English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Napoved: Predsednik države Borut Pahor bo sprejel 50-letnike

2. april 2013 - 50-letniki, ki se povezujejo preko projekta Abrahamov ključ Srca Slovenije, se bodo v nedeljo, 7. aprila 2013, srečali s predsednikom Republike Slovenije, Borutom Pahorjem, ki tudi sam letos praznuje 50. rojstni dan. Do Geometričnega središča Slovenije na Spodnjo Slivno se bodo 50-letniki odpravili kar peš, in sicer iz Vač. Na skupen pohod vabijo tudi ostale abrahame iz vseh koncev Slovenije, ki si želijo letošnje leto zapomniti po praznovanju na prav poseben način.

Start pohoda za 50-letnike in njihove prijatelje bo ob 11. uri iz trga pred cerkvijo na Vačah pri Litiji. Pohod bo z gledališkim vodenjem o zgodovini območja popestrilo Družinsko gledališče Kolenc. Po prihodu na Spodnjo Slivno se bodo pohodniki pridružili povorki Društva Heraldica Slovenica in se skupaj udeležili prireditve Dan slovenske zastave ob pomniku na GEOSS-u, kjer bo predsednik Borut Pahor slavnostni govornik. Po zaključku uradnega dela (predvidoma ob 15. uri) se bodo zbrani abrahami tudi fotografirali s predsednikom.

Po prvih dveh uspešnih akcijah zasaditve dreves in izvedbe pohoda 50-letniki v okviru projekta Abrahamov ključ Srca Slovenije v juniju načrtujejo vseslovensko krvodajalsko akcijo in udeležbo na kolesarskem maratonu, jeseni pa dobrodelni koncert. S tovrstnim načinom praznovanja, ki nima le družabne, ampak tudi humanitarno vsebino, želijo 50-letniki prispevati nekaj dobrega za našo skupno prihodnost.

Vabilo na dogodek


Produkcija: Peternet