English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Jerebova ulica 14, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter
Aktualno - arhiv
P-IRIS zaključna brošura

17. junij 2019 - P-IRIS projekt, za izboljšanje inovacijskih sistemov na podeželju s pomočjo profesionalizacije aktivnosti mreženja in uporabe inovacijskih orodij, konec junija zaključuje svojo prvo fazo. Ob tem je projektni konzorcij oblikoval brošuro z nekaterimi ključnimi informacijami in foto utrinki prvega obdobja.  
Več o tem
Premagovanje razdrobljenosti in izgradnja podpornih mrež na podeželju

11. junij 2019 - Partnerji in deležniki projekta P-IRIS, ki se osredotoča na inovacijske sisteme na podeželskih območjih, so se med 3. in 6. junijem 2019 udeležili 6. študijskega obiska v regiji Lombardija (Italija). Študijski obisk je bil osredotočen na tri pomembne in medsebojno povezane dele. Prvi del je bil namenjen regionalnemu dogodku s poudarkom na metodah in primerih sodelovanja med urbanim in ruralnim okoljem. Drugi na predstavitvah lokalnih dobrih praks, ki poskušajo preseči razdrobljenost na podeželskih območjih Valle Camonice. In zadnje dvema delavnicama; Razvoj akcijskih načrtov in nadgradnja dokumenta »Priročnik za vodenje mrež iz ruralnih okolij«.
Več o tem
Vabilo na slovesno podelitev certifikatov Srca Slovenije

10. junij 2019 - Dobre reči, ki jih ustvarjajo ljudje v Srcu Slovenije, dokazuje tudi tržna znamka Srce Slovenije, ki jo podeljujemo na Razvojnem centru Srca Slovenije od leta 2016. Jasno opredeljena pravila kakovosti in stroga merila strokovne komisije, ki se je letos sestala tretjič, so določila, da prejme znamko Srce Slovenije novih 70 izdelkov 22 ponudnikov iz občin Dol pri Ljubljani, Kamnik, Litija, Lukovica in Šmartno pri Litiji. Slovesna podelitev certifikatov letošnjim prejemnikom bo v ponedeljek, 17. junija 2019, ob 19. uri v graščinskih paviljonih v Dolu pri Ljubljani.
Več o tem
V Srcu Slovenije govorimo kohezijsko

7. junij 2019 - Razvojni center Srca Slovenije je v četrtek, 30. maja 2019, sodeloval na dogodku Govoriš kohezijsko? na povabilo Stičišča NVO osrednje Slovenije. Da je “kohezijščina” še kako aktualna, dokazujejo zanimivi govorniki in številni udeleženci dogodka. Na dogodku sta sodelovali tudi Mojca Štepic, direktorica Razvojnega centra Srca Slovenije, ki je predstavila primer dobre prakse izvajanja Interreg Europe Projekta P-IRIS in Tina Vatovec, predstavnica LAS Srce Slovenije. 

Več o tem
Povabilo ponudnikom k predstavitvi idejnih rešitev protokolarnih daril za Občino Litija – nezavezujoče zbiranje ponudb

30. maj 2019 - Občina Litija skupaj z Razvojnim centrom Srca Slovenije d.o.o. vabi k predstavitvi idejnih rešitev protokolarnih daril, ki jih potrebuje za izvajanje svojih protokolarnih aktivnosti. Cilj občine je pridobiti nabor izvirnih, vsebinsko in oblikovno domišljenih daril dveh različnih cenovnih razredov, ki bodo odražala znamenitosti, dediščino, dosežke oziroma etnološke in kulinarične značilnosti občine in imela kot taka izrazit promocijski učinek.
Več o tem
Brezplačna delavnica na temo razpršenih hotelov

5. junij 2019 - Imate nepremičnino, ki ima tržni potencial in je namenjena občasni uporabi, a večino časa popolnoma neizkoriščena? Vas zanima, kako urediti vse potrebno (zakonodaja, oprema, postopek), da bi lahko oddajali vašo hišo, vikend, stanovanje ali kmetijo?

Več o tem
Mednarodna turistična konferenca ob zaključku projekta INSiGHTS

29. maj 2019 - Na zaključni konferenci smo 28. maja 2019 predstavili 30 mesečni projekt INSiGHTS - Integrated Slow, Green and Healthy Tourism Strategies – ki se je začel izvajati 1.1.2017 in se zaključuje v mesecu juniju 2019. Namen projekta je spodbujanje trajnostne uporabe naravnih virov in kulturne dediščine s ciljem razvoja trajnostnega in zelenega turizma. 13 partnerjev iz držav Avstrije, Bolgarije, Hrvaške, Madžarske, Nemčije, Romunije, Slovaške, Srbije in Slovenije je razvilo turistične strategije, ki regije ne bodo naredile privlačnejše za turiste, ampak bodo tudi zaščitile njene naravne in kulturne vire.
Več o tem
Spodbujanje inovativne miselnosti in odgovornosti (RRI) med podjetniki

28. maj 2019 – V KIKŠTARTERJU, Kamnik smo organizirali delavnico za podjetja za promocijo odgovornih raziskav in inovacij. Srečanje je potekalo z naslovom »Električna prihodnost«, v okviru delavnice pa smo prav tako predstavili D-STIR projekt in njegove rezultate.
Več o tem
S pravljico v žepu na potep po Kamniku

23. maj 2019 - V okviru projekta CityWalk, ki občane spodbuja k aktivnim oblikam gibanja po mestu, je zaživel programom S pravljico v žepu. Program vključuje lahkoten, uro in pol dolg sprehod po mestni pravljični poti in pripovedovanje pravljic, ki so del mestne pravljične poti.
Več o tem
V Litiji gostimo mednarodno turistično konferenco

 23. maj 2019 - Razvojni center Srca Slovenije organizira v partnerstvu z občinama Litija in Šmartno pri Litiji v torek, 28. maja, v Litiji zaključni dogodek mednarodnega turističnega projekta INSIGHTS. Na dogodku bodo spregovorili uveljavljeni gostje o različnih temah s področja spodbujanja trajnostne uporabe naravnih virov in kulturne dediščine s ciljem razvoja trajnostnega in zelenega turizma.
Več o tem
Iskanje inovativnih idej in pregled nepovratnih finančnih spodbud na področju lesarstva in turizma

23. maj 2019 - v okviru projekta D-STIR Razvojni center Srca Slovenije aktivno spodbuja podjetja k odgovornim raziskavam in inovacijam. V ta namen bo Razvojni center organiziral delavnico namenjeno iskanju inovativnih idej za nove produkte in pregled nepovratnih finančnih spodbud na področju lesarstva in turizma. Delavnica bo potekala 29. maja 2019 na Veliki Preski. Vsebina le-te pa bo namenjena iskanju
Več o tem
Urbani sprehod: Kamnik je mesto prijazno pešcem

 14. maj 2019 - Hoja je najbolj naraven in praktičen način premikanja na kratke razdalje. Hoja ima pozitivne učinke na zdravje ljudi, zaradi manjše uporabe motoriziranih oblik premikanja se izboljša kakovost zraka, manj je hrupnega in vizualnega onesnaževanja, predvsem pa se poveča varnost pešcev, kolesarjev in ranljivih skupin.
Več o tem
Uspešno organizirali delavnico za podjetja v lesni branži

9. maj 2019 – v Mestnem muzeju Litija je Razvojni center Srca Slovenije organiziral prvo delavnico za podjetja, ki delujejo v lesni branži v Srcu Slovenije. Namen delavnice je bilo nadgraditi miselnost za ustvarjanje sodobnih in inovativnih produktov z višjo dodano vrednostjo in odgovornostjo do okolja. Ob tem je delavnica prav tako potekala z željo po vzpostavitvi novih povezav med zainteresiranimi partnerji in krepitev konkretnih idej ter produktov na področju turizma.
Več o tem
Spodbujanje trajnostne mobilnosti v Kamniku

13. maj 2019 - Projekt CityWalk s pomočjo okrepljene vloge aktivnih trajnostnih oblik mobilnosti, kot sta hoja in kolesarjenje, ozavešča meščane v Podonavski regiji o pomenu zmanjšanih emisij in hrupa, ter vzpostavitvi varnejšega prostora za življenje. Glavni namen projekta je izboljšanje ključnih pogojev za hojo. V ta namen sta se v preteklem tednu v Kamniku izpeljala dva dogodka z namenom ozaveščanja javnosti.

Več o tem
Svetovanja rokodelcem in prehranskim ponudnikom Srca Slovenije

10. maj 2019 - V sredo, 8. maja 2019, so od jutra do večera v organizaciji Razvojnega centra Srca Slovenije v Litiji potekala individualna svetovanja za rokodelce in prehranske ponudnike, ki so že pridobili ali pa so še v postopku pridobivanja certifikata Kolektivne tržne znamke Srce Slovenije. Usmeritve, spodbude in predloge za nadaljnji razvoj podobe izdelkov je delil član komisije in odlični oblikovalec Matej Zupančič.
Več o tem
Srce Slovenije na obisku v Zgornje Savinjski dolini

17. april 2019 - Lokalna akcijska skupina Srce Slovenije je v petek, 12. aprila 2019, organizirala za svoje člane in druge zainteresirane prebivalce strokovno ekskurzijo z ogledom dobrih praks na območju LAS Zgornje Savinjske in Šaleške doline. Ustavili so se v Gornjem Gradu, Ljubnem ob Savinji, Logarski dolini in Solčavi. Udeleženci so bili navdušeni nad predstavljenim razvojnim delovanjem, ki temelji na ohranjanju naravne in kulturne dediščine, tako snovne kot nesnovne.
Več o tem
Sprehod po mestnih poteh Kamnika s prof. Janom Gehlom

 12. april 2019 - Razvojni center Srca Slovenije je v okviru projekta CityWalk, v sodelovanju z Občino Kamnik in Štajn Arhitekti, gostil prof. Jana Gehla, mednarodno priznanega strokovnjaka za urbano mobilnost.

Več o tem
LAS-ovi delavnici za pripravo in izvajanje projektov

9. april 2019 - Vodilni partner LAS Srce Slovenije Razvojni center Srca Slovenije je v aprilu izvedel dve delavnici za potencialne prijavitelje in upravičence na temo priprave in vodenja projektov, ki jih sofinancira iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja. Delavnici sta potekali 4. aprila v Kamniku in 9. aprila v Mekinjah, udeležilo se ju je skoraj 30 ljudi. 

Več o tem
Novi izdelki Srca Slovenije s potrjeno kakovostjo

8. april 2019 - V petek, 5. aprila 2019, je potekalo tretje ocenjevanje za pridobitev kolektivne tržne znamke Srce Slovenije. Na ocenjevanju je bilo 57 rokodelskih izdelkov ter izdelkov unikatnega in industrijskega oblikovanja in 41 prehranskih izdelkov z območja LAS Srce Slovenije. Pozitivno mnenje je dobilo kar 70 izdelkov, od tega 30 rokodelskih in 40 prehranskih izdelkov, med njimi številni na tematiko zelišč in zdravilnih rastlin. V celotni beri je tako že 172 certificiranih izdelkov.
Več o tem
Poučno srečanje z rokodelci Srca Slovenije

4. april 2019 - V četrtek, 28. marca 2019, je Razvojni center Srca Slovenije v Litiji organiziral srečanje rokodelcev, na katerem je bil gost Matej Povše, eden najbolj prepoznavnih slovenskih fotografov. S predavanjem o pomenu dobre fotografije za uspešno spletno prodajo izdelkov in nagovarjanje ciljnih publik preko socialnih omrežij je nagovoril vse tiste rokodelce, ki se s tem izzivom srečujejo na dnevni ravni. 
Več o tem
Produkcija: Peternet