English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


50-letniki izročili predsedniku Borutu Pahorju srce kot simbol prijateljstva

8. april 2013 - Letošnji 50-letniki so nedeljo, 7. aprila 2013, preživeli na prav poseben način. V Geometričnem središču Slovenije na Spodnji Slivni so se srečali s predsednikom Republike Slovenije, Borutom Pahorjem, ki tudi sam letos praznuje 50. rojstni dan. Do tja so se podali peš, in sicer iz Vač.

Pohod so začeli pri cerkvi sv. Andreja, kjer jih je sprejela predstavnica Družinskega gledališča Kolenc, ki je skupaj s sodelavci poskrbela za prijetno vzdušje. Skupaj so se sprehodili do vodnjaka, vaškega perišča, fosilne obale, muzeja in skozi Alejo ustvarjalnosti do mesta, kjer stoji kopija znamenite vaške situle. Od tukaj so se povzpeli na Slemšek do cerkve sv. Križa do in nadaljevali po grebenu hriba vse do geometričnega središča Slovenije.
 
Pohodniki na poti od Vač proti GEOSS-u

Po prihodu na Spodnjo Slivno so se pohodniki pridružili povorki Društva Heraldica Slovenica in se skupaj udeležili prireditve Dan slovenske zastave, kjer je predsednik Borut Pahor zbrane abrahame sprejel in se z njimi fotografiral. Kot simbol prijateljstva so mu abrahami izročili pleteno kvašeno srce, ki se ga je iskreno razveselil in ga začel takoj deliti naprej.

Borut Pahor je začel pleteno srce, ki so ga naredile Plamenke iz Dolskega, takoj deliti naprej med druge ljudi

Zdenka Dovč, predstavnica letošnjih abrahamov ob tem dodaja, da »je vesela, ker se skupina abrahamov lepo veča in so ljudje začutili, čemu so namenjene take organizirane akcije. V Sloveniji se počasi spreminja mišljenje o vrednotah, ki so pomembne za življenje. V našo sredino, ki je odprta za nova poznanstva in doživetja, vabimo abrahame iz vseh koncev Slovenije.«

Naslednji skupni projekt, ki čaka letošnje 50-letnike, ki se povezujejo preko projekta Abrahamov ključ Srca Slovenije, je junijsko kolesarjenje po Srcu Slovenije, od izvira Kamniške Bistrice do izvira Krke. Po akciji zasaditve dreves in izvedbi pohoda bo to že tretja izmed letošnjih skupnih akcij, s katerimi želijo abrahami popestriti svoje 50. leto. Sledila bosta še krvodajalska akcija in dobrodelni koncert, s čimer bodo dodali abrahami praznovanju tudi humanitarno vsebino.
 

Skupina 50-letnikov se vztrajno veča, vabljeni k sodelovanju! 

Produkcija: Peternet