English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Napovedujemo: Srečanje z razvojnim strategom z globalno prepoznavno regionalno zgodbo o uspehu

20. november 2013 - V Slovenijo na povabilo Razvojnega centra Srca Slovenije prihaja edinstven avstrijski strokovnjak dr. Christian Krotscheck, ki je razvojni strateg z globalno prepoznavno regionalno zgodbo o uspehu – Steirisches Vulkanland. Gre za primer dobre prakse, kako se lahko majhne podeželske občine, ki so bile pred desetletjem opredeljene kot najmanj razvito in brezperspektivno območje v Avstriji, s premišljeno politiko razvoja povezujejo in razvijajo v prepoznavno in uspešno regijo. V ponedeljek, 25. novembra 2013, ob 17. uri se bo predstavil kot gost Srca Slovenije na Domačiji Pr' Krač v Dolskem.


Dr. Christian Krotscheck bo predstavil strategijo razvoja ter regionalno znamko Steirisches Vulkanland, ki dosega izjemne uspehe in postaja ena najbolj prepoznavnih in uspešnih znamk v Avstriji. Dr. Krotscheck je od leta 1999 strateški vodja Štajerskega Vulkanlanda in prvi raziskovalec, ki je posvetil svoje delo regionalnim potencialom – s poudarkom na podeželju in njegovih bogastvih (rokodelci, dediščina, kulinarika, vsakdanje življenje …). Z zaupanjem v vrednost okolja, iz katerega izhaja in ga raziskuje ter s partnerji razvija, v praksi uveljavlja model trajnostnega razvoja podeželja. Na sorodnih osnovah razvijamo tudi znamko Srce Slovenije, zato so znanja in izkušnje dr. Krotschecka toliko dragocenejša.


V Slovenijo na povabilo Razvojnega centra Srca Slovenije prihaja edinstven avstrijski strokovnjak dr. Christian Krotscheck, ki je razvojni strateg z globalno prepoznavno regionalno zgodbo o uspehu – Steirisches Vulkanland.

Produkcija: Peternet