English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Napoved: 50-letniki vabljeni k skupnemu praznovanju

18. marec 2013 – 50-letniki, ki se povezujejo preko projekta Abrahamov ključ Srca Slovenije, bodo tudi letos na edinstven način skupaj praznovali svoj okrogli jubilej. Preko dogodkov, ki jih bodo spremljali celo leto, bodo poskušali združiti prijetno s koristnim. V svojo sredino vabijo letošnje 50-letnike iz cele Slovenije, ki želijo praznovati na edinstven način, pa tudi druge somišljenike, ki podpirajo tovrstno družbeno udejstvovanje. Za četrtek, 21. marca 2013, ob 14. uri pripravljajo prvo skupno akcijo. Ob hiši stanovanjske skupnosti Novi Paradoks v Senožetih bodo zasadili sadno drevje in se tako prvič simbolično povezali.

S tem dejanjem bodo nadaljevali lanskoletno vez z društvom Novi Paradoks, ki pomaga osebam z motnjami v duševnem razvoju. Dogodek, na katerem bodo sodelovali prebivalci stanovanjske skupnosti Novi Paradoks, bo potekal v Senožetih 62 d, Dol pri Ljubljani. Pet sadnih dreves bodo simbolno zasadili 50-letniki, ki so prvi pristopili k letošnji skupni akciji. Tej družbeno odgovorni akciji se pridružuje tudi podjetje Masada d. o. o. iz Sostrega, ki bo podarilo drevesa.

Že v aprilu se bodo abrahami udeležili tradicionalnega pohoda okrog GEOSS-a, v juniju bodo organizirali kolesarski maraton in krvodajalsko akcijo, v jesenskem času pa načrtujejo dobrodelni koncert, s katerim bodo zaokrožili svojo humanitarno akcijo.

S tem bodo letošnji abrahami izpolnili del Obljube Sloveniji, ki so jo zapisali na spletnem portalu Zavoda Ypsilon, in je letošnja novost. Na ta način so se pridružili številnim Slovencem, ki želijo z družbeno odgovornimi dejanji prispevati k naši skupni boljši prihodnosti.

 

Produkcija: Peternet