English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


LOCFOOD - Lokalna hrana kot motor za lokalno podjetništvo

Trajanje projekta / Leto izvajanja: 1. 1. 2012 - 31. 12. 2014
Program: INTERREG IVC
Vodilni partner: Nordland County Council, Norveška
Partnerji: Norveška, Italija, Španija, Švica, Švedska, Grčija, Združeno kraljestvo, Bolgarija

V Srcu Slovenije se zavzemamo za razvoj lokalne samooskrbe s hrano, saj le to predstavlja veliko priložnost ne le za dostop do sveže hrane, ampak predvsem za povečanje zaslužka, nove zaposlitve in nove podjetniške priložnosti, ki jih lokalna samooskrba ponuja.

Razvojni center Srca Slovenije je sodeloval kot partner v projektu LOCFOOD, saj je želel še tesnejši stik z državnimi oblikovalci politik in ukrepov, da bi ti namenili ne le denar za promocijo z oglasi, temveč da bi oblikovali razpise za teren, ki bi bili namenjeni podjetnikom in kmetom kot spodbuda in pomoč za razširitev dejavnosti in aktivnosti na tem področju.


Ključni rezultati projekta:
Elektronski informatorji projekta:
Več informacij je na voljo na uradni spletni strani projekta: www.locfood.no

Dodatne informacije: Gašper Kleč

Projekt je podprt v okviru programa INTERREG IVC, ki ga sofinancira Evropski sklad za regionalni razvoj.


 

Sorodne novice

27.6.2014 Marketinška orodja za promocijo lokalne hrane

17.6.2014 Dobre prakse s področja lokalne hrane iz Srca Slovenije na Severnem Irskem

22.4.2014 Intervju: Sabina Grošelj, Vrt zdravilnih rastlin

14.3.2014 S kuharji in organizatorji šolske prehrane o pomenu lokalne hrane v vrtcih in šolah

23.1.2014 Zdrava hrana iz lokalnih kmetij v vrtce in šole

15.1.2014 Napovedujemo: Srečanje za vodje šolske prehrane in kuharje

10.1.2014 Podjetniška usmerjenost predelovalcev lokalne hrane v Srcu Slovenije predstavljena v znanstvenem članku

10.10.2013 S pravilno surovino, srčnim delom in povezovanjem zagotovljen preboj na trg

4.7.2013 Podjetniška usmerjenost pridelovalcev lokalne hrane

4.7.2013 Dobre prakse podeželja Srca Slovenije se predstavijo v Grčiji

27.6.2013 Dobre prakse majhnih živilskih podjetij iz Grčije

23.3.2013 Dobri primeri trženja lokalnih produktov v ekoloških trgovinicah

23.11.2012 Orjemo ledino na področju lokalno pridelane hrane

22.11.2012 Intervju: Tomaž Hilbert, Kmetija Pr'Hrašar

15.11.2012 Napoved: Posvet »Lokalna hrana – priložnosti za nove zaposlitve«

24.10.2012 Intervju: Vera Lavrič, Ekološka kmetija Pr'Lavrič

21.9.2012 Intervju: Roman Smrekar, Mesarija Frtica

17.9.2012 Intervju: Miroslav Brinovec, Domačija Brinovec

11.9.2012 O pomenu lokalne hrane na Severnem Irskem

25.7.2012 Tudi kmet je lahko dober podjetnik

20.7.2012 Intervju: Slavko Vozelj, Čebelarstvo Vozelj

20.7.2012 Intervju: Anita Mikša, Osnovna šola Gradec

20.7.2012 Intervju: Ignac Paternoster, Domačija Pr'Šepc

20.7.2012 Intervju: Jožica Bajec, Dom Tisje

19.7.2012 Intervju: Nada Ceglar, Kmetija pri Ceglarjevih

19.7.2012 Intervju: Mirjam Šuštar, Vrtec Litija

13.7.2012 Intervju: Monika in Tomaž Mulej, Zeliščarstvo Hanuman

16.5.2012 Sestavimo slovensko stojnico

21.4.2012 Partnerji projekta LOCFOOD v italijanski regiji Marche

20.4.2012 Napoved dogodka: Sestavimo slovensko stojnico

22.3.2012 Nov evropski projekt za nadaljnji razvoj lokalne pridelave hrane

Arhiv vseh novic
Produkcija: Peternet