English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Napoved: Podeželje in kulturna dediščina z roko v roki na Conventi

11. januar 2013 - Na mednarodni poslovni borzi Conventa 2013, ki bo potekala 16. in 17. januarja v Ljubljani na Gospodarskem razstavišču, se bo prvič kot obetavna turistična destinacija predstavilo tudi območje Srce Slovenije.

 V osrčju države, vzhodno od Ljubljane, se sodobno življenje prepleta s tradicionalnim utripom podeželja, nepozabna doživetja pa pričarajo še okusna lokalna kulinarika, odlična domača vina in druženja z možnostjo prenočišč na seniku, v lokalnih gostilnah in na turističnih kmetijah. Rdeča nit promocije na dogodku bo prikaz produktov kulturne dediščine, vključenih v turistično ponudbo območja Srca Slovenije, s poudarkom na atrakcijah, kot je Dežela kozolcev – muzej na prostem, ki svoja vrata odpira junija letos. Na dogodku bodo sodelovale pletilje slamnatih kit iz Kulturno umetniškega društva Fran Maselj Podlimbarski.

Zaključni sprejem za vabljene goste na kongresni borzi Conventa bo potekal v četrtek, 17. januarja 2013 ob 19.30 uri na domačiji "Pr Krač" v Dolskem. Goste bo pozdravil Primož Zupančič, župan Občine Dol pri Ljubljani. Animacija gostov bo potekala s člani Folklorne skupine Javorje.

Predstavitev Srca Slovenije na Conventi bo izvedena v okviru projekta Cultural Capital Counts, ki je podprt je v okviru programa Srednja Evropa in ga sofinancira Evropski sklad za regionalni razvoj.

Produkcija: Peternet