna konferenca InCo gibanja za inovativni preboj Slovenije. Osrednji fokus je bil tokrat usmerjen v globalno inovativnost oziroma v moč inovacijskih procesov in ekosistemov, tega pa so pomagali osvetljevati številni izkušeni strokovnjaki iz različnih mednarodnih okolij.

Organizator, InCo gibanje, je Center za razvoj Litija povabil k sodelovanju na predstavitvi kot primer izvajanja dobre prakse na področju inovativnih lokalnih skupnosti. Prispevek »The business model of the Heart of Slovenia« je na konferenci predstavila Ana Savšek iz Centra za razvoj Litija.

Poleg prepletanja slovenskih izkušenj s področja inovacijskih prebojev z avstrijskimi, indijskimi in ameriškimi ter ustvarjanja novih na licu mesta v okviru delavnic in odprtega dialoga, so bila na konferenci podeljena tudi priznanja in nagrade za inovacijsko novinarstvo InJo 2011. Namen delovanja je spodbujanje dialoga med različnimi strukturami družbe ter razvoj potrebnih orodij za zagotavljanje trajnostnega inovativnega razvoja in rasti države.

Več o konferenci lahko najdete na spletni strani InCo gibanja: www.incogibanje.si.

Produkcija: Peternet