English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Podjetništvo v Srcu

Leto izvajanja: 2012 - 2013
Vodilni partner: Mladinski center Litija
Partnerji: Zavod Mladinski inkubator Kamnik, Razvojni center Srca Slovenije

Trenutna klima je tudi na podjetniškem področju precej nestimulativna. Še posebej pri mladih, kjer je prisotna še visoka stopnja nezaupanja vase, v svoja znanja in sposobnosti, pomanjkanje konkretnih podjetniških izkušenj, premajhna količina praktičnih podjetniških znanj, strah pred neuspehom, ki je največji zaviralec inovativnih idej, predvsem pa otopelost in vdanost v obstoječe stanje.

Projekt Podjetništvo v Srcu skuša je skušal omiliti omenjene izzive preko izvedbe programa, ki je bil sestavljen iz cikla delavnic, seminarjev, podjetniških omizij in javnih predstavitev podjetniških idej.

Na delavnicah so kandidati razvijali lastne podjetniške ideje za produkte oz. storitve ter pridobivali različna znanja in veščine, kot na primer: raziskava trga, oblikovanje blagovnih znamk, prepoznavanje ciljnih skupin, oblikovanje prodajnih paketov, promocija, trženje, javno nastopanje, poslovno komuniciranje, poslovni bonton, itd..

Delavnice so spremljali strokovni seminarji, kjer so kandidati prejeli strokovne, aktualne in poglobljene informacije o upravljanju (managementu) podjetja ter javna podjetniška omizja, kjer so konkretni podjetniki z udeleženci programa delili lastne podjetniške izkušnje.
 

Projekt je rezultat partnerskega sodelovanja treh organizacij, Mladinskega centra Kotlovnica Kamnik, Mladinskega centra Litija in Razvojnega centra Srca Slovenije.

»Program je odličen za nekoga brez izkušenj v podjetniškem svetu, a z željo po spremembi in aktivnemu ustvarjanju. Prva delavnica je dala dobre smernice: vpogled v stanje na globalnem in lokalnem podjetniškem trgu, pokazala je, kako zelo zanimivo, pestro in ustvarjalno je lahko podjetništvo, kako pomembno in koristno je sodelovanje, ustvarjene so bile številne podjetniške ideje. Prepričana sem, da je projekt izredno pozitiven za občino Kamnik, saj daje sveže ideje in nove pristope k razvoju lokalnega podjetništva.«
Ajda Špacapan, vizažistka, udeleženka programa Podjetništvo v srcu

Več informacij je na voljo na uradni spletni strani projekta: http://www.srce-slovenije.si/aktualno/podjetnistvo-v-srcu 

Sorodne novice

8.5.2013 V Litiji so se predstavili novi podjetniki s svežimi produkti, storitvami in idejami

25.4.2013 Spoznajte bodoče podjetniške zvezde

31.1.2013 Prvi izdelki že dobivajo svoje stranke

28.11.2012 Napoved: Podjetniški omizji v Kamniku in v Litiji

Arhiv vseh novic
Produkcija: Peternet