English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Napovedujemo: Usposabljanje o HACCP za vse, ki delajo z živili

7. oktober 2013 - Pripravljate hrano za druge ljudi? Prodajate svoje prehrambene izdelke doma ali na prireditvah pa nimate zagotovljenih minimalnih higienskih zahtev? Veste, da bi morali pri pripravi hrane upoštevati načela HACCP, a jih ne poznate? Morda vas loči le korak do ustrezne priglasitve dejavnosti. Spodbujamo vas, da ga naredite!

Vsa društva, kmetje, podjetniki in posamezniki, ki se ukvarjajo s predelavo, pripravo in prodajo hrane za druge ljudi, morajo imeti ustrezno registrirano dejavnost, hkrati pa morajo imeti urejene minimalne higienske pogoje po mednarodni metodi zagotavljana varne prehrane HACCP. V zadnjem času smo zaznali več situacij, ko so odgovorne službe preverjale ustreznost delovanja društev in posameznikov, in jih tudi kaznovale. Za vse, ki vas to zanima in vam ni vseeno, smo pripravili brezplačno usposabljanje. Začnite z majhnimi koraki. Izvedeli boste, da začetek ni tako težak, kot se pogosto zdi.

Pridružite se nam v sredo, 16. oktobra 2013, ob 17. uri na Domačiji Paternoster, Tenetiše 1, Litija.

Z nami bo strokovnjakinja Petra Privšek Konjačič, strokovna sodelavka podjetja SINT d. o. o. Predstavila nam bo, kakšni so prvi koraki k pripravi smernic HACCP za vašo dejavnost in osnovne zakonitosti delovanja po teh smernicah v posameznih organizacijah. Dobili boste praktične informacije o tem, na kakšen način lahko najbolj učinkovito in kvalitetno pripravljate jedi, kako zaščititi delovne površine, kako je s čiščenjem, kako označevati izdelke, spremljati živila, ki prihajajo in odhajajo iz vaše kuhinje, kako izdelke prodajati, kako vzdrževati ustrezno higieno ipd. Čas bo tudi za pogovor in izmenjavo mnenj.

Zaradi lažje organizacije vas vljudno prosimo, da se prijavite do torka, 15. septembra, po telefonu 051 312 139, 01 89 62 710 ali po elektronski pošti mojca.hauptman@razvoj.si. Obvestite o dogajanju tudi vaše prijatelje in znance, saj jih morda to vabilo ni doseglo.

Natisnite si vabilo



Produkcija: Peternet