English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Napoved: Usposabljanje za rokodelce, obrtnike in vse, ki ustvarjajo

15. april 2013 - Znate plesti košare, kvačkate, se ukvarjate z oblikovanjem keramike ali nakita, izdelujete lesene izdelke ali kaj drugega? Četudi se s tem ukvarjate le ljubiteljsko in se želite znanj še priučiti, vabljeni na usposabljanje z vsebinami, ki vam bodo dale navdih za vaše nadaljnje delo. Tradicionalna rokodelska znanja in sodobno umetnostno ustvarjanje je odlična priložnost za razvoj podjetniških zgodb na podeželju. Verjamemo, da lahko svojo edinstveno zgodbo razvijete tudi vi!

Usposabljanje bo potekalo v treh sklopih, ki so zasnovana tako, da boste dobili čim več odgovorov na vaša vprašanja, hkrati pa boste imeli tudi priložnost za razvoj lastne ideje:

  • SODOBNI VIDIKI ROKODELSTVA
Priznani etnolog prof. dr. Janez Bogataj bo spregovoril o pomenu združevanja tradicionalnih obrtnih znanj s sodobnim oblikovanjem in tehnologijo. Predstavil bo tudi način pridobitve znaka kakovosti za izdelke domače in umetnostne obrti. Vabimo vas, da svoje izdelke prinesete s seboj, da jih bo dr. Bogataj ocenil in vam predlagal okvirne izboljšave.

Četrtek, 25. april 2013, od 16.00 do 18.30; Turistična kmetija Fajdiga, Temenica, Ivančna Gorica

  • ROKODELCI IN NJIHOVE ZGODBE O USPEHU
Uvodoma bo mag. Ladeja Godina Košir predstavila moč in pomen zgodb. Osvetlila bo ključna (trženjska) vprašanja, na katera si moramo odgovoriti, ko se podajamo v svet podjetništva. Sledile bodo osebne zgodbe posameznikov, ki so se v slovenskem prostoru uveljavili kot uspešni in prepoznavni rokodelci (pletarka, lončarka, oblikovalka unikatnega nakita, čevljar). Verjamemo, da boste tudi sami našli navdih za svojo pot.

Sreda, 8. maj 2013, od 16.00 do 18.30; Domačija Pr' Krač, Dolsko, Dol pri Ljubljani

  • STROKOVNA EKSKURZIJA Z OGLEDOM DOBRIH PRAKS
Junij 2013

Vabimo, da na predavanje povabite tudi svoje znance, saj morda niso prejeli tega vabila.
Prijave na elektronski naslov mojca.hauptman@razvoj.si ali na telefonsko številko 01 89 62 710, najkasneje do torka, 23. aprila. Število mest je omejeno.


Za udeležence, ki prihajate iz občin, ki sofinancirajo program Razvojnega partnerstva središča Slovenije (Dol pri Ljubljani, Litija, Ivančna Gorica, Mengeš, Šentrupert, Šmartno pri Litiji in Zagorje ob Savi) je izobraževanje brezplačno. Za ostale udeležence je cena 20 EUR na srečanje, za ekskurzijo pa bo cena objavljena naknadno. Ob zaključku prejme vsak udeleženec potrdilo o opravljenem usposabljanju.

Vabilo na usposabljanje

Produkcija: Peternet