English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook


E-turist: Elektronski mobilni turistični vodnik

Trajanje projekta: 1. 10. 2012 - 31. 8. 2013
Program: Ministrstvo za izobraževanje, znanost, kulturo in šport
Partnerji: Fakulteta za turistične študije – Turistica, Institut Jožef Stefan, Občina Litija
Vodilni partner: Fakulteta za turistične študije – Turistica

V projektu e-Turist bo Občina Litija ob strokovni podpori Razvojnega centra Srca Slovenije in v sodelovanju s fakulteto Turistica in Institutom Jožefa Štefana razvila aplikacijo za mobilne telefone, ki bo posamičnim turistom in majhnim skupinam ponudila izkušnjo, kakršno bi omogočil usposobljen turistični vodnik.

S tem želimo ponuditi enoten dostop do turističnih informacij na območju Srce Slovenije ter na območju slovenske Istre. Prizadevali si bomo, da se bo storitev e-Turist po zaključku projekta uporabljala tudi drugje po Sloveniji.

Kako bo mobilna aplikacija delovala?

Turist bo v aplikacijo vnesel svoja zanimanja (kultura, narava, šport, kulinarika ...), čas, ki ga ima na voljo, ter morebitne posebne potrebe in želje. Na podlagi tega in drugih podatkov, kot so denimo dan in ura ogleda, bo aplikacija pripravila program ogledov, prilagojen turistovim zahtevam. Nato bo aplikacija s pomočjo GPS-a turista vodila in mu pri vsaki znamenitosti postregla z opisom. Opisi znamenitosti bodo v obliki pisnega in govorjenega besedila v več jezikih, ki ga bodo spremljale slike. Pri vsaki znamenitosti bo obiskovalec lahko podal mnenje, ki ga bo priporočilni sistem upošteval pri pripravi programa ogledov za prihodnje obiskovalce in ki bo turističnim delavcem omogočalo izboljšati ponudbo.

Dodatne informacije: Ana Savšek

 

Sorodne novice

26.9.2013 Nova mobilna aplikacija za sodobno načrtovanje izletov po slovenski Istri in Srcu Slovenije

Arhiv vseh novic
Produkcija: Peternet