English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Abrahamov ključ prevzela nova generacija 50-letnikov

30. januar 2013 - 50-letniki iz Srca Slovenije so po skupni zasaditvi drevoreda, kolesarskemu maratonu, vzponu na Triglav, izvedbi dobrodelnega koncerta in zbranih skoraj 5.000 evrov za ljudi s posebnimi potrebami, v začetku januarja Abrahamov ključ predali naslednji generaciji.

Abrahamov ključ Srca Slovenije je bil lani izveden že četrto leto zapored, 50-letnike pa je ponovno na prav poseben način združil in povezal. Ob podpori vrstnikov in prijateljev ga je izpeljal Željko Savič iz Dolskega. Sodelujoče Abrahame so skozi vse leto povezovali najrazličnejši izzivi, ki naj bi jih vsak Slovenec opravil vsaj enkrat v življenju. S številnimi dogodki, ki so jih organizirali sami, so dokazali, da so v izvrstni življenjski formi.

Osrednji motiv njihovega druženja je bila pomoč osebam s posebnimi potrebami in težavami v duševnem zdravju. Za humanitarno organizacijo Društvo Novi paradoks, ki te osebe povezuje in oskrbuje, so na dobrodelnem koncertu, ki so ga pripravili 1. decembra 2012 v Dolu pri Ljubljani, zbrali skoraj 5.000 evrov.

Abrahami generacije 1962 so se 12. januarja 2013 še zadnjič zbrali ob skupnem praznovanju svoje 50-letnice. Odpravili so se na izlet po Srcu Slovenije, od Dolskega, preko Ivančne Gorice, Bojanjega vrha, Dežele kozolcev in Nebes do Polšnika. Ob koncu dneva so na Polšniku, kjer se je ideja Abrahamovega ključa pred štirimi leti rodila, predali ključ naslednji generaciji 50-letnikov. Ob tej priložnosti so si premierno ogledali dokumentarni film Abrahamov ključ Srca Slovenije, ki ga je Turistično društvo Polšnik posnelo s pomočjo Leader sredstev preko LAS Srce Slovenije.

Projekt Abrahamov ključ Srca Slovenije se že nadaljuje tudi v letu 2013 z novo generacijo slavljencev in novimi idejami za skupna praznovanja in dobrodelne akcije.
 

Lanska generacija 50-letnikov pod vodstvom Željka Saviča je Abrahamov ključ januarja na Polšniku predala naslednji generaciji


Abrahami generacije 1962 so svoje posebno leto zaključili z izletom po Srcu Slovenije, med drugim so obiskali tudi Deželo kozolcev v Šentrupertu


50-letniki iz Srca Slovenije so 1. decembra 2012 v Dolu pri Ljubljani pripravili dobrodelni koncert, na katerem so med drugimi nastopili Julija Kramar, Peter Vode in Ansambel Gamsi

Produkcija: Peternet