English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Srce Slovenije na otvoritvi poletne sezone v Biogradu na moru

3. junij 2013 - V Biogradu na moru se je v petek, 31. maja 2013, v sklopu festivala kulinarike Gastro stol predstavila ponudba Srca Slovenije, s predstavniki iz litijske in mengeške občine. Obiskovalci so bili navdušeni nad domačimi dobrotami in medeno penino iz Mengša ter nad sladkovodnimi ribami, cvičkom in raftingom iz Litije.


Skupno se je na festivalu predstavilo več kot 400 razstavljavcev iz Hrvaške, Slovenije, Madžarske ter Bosne in Hercegovine. Program festivala so obogatili Društvo harmonikarjev Stopar iz Mengša, navdušili pa so tudi pevci iz pevske skupine Lipa iz Litije. Z vodstvom Občine Biograd na moru je ob tej priliki potekal tudi delovni sestanek, na katerem so hrvaški gostitelji predstavili razvojne projekte v občini, ki ima 5.500 prebivalcev in je močno odvisna od turizma, saj letno beleži skoraj 1.5 milijona nočitev. Člani skupne delegacije mengeške in litijske občine so bili tudi podžupan Občine Mengeš Jože Vahtar in podžupana Občine Litija, Aleksander Gombač in Gregor Zavrl.


Predstavitve v Biogradu na moru so se udeležili tudi predstavniki Mladinskega centra iz Litije, ki so skupaj z Društvom za zaščito okolja Hippocampus iz Biograda že pred časom kandidirali na razpisu Mladi v akciji in uspešno pridobili kar tri skupne projekte za mlade.



Produkcija: Peternet